Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. LaTama

LaTama Истакнат член

Bejbi imase li nesto simptomi?

2. Puffy2019

Puffy2019 Популарен член

Тоа е одлично. Јас се скапав барајќи по аптекиве Прегнатол (барав конкретно оние без омега) затоа што ми беше страв да ги сменам (во претходната бременост користев Прегнакер и не забележав таква разлика). Но штом сподели такво искуство со Премама, ќе ги имам на ум :)

3. Baby Girl123

Baby Girl123 Истакнат член

И јас не знам. Немам никаков секрет.Никакви знаци на инфекција во смисла на исцедок, густ слуз ништо од тоа. На бришење само она од урината. Ама заедно со сумамедот го земам и полигинаксот.
    Така и претходно ми дадоа. Вајда да не се ризикува слаџот да дојде во контакт со инфекција. Кај мене оваа терапија го контролираше два месеца да не прави бељи слаџот.
    А на нас толку ни треба да издржиме. Максимално уштр 8недели. Па после 8 недели бебка нека искача :D

4. Baby Girl123

Baby Girl123 Истакнат член

Не е страшно ако е навремено откриена. Со антобиотикот брзо ќе де излечи. Тоа е во бременоста ни паѓа имунитет и склони сме на инфекции.

fragaria and Baby warrior like this.
  5. Lady*Bug

Lady*Bug Популарен член

Дали се депилирате пред пораѓај? Имав патолошка бременост, крварење во 24та недела, лежев 2 дена во болница, и сега мм е скептик не сака да одам на депилација. Како да одам на пораѓај не депилирана??:^) не сакам со брич да ме фаќаат таму. Што да правам:wasntme:
    36та недела сум а имам закажано депилација во 38ма

6. An43

An43 Истакнат член

И јас закажав депилација во 37ма. Се депилирам цела бременост, досега се било во ред. Најбитна е хигиената на салонот и восокот.

Izzy_0504, fragaria and Lady*Bug like this.
  7. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

или сама ќе се издепилираш/избричиш или таму ќе те средат :D боље сама, сите се депилираат пред пораѓај

8. Ladyme

Ladyme Популарен член

Колку има Бејби концентрација во урина? Многу можно од болница, при преглед нешто или дане користиш марамици за бришење на работа кога мокриш? Незнам друго ако не е паднат имунитетот.

Baby warrior likes this.
  9. Ladyme

Ladyme Популарен член

Јас денеска закажав, јас бев две недели во болница лежев. Се консултирав со докторката и тоа по иницијатива на девојчево што ме депилира, рече слободно нема проблем. Така да ако можеш да те однесат зошто да не. Мене само интима ме депилир на грб легната др све на страна.

fragaria, Lady*Bug and Baby warrior like this.
  10. Трагедијаупмм

Трагедијаупмм Истакнат член

https://www.mtsp.gov.mk/prava-od-detska-zashtita-ns_article-pomosh-za-oprema-na-novorodence.nspx
    Официјално е ова од МТСП тука па 20 000 за второ е... ај да се породиме ќе видиме :rofl:
    А општински е посебно кога се породив со ќерка ми мојата општина немаше а од МТСП беше 3000.
    Сеа отворам 5000 е од општина .

Aledarkali likes this.
  11. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

100.000 na ml количински |-) во бети аптекиве ми го дадоа пробиотиков не го имам користено претходно никад / probiotik forte на hemofarm, антибиотик almacin/amoxicilin препиша докторкава моја од систина IMG_3385.jpeg

12. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Мене ми беше шубе да се депилирам во салон. Сопругот ми помогна да се избричам ако памтам убаво. Сигурно бил тој, зошто средена отидов на пораѓај.

Lady*Bug likes this.
  13. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

и мене, моето прво е корона бебе тогаш па беше хаос нигде не се одеше. само шо мојот сопруг не сакаше да чуе да ми помогне, сама се измачив :rofl:

Cherry333 likes this.
  14. Baby warrior

Ништо како гром од ведро небо… дури и урината класична на крвна слика завчера чиста си искочи

15. jagoda777

jagoda777 Популарен член

A да повториш?

fragaria, Dijana DM and Anaroz1 like this.
  16. Baby warrior

Во синлаб е правена уринокултурава што знам ваљда не може да ја измислат бактеријава :^) до сега се правам кај нив ок било, докторкава ми вика не е голема концентрацијата 100.000 е затоа немаш симптоми

Ladyme likes this.
  17. LeNora

LeNora Истакнат член

Јас се депилирам цела бременост и имам закажано во 38ма пак. Бев пред 10 дена ама си закажав пак што има тоа нека фати да си бидам средена. Јас со брич не можам ми се иритира кожата, еднаш пред неколку години се избричив така за преглед изненадно ми закажаа и од тогаш натаму строго само на депилација сум. Се случило да одам кај матичната за брис со малку подраснати ама подобро така од колку после да ме чеша од бричот.

Lady*Bug likes this.
  18. EnaEnA30

EnaEnA30 Истакнат член

мене ми се случи два пати оваа бременост во биотек да ми излезе бактерија во урина, и двата пати повторив државно уринокултура си беше стерилна, исто се посомневав на точноста бидејќи немав апсолутно никакви симптоми, ако немаш никаква мака препровери во друга лабораторија, се е можно :)

jagoda777, Ladyme and Baby warrior like this.
  19. Aledarkali

Aledarkali Истакнат член

Бев прво на оделение ми ставија, ќе почнам сама сега сопругот овие два дена не е на раб па од понеделник јас

LeNora likes this.
  20. Aledarkali

Aledarkali Истакнат член

Јас морам сама дека требало во исто време дасе ставаат и сега овие два дена сопругот не е на раб тој ќе ме боцкат ама од понеделник морам сама нема кој сопругот е прва на раб а јас треба да ја примам 12:40, а да одам до болница неможам пешки проблем имам со нозете ептен имам оток и ме болат