1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Merten

Merten Истакнат член

Се зачлени на:
    31 мај 2020
    Пораки:
    631
    Допаѓања:
    1.037
    Иста болка, баш така, мислам ќе ми падни. :D Тука имам болка и над срамнава коска, посебно кога станувам и првите неколку чекори. Бев на контрола, се беше во ред, ми рече дека можам парацетамол од сабајле да пијам, па ќе пробам и така, се надевам колку толку ќе попушти. Преку ден сум океј, но навечер посебно ме боли.

На ginger му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Karanfilce14

Karanfilce14 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2022
    Пораки:
    274
    Допаѓања:
    407
    Јас во саботата отидов на ургентно, осеќав се и тежина и боцкање и на моменти бодежи. Се беше во ред. Денеска на рутинска контрола за прв пат го осетив тој преглед со прст :envy: се е во ред па тоа што си осеќаме е сигурно нормално..

На 1RedLipss му/ѝ се допаѓа ова.
  3. dummy

dummy Активен член

Се зачлени на:
    21 август 2024
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    48
    Цел трет триместар сум со зголемен апетит. Станувам сабајле и прилепени ми се цревата од глад морам одма нешто да каснам. Исто и за благо потребата ми е бајаги зголемена особено откога добри ми искочија резултатите за скриениот шеќер па веќе не се стискав и си дозволувам да каснам и благо. Труди се да не купуваш глупости по дома и да јадеш балансирани чести оброци за да не си гладна. Нема чаре тоа е тоа, некогаш ќе си дозволиш и нешто нездраво, си дозволувам и јас - еве 39та недела со 11 кила плус терам - не сум дозволила да сум гладна, сум си терала ќејф понекогаш но не сум дозволувала секој craving да го задоволам.

На Трагедијаупмм и Smile.e им се допаѓа ова.
  4. Karanfilce14

Karanfilce14 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2022
    Пораки:
    274
    Допаѓања:
    407
    Истата болка ја имам и јас.. навечер кога ке легнам на перницата за трудници после саат време осеќам како да ми трне. Кога ке станам нема.. менувам позиција на лежење и само гледам да го преживеам денот

5. ORNEL

ORNEL Активен член

Се зачлени на:
    25 март 2025
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    3
    Што избегнувате да јадете во бременост?
    Јас ја почнувам бремениста со 94 кг , 5та недела бременост а знам тек ќе качувам. Некој совет на што да внимавам?

6. macufce

macufce Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2016
    Пораки:
    356
    Допаѓања:
    439
    19 недела сум, денеска правев крвна слика . Ова ми се резултатите. Мене ми личи на бактерија во урина...? матичнава ми вика ништо страшно, настинка..
    некоја со слична кс? :)

Прикачени фајлови:

• IMG_3941.jpeg
      IMG_3941.jpeg
      Големина на фајлот:
      137 KB
      Прегледи:
      53
  7. @mekana

@mekana Активен член

Се зачлени на:
    3 мај 2024
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    201
    Здраво девојки, денеска на втор скриниг бебушките се супер растат одговараат за 22+4 , после слаѓот и цервикс 32 мм во 18 недела и испина терапија сумамед, денеска ми го измерија 25мм има и funelling ;( повторно почнав со антибиотик, циклогест, но спа и магнезиум и препорака за мирување па за 10 дена на контрола ;(

8. DarkStormm

DarkStormm Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2021
    Пораки:
    1.452
    Допаѓања:
    4.905
    Немам совет. Јас тренирам, во теретана гледам бар 2-3 пати неделно да одам. Енергија немам толку. Се задишувам брзо, ама мора затоа што со првата бременост многу се здебелив, сеа гледам да пазам колку можам, некои денови не се допазува, ама јбг, бар да се трудам колку можам..

9. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    1.299
    Допаѓања:
    2.426
    Мирувај мекана, лежи само. Сега и тежината е поголема од близнаците ама мислам дека грешка и кај мене исто требаше од старт тројна терапија за слаѓот. Сумамедот само моментално некако го заскрива не го чисти скроз.

