Мислам можеш да си побараш и тогаш да си направиш, секако ако има предиспозиција прават било која недела. Јас кога ја прашав мојата докторка дали ке треба 28 недела пошто имав прочитано некаде дека и тогаш се прават ми рече не, доколку не видиме индикација а последните односно за стептокока а тогаш нели можат и комплет се да земат ке правиме 34-35.. секој доктор различен пристап има некако за тие брисеви
Super Se naviknuvame, se ucime eden na drug i taka Da, uste od ponedelnikot sme doma. Utre sme vo BT na kontrola za nego da vidime kako napreduva i taka
Јас од тврда прејдов на течна столица. Да ми кажете што смеам да се напијам? Линекс може ли? Бев убедена дека пробиотик може било кој ама за трудници ми дадоа еден што се шмука еднаш дневно. Ми треба нешто да ја запре.
Јас мака мачам 4 дена, не знам дали е вирус или сум изела нешто. Јас пролафј земав, и плус имам ваја дома ама не знаев дека има посебни за трудници. Има еден прашок за дијареа што е многу добар, Смекта. Само треба да се провери дали е безбеден. Сега повеќе сум со гасови и кркорење никако да помине.
И јас сум така 3 ден. Ако јадам банана или двопек ок сум каснам ли нешто друго готово. Се секирам дека ништо хранливо не верувам освен суплементите.
Zdravo devojki 26ta nedela i kako da imam nekoi slabi menstrualni bolki denes. Ili mi se pricinuvaat neznam Vcera na kontrola grloto na matkata zatvoreno i dolgo, nema skratuvanja i se e super. Dali e normalno da se ima nekoja slaba bolka vo jajnicite? Neznam ni dali tamu e bolkata iskreno neznam ni dali samo taka nesto blago zezenje cuvstvuvam...
Девојки ве читав дека за јаки киселини користите Фамосан. Кога ги пиете? Киселините ми се генерално навечер, а во аптека на мм му кажале насабајле на гладно да ги пијам. И по упатство не стои насабајле да се пијат туку навечер и сега не знам кога
Да секако, имав ризична бременост и не сакам сега на крај да зезнам затоа пишав тука да се консултирам. Сепак фала на совет
Насабајле не се пие Фамосанот тој ќе го пиеш навечер после вечерата да може да заспиеш. Наутро се пијат Нолпаза еманера ланзул, омепразол ама таа група на лекови не е препорачливо во бременост.
Дали некој има особено голем Апетит? Мене ми се јаде се што е нездраво. Загрижена сум дека за бебето не внесувам доволно здрава храна, дали напредува добро. А и за мене Да не накачам мн кг. оти сум полничка од секогаш
Јас сега во последниот триместар имам и знае да ми падне шеќерот ако не се најадам добро и калорично на пр. јајца, месо, протеин во глобала. Гледај да имаш баланс во исхраната вклучувај зеленчук и овошје колку можеш, бебето секако од тебе ги зема нутритивните состојки. Нема штета и одвреме навреме да си каснеш нешто нездраво
прво ми се лошеше и не можев да поднесам, а сега си пијам, безкофеинско си земав. пред бременост исто по 4-5 пиев
Која недела си? Јас од 16-та недела почнав да чуствувам болки таму, баш како да сум се префорсирала со вежбање, а не вежбам. Обично на станување и кревање нога (на облекување пантолони) чуствувам. Еве се уште ги чуствувам, некогаш почесто, некогаш поретко. Појачав малку магнезиум, моментално пијам 550мг (заедно со онаа количина што ја има во Прегнатол), но очигледно и вака ми е малку.
Денес сум 39+0, грло скроз омекнато и 2 прста отворено, протоци и плодова вода супер, ЦТГ мирно без контракции, кичма боли, но бебе уште бајаги високо. Има ли нешто што можам да правам да поттикнам спуштање на бебето? Докторката вика ништо посебно само да се движам колку можам
23 недела сум, денес не ме болат толку најверојатно во спиењето нешто ги имам истегнато лигаментите, или грч ме има фатено
Ех не ми се зборува... поголем дел од денот ми се лоши и не можам да јадам, кога ќе се смири лошењето ми се јадат пици и бургери. Пред некој ден пастрмајлија јадев цела голема изедов, а и јас не сум слаба, 76 кг имав кога дознав дека сум бремена, сеа сум 9-та недела и имам 78-9 и ме фаќаат паники како ќе биде.. со првата бременост мечка станав, 25 кг качив, година дена вежбање и режим на исхрана па симнав 30 кг. ама сеа дека сум постара ми е страв...
Има одредени денови кога многу ми се јаде, одредени денови пак не. Зависи од денот Исто, цел живот сум крупна, почнав бременост со 72. Цело време се трудам да внимавам, ама живи луѓе сме, се ќе каснеме. Сум каснала и бурек и пица и торта, и од пекара, тоа е. Засега сум 4.5 кила здебелена, 23+2, уште ме збира во стари пантолони, ама како врви времето осеќам дека се почести деновите во кои повеќе ми се јаде. Еве денес излеговме, одвај дочекав да дојдам дома да ручам, јадев ко да не сум видела, и уште сум гладна. Инаку за нагоните за нездрава храна мислам дека сите ги имаме. Многу ми помогна што од некни воведов путерчиња од јатки, нарачувам неколку пати од Леска крафт, кога ме фаќа криза буквално едно лажиче ме смирува. Да ти кажам и јас повеќе пати приметив дека после спиење ме болат мускулите. Последнава недела ме боли вагината, како тепана да ми е. Најмногу кога ќе станам од спиење, или лежење.
Свари малку ориз со повеќе вода и испиј ја водата, стави шеќер за вкус. Помага одма за течна столица а е природно, проверено.