Тоа што ни следуват ќе си го земеме колку сакат нека се, не ќе оставиме на државата, само да се породиме и здрави и живи сите да бидеме па за другото е лесно
@Aledarkali Сама во рака нели ќе ти е тешко? Јас се боцкав во 11 наутро во стомак до пренаталниот тест. Тогаш ми рекоа еден ден да го прескокнам клексанот и ги прашав дали може да продолжам на вечер со боцкање. Од тогаш на вечер се боцкам за да може мм да ме боцка. Мислам дека не е до толку проблем да го поместиш тајмингот, и сега кога мм е на пат се случува да закасниме час па и два. Прашај си ти доктор дали е изводливо.
Е од што се добива таа бактерија. Јас пред две години некоја протеус имав , па после на еширихија помина душа ми излезе. Уринарните кошмар ми се. Мене ми беше од намален имунитет пошто долг пиев декортин. А ова од што се добива?
Нормално здравје живот ,така за првото мислев првин 3000 малку пари ама после си викам зошто да ги оставам кога некој без да иде на работа зима плата од државата... јас ќе покријам нешто колку и малку да е.
Кога отприлика прекинавте со работа во бременост? И каква е процедурата за водење патолошка бременост?
одев до последен ден пред да се породам, немав проблематична бременост, ми значеше секој ден да останам повеќе на породилно затоа што немаше кој да ми ја чува малата. пак зависи од бременост до бременост и каква е работата. јас сум во канцеларија, не ми е физички тешко.
Докторката ми рече оваа бактерија си ја носиме сите во гастро трактот … намален имунитет во бременост си имаме сите природно …се изнесува преку измет од организмот … блиску се отворите и толку треба … ми вика 7 од 10 трудници имаат уринарна во бременост најчести се … особено овие од наш организам што си ги носиме
Porodilno se otvara od denot na poroduvanjeto, a vo bremenost moze da se otvori patoloska bremenost i toa ne e e povrzano so vremetraenjeto na porodilnoto.
секако дека е, ако си на патолошка, мораш порано да го отвориш и порано да се вратиш на работа, фактички искача на дека на 7-8 месеци треба да го остаиш бебето. породилно по закон се отвара најкасно 28 дена пред очекуваниот термин
колку покасно го отвориш толку подолго ќе бидеш дома со бебето. иначе најрано можеш 45 дена пред очекуваниот термин ( рачунај ако си на патолошка мораш тогаш да го отвориш) или 28 дена најкасно по закон, а секако иако не пишува во закон најкасно на ден на породување
Ако си на патолошка, не ти одобруваат веќе боледување кога ќе стигнеш до 45 дена пред термин. Единствен начин да не мораш да го отвориш породилното толку рано е да користиш годишен одмор (во договор со фирмата- прочитав на некои членки не им дозволиле одмор од некоја причина) и/или да земеш недела или две боледување од општ матичен (не знам колку може да даде), секако и доколку се нафати да ти даде. Откако ќе го отвориш имаш 9 месеци вкупно, кога и да го отвориш.
Да од тоа зависи ,ти пишале ако отвориш патолошка мора на 45 дена пред термин е сеа мојот гинеколог спомна имало некоја финта ама не се информирав бидејќи немав намера да отворам. Сеа со болкиве ми даде обично боледување 14 дена рече а за ако сакам повеќе ќе видиме дали мислеше на патолошка не знам ама ќе видиме како ќе сум. А со првото одев до 37 недела на работа па одмор отворив и се породив 37 +7 кога требаше да се враќам си искористив и одмор и ми дојде наместо на 9 м да се вратам на 10. Што секако значеше многу за тој период на малата. Сеа се надевам пак исто ќе можам да истерам ама ете вчера болки... Туку сакав да прашам при мерење на грло колку би можело да ,,украде " абдоминално ехо ? Немам болки веќе такви ама сепак ми работи таму мозокот.
Може ли да прави проблем при пораѓај или на бебето? И јас имам проблем со ешерихија пиев и антибиотик не ја снема многу е stubborn… докторката денес ми рече многу вода да пијам и до следен преглед ако не се исчисти пак антибиотик.
Јас пошто сум ивф од денот на трансфер сум на боледување. После 2 недели ме пратија на комисија и таму ти даваат еден месец боледување. Се оди секој месец на истата дата на Комисија со документи од месецот ехо и слично и ти продолжуваат. Кај паталошка е проблем што порано се отвара породилното ама ете кажаа и други дека има финта и за тоа.
Јас ја имав од почеток некаде 6-7 недела до мислам 15-17 недела ако не се лажам. Имав во исто време и ешерихија и ентерококус. Ешерихијата се исчисти со чаеви и Д меноза а за ентерококус сепак пиев антибиотик амоксиклав мислам. Се исчисти после тоа.
Јас конкретно, цела бременост ја терам со патолошка и еве сега ја прекинав имам стар одмор за користење, а пошто имам и индикации малку порано да се породам, најверојатно кога ќе се породам уште ќе сум на одмор, па породилно ќе отворам откако ќе ми заврши одморот и веќе ќе има и поминато некое време од породувањето.