Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Maraya✓

Maraya✓ Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2021
    Пораки:
    235
    Допаѓања:
    72
    Како ги пиете пре мама ? До сега ги пиев двете апчиња заедно но вчера кога купив аптекарката ми рече дека се пиеле едното наутро другото навечер.

2. mari30

mari30 Активен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2025
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    67
    i mene me pregleduvaa vaginalno sega vo ponedelnikot mnogu neprijatno :(isto mi kaza doktorkata moze da imam kafeav iscedok ili kapki krv i nekolku dena.. jas nemam nishto megutoa spodeluvam bidejki ni spomna nekolku dena. Ako e poobilno i plus otvorena si odi na doktor.

3. olly14

olly14 Популарен член

Се зачлени на:
    19 јуни 2010
    Пораки:
    619
    Допаѓања:
    1.027
    Jas za MASIVEN hematom od 6cm piev:
    3x2 no spa
    3x400 magnezium
    Sabajle x2 utrogestan
    Navecer x1 cyclogest
    Metyl b12
    D3 kapki
    Vitamin C 1000
    Tothema x2

На bokace1 и Ladyme им се допаѓа ова.
  4. olly14

olly14 Популарен член

Се зачлени на:
    19 јуни 2010
    Пораки:
    619
    Допаѓања:
    1.027
    Nego devojki ima li nekoj shto go sredil sladzot samo so sumamedot, me nasekira sega Lejdi shto vika ne pomagal bash. Jas primam dupla 7 dena do nedela treba. (Megju drugoto antibiotik nemam pieno povekje od 15 godini, me zdrobi zeludnikot) Ako ste me citale znaete prethodnata bremenost kako mi zavrshi, i sega voopshto ne sum raat. Spijam po 3-4 saati na den samo, ne mozam da se smiram. Ne mozam da docekam na kontrola da odam. Dajte malce kuraz neshto :(

На Baby warrior му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    2.646
    Допаѓања:
    5.208
    Заедно ги пијам по ручек … омегата се раствара со масти по ручек е најлогично така препорачуваат … ова да ги раздвоиш прв пат слушам :$
    Побарај сесија со психолог онлајн мора да зборуваш за стравот, мене ми помага … во оваа бременост на пример јас имам развиено ненормален стрсв од чекање резултати … вчера правев крвна сликА, срцето ќе ми излезеше кога го отворив мејлот иако се изгледаше ок, денес уринокултурата не ми стигна резултат што вероватно значи дека наодот е позитивен … цел ден мислам на тоа :drunk: кога зборам со психолог или со гинекологот мој како да ми ги стишуваат мислите барем на некој период. Што се однесува до ситуацијата со слаџот … антимиотик и мсгнезиум е единствена мерка … лежење и со убава мисла… нема друго… ми се чини најмалку испитан е … од се

На fragaria, Anaroz1, Puffy2019 и 3 други им се допаѓа ова.
  6. Ladyme

Ladyme Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    2.571
    Допаѓања:
    5.432
    Па тоа ми го искоментираа за мојот случај, Кочоски, Елези и матичниов.. дека тројната терапија е подобра опција скоро на ниво на серклаж. Сега немора да значи дека кај тебе нема да помогне само сумамед, пиј ја терапијата со храна земи и пробиотик два сата после антибиотик да не ти прави проблем на желудникот. Може многу фактори се во прашање и кога се појавил слаѓот и дали одма се делува итн. Смири се не мисли на лоши работи, мора позитивно малку и плацебо ефект да делува. (fingers)

На Трагедијаупмм и olly14 им се допаѓа ова.
  7. olly14

olly14 Популарен член

Се зачлени на:
    19 јуни 2010
    Пораки:
    619
    Допаѓања:
    1.027
    Bejbi mene za urinokulturata mi rekoa 2 dena se cekalo, sekogash mi stigala po 2 dena. Ne se sekiraj ne bi trebalo da ima neshto ❤️

На Anaroz1 и Baby warrior им се допаѓа ова.
  8. olly14

olly14 Популарен член

Се зачлени на:
    19 јуни 2010
    Пораки:
    619
    Допаѓања:
    1.027
    Kako si ti inaku, se nadevam deka si najdobra shto mozesh. Ne se znaeme a ne pominuva den da ne te pomislam. Ti ja posakuvam celata srekja na svetot ❤️

На Ladyme му/ѝ се допаѓа ова.
  9. jagoda777

jagoda777 Популарен член

Се зачлени на:
    10 септември 2014
    Пораки:
    863
    Допаѓања:
    1.563
    Јас ги пијам заедно, секој ден во 13ч. Пиев и други работи на почетокот и тие така ми се паднаа во распоред и така и си ги терам и сега, некогаш ќе каснам нешто некогаш не, не гледам на тоа... не знам како е правилно.

10. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    2.646
    Допаѓања:
    5.208
    Иначе да се надоврзам на муабетот за сумамед … во минатата бременост кога отидов на предглед второ мислење кај Данева ми рече … сумамед? Па тоа е антибиотик за плуќа … интравенозно терапија се прима за слаџ нема фајде од сумамед … друга прикаска е што она не го гледаше а мојата докторка од Систина го констатираше и препиша сумамед … за жал кај мене беше фатално не издржав

На Joanna28 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Трагедијаупмм

Трагедијаупмм Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2023
    Пораки:
    1.524
    Допаѓања:
    3.286
    Би пиела да не ми беше толку одвратно.

Денес се исплашив многу т.е од вчера имав некои болки во стомак и половина испив 2 магнезиум и легнав.
    Сабајле се ок отидов на работа таму околу 3 саат заболување пак па ко ме фати паника ухх. среќа матичен втора смена и отидов директно сама со колата... ми го гледаше грлото 4 см ама само на ехо абдоминално и само грлото... ми остана мисла да не има друг проблем макар шо болката беше ниско доле мислев ако не го држам стомакот ќе испадне детето готово... ми даде само утрогестан и мирување. Не спомна контрола ништо. А и не прашав од болка. Боледување пиша ме караше дека треба да мирувам. Кога лежам не боли ама да се раздвижам не можам ,се надевам до утре ќе е подобро. А и бебуш се вознемири изгледа се расклоца :inlove: ама ако барем не ја мислам :)

На ORNEL и Baby warrior им се допаѓа ова.
  12. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    8.314
    Допаѓања:
    25.712
    А кој не би зел за прво? Колку и да се, сите зимаат.
    Следува и општински и од социјално( ова негде во Карпош беше ).
    Ќе ти дадат од гинеколог потврди. Копии од лк, од извод на бебе, трансакциска. И формулари ќе потполниш.

На TeodoraMJ му/ѝ се допаѓа ова.
  13. ginger

ginger Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2010
    Пораки:
    637
    Допаѓања:
    921
    Матичен гинеколог дава потврди или болницата/гинеколог што породил?

14. Cvetce_

Cvetce_ Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2024
    Пораки:
    1.007
    Допаѓања:
    1.613
    Пиела некоја прегназон ? Матичниот ми препиша пре мама, со нив терав досега ама друг доктор ми рече дека немал баш добро мислење за нив и ми препиша прегназон.
    Ве имам читано тука за пре мамата затоа ми текна.

Досега крвната слика ми беше океј единствено железото 10 последно, инаку немав никакви мачнини и се осеќам супер.

Дали пиела некоја Прегназон и дали содржат метилирана ( активна ) фолна ?

Исто и за железото ми ги прекина глобиферот оти нема некое подобрување освен што се држи под контрола да не падни, ми препиша флорадикс сега

15. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    8.314
    Допаѓања:
    25.712
    Матичен.

На Anaroz1 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Cvetce_

Cvetce_ Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2024
    Пораки:
    1.007
    Допаѓања:
    1.613
    Кафе не е препорачливо во бременост заради кофеинот, една шолја денот не е проблем.
    Можиш без кофеин да си купиш, еве ме така терам оти ми сметаше коефеинот и кога не бев бремена, сега со безкоефеинското супер сум, имаш и за варење кафе, грчко е во Веро го има.

На Anaroz1 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Dijana DM

Dijana DM Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2022
    Пораки:
    1.463
    Допаѓања:
    2.243
    Nema vrska. Toa se vitamini +omega. Jas dvete posle jadenje gi pijam samo pazam vo obrokot da nema mlecni proizvodi posto omegata moze da napravi nelagodnost na zeludnikot.

На fragaria и Anaroz1 им се допаѓа ова.
  18. Dijana DM

Dijana DM Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2022
    Пораки:
    1.463
    Допаѓања:
    2.243
    :):) lici na licen interes za forsiranje. Prenatalni tableti ima kolu sakas od razlucni firmi, I sekoj Dr. Forsira tamu kade ima interes. Za Pregnazon tableti nemam slusnato. Jas pre mama duo pijam I ok sum.

На fragaria, Anaroz1, Трагедијаупмм и 3 други им се допаѓа ова.
  19. Cvetce_

Cvetce_ Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2024
    Пораки:
    1.007
    Допаѓања:
    1.613
    Епа тој што ми ги препорача пре мама аптека има и тие пренатални ги имаат на залиха, плус глобифер се доста поскапи од флорадикс а немам некое подобрување во железото :)

20. Baby Girl123

Baby Girl123 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 декември 2024
    Пораки:
    591
    Допаѓања:
    935
    Девојки дали некоја користела вагиналета полигинакс? Синоќа околу 1ч ставив и околу 5 ч кога станав на гаќите имав како течност, не е густо нема боја. Се засуши ткаенината и се стврдна. Ставив влошка сега нема течност
    Јас вчера на бришење откако го ставив полигинаксот имам како секреција што е од него
    Се плашам да не е плодова вода
    Инаку пред да почнам со полигинаксот немав никаков секрет