Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. LaTama

LaTama Истакнат член

Се зачлени на:
    1 октомври 2019
    Пораки:
    562
    Допаѓања:
    614
    Bejbi imase li nesto simptomi?

2. Puffy2019

Puffy2019 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2019
    Пораки:
    247
    Допаѓања:
    774
    Тоа е одлично. Јас се скапав барајќи по аптекиве Прегнатол (барав конкретно оние без омега) затоа што ми беше страв да ги сменам (во претходната бременост користев Прегнакер и не забележав таква разлика). Но штом сподели такво искуство со Премама, ќе ги имам на ум :)

3. Baby Girl123

Baby Girl123 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 декември 2024
    Пораки:
    443
    Допаѓања:
    638
    И јас не знам. Немам никаков секрет.Никакви знаци на инфекција во смисла на исцедок, густ слуз ништо од тоа. На бришење само она од урината. Ама заедно со сумамедот го земам и полигинаксот.
    Така и претходно ми дадоа. Вајда да не се ризикува слаџот да дојде во контакт со инфекција. Кај мене оваа терапија го контролираше два месеца да не прави бељи слаџот.
    А на нас толку ни треба да издржиме. Максимално уштр 8недели. Па после 8 недели бебка нека искача :D

На Трагедијаупмм и Ladyme им се допаѓа ова.
  4. Baby Girl123

Baby Girl123 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 декември 2024
    Пораки:
    443
    Допаѓања:
    638
    Не е страшно ако е навремено откриена. Со антобиотикот брзо ќе де излечи. Тоа е во бременоста ни паѓа имунитет и склони сме на инфекции.

На fragaria и Baby warrior им се допаѓа ова.
  5. Lady*Bug

Lady*Bug Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2017
    Пораки:
    1.343
    Допаѓања:
    5.013
    Дали се депилирате пред пораѓај? Имав патолошка бременост, крварење во 24та недела, лежев 2 дена во болница, и сега мм е скептик не сака да одам на депилација. Како да одам на пораѓај не депилирана??:^) не сакам со брич да ме фаќаат таму. Што да правам:wasntme:
    36та недела сум а имам закажано депилација во 38ма

6. An43

An43 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2020
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    96
    И јас закажав депилација во 37ма. Се депилирам цела бременост, досега се било во ред. Најбитна е хигиената на салонот и восокот.

На Izzy_0504, fragaria и Lady*Bug им се допаѓа ова.
  7. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    2.076
    Допаѓања:
    5.057
    или сама ќе се издепилираш/избричиш или таму ќе те средат :D боље сама, сите се депилираат пред пораѓај

На Lady*Bug и Трагедијаупмм им се допаѓа ова.
  8. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    1.306
    Допаѓања:
    2.440
    Колку има Бејби концентрација во урина? Многу можно од болница, при преглед нешто или дане користиш марамици за бришење на работа кога мокриш? Незнам друго ако не е паднат имунитетот.

На Baby warrior му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    1.306
    Допаѓања:
    2.440
    Јас денеска закажав, јас бев две недели во болница лежев. Се консултирав со докторката и тоа по иницијатива на девојчево што ме депилира, рече слободно нема проблем. Така да ако можеш да те однесат зошто да не. Мене само интима ме депилир на грб легната др све на страна.

На fragaria, Lady*Bug и Baby warrior им се допаѓа ова.
  10. Трагедијаупмм

Трагедијаупмм Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2023
    Пораки:
    617
    Допаѓања:
    1.512
    https://www.mtsp.gov.mk/prava-od-detska-zashtita-ns_article-pomosh-za-oprema-na-novorodence.nspx
    Официјално е ова од МТСП тука па 20 000 за второ е... ај да се породиме ќе видиме :rofl:
    А општински е посебно кога се породив со ќерка ми мојата општина немаше а од МТСП беше 3000.
    Сеа отворам 5000 е од општина .

На Aledarkali му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    930
    Допаѓања:
    1.741
    100.000 na ml количински |-) во бети аптекиве ми го дадоа пробиотиков не го имам користено претходно никад / probiotik forte на hemofarm, антибиотик almacin/amoxicilin препиша докторкава моја од систина IMG_3385.jpeg

12. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    2.535
    Допаѓања:
    7.410
    Мене ми беше шубе да се депилирам во салон. Сопругот ми помогна да се избричам ако памтам убаво. Сигурно бил тој, зошто средена отидов на пораѓај.

На Lady*Bug му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    2.076
    Допаѓања:
    5.057
    и мене, моето прво е корона бебе тогаш па беше хаос нигде не се одеше. само шо мојот сопруг не сакаше да чуе да ми помогне, сама се измачив :rofl:

На Cherry333 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Baby warrior

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    930
    Допаѓања:
    1.741
    Ништо како гром од ведро небо… дури и урината класична на крвна слика завчера чиста си искочи

15. jagoda777

jagoda777 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2014
    Пораки:
    533
    Допаѓања:
    798
    A да повториш?

На fragaria, Dijana DM и Anaroz1 им се допаѓа ова.
  16. Baby warrior

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    930
    Допаѓања:
    1.741
    Во синлаб е правена уринокултурава што знам ваљда не може да ја измислат бактеријава :^) до сега се правам кај нив ок било, докторкава ми вика не е голема концентрацијата 100.000 е затоа немаш симптоми

На Ladyme му/ѝ се допаѓа ова.
  17. LeNora

LeNora Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2024
    Пораки:
    431
    Допаѓања:
    1.026
    Јас се депилирам цела бременост и имам закажано во 38ма пак. Бев пред 10 дена ама си закажав пак што има тоа нека фати да си бидам средена. Јас со брич не можам ми се иритира кожата, еднаш пред неколку години се избричив така за преглед изненадно ми закажаа и од тогаш натаму строго само на депилација сум. Се случило да одам кај матичната за брис со малку подраснати ама подобро така од колку после да ме чеша од бричот.

На Lady*Bug му/ѝ се допаѓа ова.
  18. EnaEnA30

EnaEnA30 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 ноември 2020
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    125
    мене ми се случи два пати оваа бременост во биотек да ми излезе бактерија во урина, и двата пати повторив државно уринокултура си беше стерилна, исто се посомневав на точноста бидејќи немав апсолутно никакви симптоми, ако немаш никаква мака препровери во друга лабораторија, се е можно :)

На jagoda777, Ladyme и Baby warrior им се допаѓа ова.
  19. Aledarkali

Aledarkali Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2023
    Пораки:
    338
    Допаѓања:
    246
    Бев прво на оделение ми ставија, ќе почнам сама сега сопругот овие два дена не е на раб па од понеделник јас

На LeNora му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Aledarkali

Aledarkali Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2023
    Пораки:
    338
    Допаѓања:
    246
    Јас морам сама дека требало во исто време дасе ставаат и сега овие два дена сопругот не е на раб тој ќе ме боцкат ама од понеделник морам сама нема кој сопругот е прва на раб а јас треба да ја примам 12:40, а да одам до болница неможам пешки проблем имам со нозете ептен имам оток и ме болат