На @mekana му/ѝ се допаѓа ова.
  10. @mekana

@mekana Активен член

Се зачлени на:
    3 мај 2024
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    201
    Па најверојатно, прва пат беше како наталожен на цервиксот, после кога бев на контрола кај цервиксот немаше ама па се гледа низ плодовата вода како лета и не ми дадоа пак антибиотик, сега пак се гледаше како лета низ плодовата вода и ми препиша кларитромицин. Само да не е човек раат, ајде само да издржиме до крај. Дали легаше само на грб или може и на страна? Ме боли кичмата кога сум на грб свртена.

11. Lea321

Lea321 Активен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2025
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    12
    Девојки, колку се здебеливте во бременоста ? Јас сум 24та недела и имам 85 кг, а почнав со 76 кг. Висока сум 165 цм. Си велам можеби се многу килограми, а до 40та недела...

12. LeNora

LeNora Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2024
    Пораки:
    428
    Допаѓања:
    1.022
    Јас на почеток кренав повеќе, до сега се поправив скоро 14кг. На почеток немав гадење и повраќање си јадев, иако внимавав на исхраната сепак тогаш качив најмногу килограми. Ама од кога влегов во трет триместар цело време сум исто, на овие киселини и повраќање може и ќе намалам. Кај мене бебето е доста поголемо, а немам шеќер. Многумина кога ќе ме видат мислат дека две носам. Само да биде се во ред после ќе се враќаме некако во нормала.

На Dijana DM и Lea321 им се допаѓа ова.
  13. bokace1

bokace1 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    1.815
    Ќе може ли да споделите искуство со хематом , дали се намалува ? Што терапија примавте ?

14. Autumn05

Autumn05 Активен член

Се зачлени на:
    3 ноември 2024
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    22
    Јас некои 10кг до сега, 32ра недела сум. Почнав со 75, сега сум околу 85, со тоа што сум висока 179-180цм. Ме теши што до сега скоро се ми е отидено во меше, па се тешам дека полесно ќе се симнат после породување :lol: малку провежбував ама до кај 7ми месец, сега некако немам енергија ама гледам колку можам да се движам.

На Lea321 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Moon10801

Moon10801 Нов член

Се зачлени на:
    Четврток
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Здраво девојки,
    Денес бев на преглеед и докторот ме проверуваше вагинално со прсти и кажаа дека сум 3см отворена после час време откако заминав имав крв на бришење го прашав ми рече дека било од прегледот но еве од сабајле па се до сега имам.
    Прва Бременост мие па немам искуство Некоја со слично искуство и дали има простор за паника ? :worried:
    Инаку 39 недела сум бремена.

16. Cloverrrr

Cloverrrr Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2019
    Пораки:
    1.490
    Допаѓања:
    2.589
    Прогестеронска терапија и строго мирување. За две недели кај мене се репсорбира и имаше уште околу две-три недели кафен исцедок.

На bokace1 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    1.299
    Допаѓања:
    2.426
    Незнам на сите страни пробувам, во болница две недели лежење и сега едвај станувам до тоалет, боли кичма кукови на газење.. катастрофа жива сум.

18. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    2.532
    Допаѓања:
    7.406
    Не мора да значи дека ќе се здебелиш многу до крај иако си почнала појако. Јас со првата бременост 13 кила се поправив вкупно, од кои може пола во првите 3 месеци, после стагнирав со трендот. Сега 16 недела сум 7 кила плус ама со помалку и почнав овој пат. Додуша почнав малку да се припазувам со јадењето зошто многу ми стојат некако, а ако ми откријат пак скриен шеќер има шланк да останам до крај..

На Lea321 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. @mekana

@mekana Активен член

Се зачлени на:
    3 мај 2024
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    201
    Да, следев што пишуваше цело време, само да се заврши се добро па колку треба ќе лежиме

На Ladyme му/ѝ се допаѓа ова.
  20. mari30

mari30 Активен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2025
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    32
    Jas kupiv Faktu kako shto spomna i @ShtruMfeticka i na nea pishuva deka e dozvolena za bremeni zheni. Chitav i za maslo/melem od kantarion i imam denes staviv ama si vikam na prirodna baza kje teram mozhebi koga kje se rodi. Kraj na 38ma sum koj kje se zanimava i so toa vaka mozhebi pobrzo kje pomine jadezhot.

На ginger му/ѝ се допаѓа ова.