Како ги пиете пре мама ? До сега ги пиев двете апчиња заедно но вчера кога купив аптекарката ми рече дека се пиеле едното наутро другото навечер.
i mene me pregleduvaa vaginalno sega vo ponedelnikot mnogu neprijatno isto mi kaza doktorkata moze da imam kafeav iscedok ili kapki krv i nekolku dena.. jas nemam nishto megutoa spodeluvam bidejki ni spomna nekolku dena. Ako e poobilno i plus otvorena si odi na doktor.
Jas za MASIVEN hematom od 6cm piev: 3x2 no spa 3x400 magnezium Sabajle x2 utrogestan Navecer x1 cyclogest Metyl b12 D3 kapki Vitamin C 1000 Tothema x2
Nego devojki ima li nekoj shto go sredil sladzot samo so sumamedot, me nasekira sega Lejdi shto vika ne pomagal bash. Jas primam dupla 7 dena do nedela treba. (Megju drugoto antibiotik nemam pieno povekje od 15 godini, me zdrobi zeludnikot) Ako ste me citale znaete prethodnata bremenost kako mi zavrshi, i sega voopshto ne sum raat. Spijam po 3-4 saati na den samo, ne mozam da se smiram. Ne mozam da docekam na kontrola da odam. Dajte malce kuraz neshto
Заедно ги пијам по ручек … омегата се раствара со масти по ручек е најлогично така препорачуваат … ова да ги раздвоиш прв пат слушам Побарај сесија со психолог онлајн мора да зборуваш за стравот, мене ми помага … во оваа бременост на пример јас имам развиено ненормален стрсв од чекање резултати … вчера правев крвна сликА, срцето ќе ми излезеше кога го отворив мејлот иако се изгледаше ок, денес уринокултурата не ми стигна резултат што вероватно значи дека наодот е позитивен … цел ден мислам на тоа кога зборам со психолог или со гинекологот мој како да ми ги стишуваат мислите барем на некој период. Што се однесува до ситуацијата со слаџот … антимиотик и мсгнезиум е единствена мерка … лежење и со убава мисла… нема друго… ми се чини најмалку испитан е … од се
Па тоа ми го искоментираа за мојот случај, Кочоски, Елези и матичниов.. дека тројната терапија е подобра опција скоро на ниво на серклаж. Сега немора да значи дека кај тебе нема да помогне само сумамед, пиј ја терапијата со храна земи и пробиотик два сата после антибиотик да не ти прави проблем на желудникот. Може многу фактори се во прашање и кога се појавил слаѓот и дали одма се делува итн. Смири се не мисли на лоши работи, мора позитивно малку и плацебо ефект да делува.
Bejbi mene za urinokulturata mi rekoa 2 dena se cekalo, sekogash mi stigala po 2 dena. Ne se sekiraj ne bi trebalo da ima neshto ❤️
Kako si ti inaku, se nadevam deka si najdobra shto mozesh. Ne se znaeme a ne pominuva den da ne te pomislam. Ti ja posakuvam celata srekja na svetot ❤️
Јас ги пијам заедно, секој ден во 13ч. Пиев и други работи на почетокот и тие така ми се паднаа во распоред и така и си ги терам и сега, некогаш ќе каснам нешто некогаш не, не гледам на тоа... не знам како е правилно.
Иначе да се надоврзам на муабетот за сумамед … во минатата бременост кога отидов на предглед второ мислење кај Данева ми рече … сумамед? Па тоа е антибиотик за плуќа … интравенозно терапија се прима за слаџ нема фајде од сумамед … друга прикаска е што она не го гледаше а мојата докторка од Систина го констатираше и препиша сумамед … за жал кај мене беше фатално не издржав
Би пиела да не ми беше толку одвратно. Денес се исплашив многу т.е од вчера имав некои болки во стомак и половина испив 2 магнезиум и легнав. Сабајле се ок отидов на работа таму околу 3 саат заболување пак па ко ме фати паника ухх. среќа матичен втора смена и отидов директно сама со колата... ми го гледаше грлото 4 см ама само на ехо абдоминално и само грлото... ми остана мисла да не има друг проблем макар шо болката беше ниско доле мислев ако не го држам стомакот ќе испадне детето готово... ми даде само утрогестан и мирување. Не спомна контрола ништо. А и не прашав од болка. Боледување пиша ме караше дека треба да мирувам. Кога лежам не боли ама да се раздвижам не можам ,се надевам до утре ќе е подобро. А и бебуш се вознемири изгледа се расклоца ама ако барем не ја мислам
А кој не би зел за прво? Колку и да се, сите зимаат. Следува и општински и од социјално( ова негде во Карпош беше ). Ќе ти дадат од гинеколог потврди. Копии од лк, од извод на бебе, трансакциска. И формулари ќе потполниш.
Пиела некоја прегназон ? Матичниот ми препиша пре мама, со нив терав досега ама друг доктор ми рече дека немал баш добро мислење за нив и ми препиша прегназон. Ве имам читано тука за пре мамата затоа ми текна. Досега крвната слика ми беше океј единствено железото 10 последно, инаку немав никакви мачнини и се осеќам супер. Дали пиела некоја Прегназон и дали содржат метилирана ( активна ) фолна ? Исто и за железото ми ги прекина глобиферот оти нема некое подобрување освен што се држи под контрола да не падни, ми препиша флорадикс сега
Кафе не е препорачливо во бременост заради кофеинот, една шолја денот не е проблем. Можиш без кофеин да си купиш, еве ме така терам оти ми сметаше коефеинот и кога не бев бремена, сега со безкоефеинското супер сум, имаш и за варење кафе, грчко е во Веро го има.
Nema vrska. Toa se vitamini +omega. Jas dvete posle jadenje gi pijam samo pazam vo obrokot da nema mlecni proizvodi posto omegata moze da napravi nelagodnost na zeludnikot.
lici na licen interes za forsiranje. Prenatalni tableti ima kolu sakas od razlucni firmi, I sekoj Dr. Forsira tamu kade ima interes. Za Pregnazon tableti nemam slusnato. Jas pre mama duo pijam I ok sum.
Епа тој што ми ги препорача пре мама аптека има и тие пренатални ги имаат на залиха, плус глобифер се доста поскапи од флорадикс а немам некое подобрување во железото
Девојки дали некоја користела вагиналета полигинакс? Синоќа околу 1ч ставив и околу 5 ч кога станав на гаќите имав како течност, не е густо нема боја. Се засуши ткаенината и се стврдна. Ставив влошка сега нема течност Јас вчера на бришење откако го ставив полигинаксот имам како секреција што е од него Се плашам да не е плодова вода Инаку пред да почнам со полигинаксот немав никаков секрет