Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Aledarkali

Aledarkali Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2023
    Пораки:
    338
    Допаѓања:
    246
    Тоа што ни следуват ќе си го земеме колку сакат нека се, не ќе оставиме на државата, само да се породиме и здрави и живи сите да бидеме па за другото е лесно

На Трагедијаупмм му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Ljiljana1986

Ljiljana1986 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2023
    Пораки:
    290
    Допаѓања:
    577
    @Aledarkali Сама во рака нели ќе ти е тешко? Јас се боцкав во 11 наутро во стомак до пренаталниот тест. Тогаш ми рекоа еден ден да го прескокнам клексанот и ги прашав дали може да продолжам на вечер со боцкање. Од тогаш на вечер се боцкам за да може мм да ме боцка. Мислам дека не е до толку проблем да го поместиш тајмингот, и сега кога мм е на пат се случува да закасниме час па и два. Прашај си ти доктор дали е изводливо.

На Aledarkali и Anaroz1 им се допаѓа ова.
  3. Dijana DM

Dijana DM Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2022
    Пораки:
    1.028
    Допаѓања:
    1.683
    Е од што се добива таа бактерија. Јас пред две години некоја протеус имав , па после на еширихија помина душа ми излезе. Уринарните кошмар ми се. Мене ми беше од намален имунитет пошто долг пиев декортин. А ова од што се добива?

4. ORNEL

ORNEL Активен член

Се зачлени на:
    25 март 2025
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    3
    Некаде прочитав за Кисела Вода за прво е 12.000 не знам дали сеуште важи тоа.

5. Трагедијаупмм

Трагедијаупмм Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2023
    Пораки:
    617
    Допаѓања:
    1.512
    Нормално здравје живот ,така за првото мислев првин 3000 малку пари ама после си викам зошто да ги оставам кога некој без да иде на работа зима плата од државата... јас ќе покријам нешто колку и малку да е.

На Aledarkali и Baby Girl123 им се допаѓа ова.
  6. ORNEL

ORNEL Активен член

Се зачлени на:
    25 март 2025
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    3
    Кога отприлика прекинавте со работа во бременост?
    И каква е процедурата за водење патолошка бременост?

7. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.538
    Допаѓања:
    23.340

8. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    2.076
    Допаѓања:
    5.057
    одев до последен ден пред да се породам, немав проблематична бременост, ми значеше секој ден да останам повеќе на породилно затоа што немаше кој да ми ја чува малата. пак зависи од бременост до бременост и каква е работата. јас сум во канцеларија, не ми е физички тешко.

На mari30 и Трагедијаупмм им се допаѓа ова.
  9. ORNEL

ORNEL Активен член

Се зачлени на:
    25 март 2025
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    3
    Од тоа зависи колку ќе ти трае породилно?
    Прв пат ми е и не знам баш многу…

10. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    930
    Допаѓања:
    1.741
    Докторката ми рече оваа бактерија си ја носиме сите во гастро трактот … намален имунитет во бременост си имаме сите природно …се изнесува преку измет од организмот … блиску се отворите и толку треба … ми вика 7 од 10 трудници имаат уринарна во бременост најчести се … особено овие од наш организам што си ги носиме

На Dijana DM му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Bubble91

Bubble91 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2021
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    106
    Porodilno se otvara od denot na poroduvanjeto, a vo bremenost moze da se otvori patoloska bremenost i toa ne e e povrzano so vremetraenjeto na porodilnoto.

12. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    2.076
    Допаѓања:
    5.057
    секако дека е, ако си на патолошка, мораш порано да го отвориш и порано да се вратиш на работа, фактички искача на дека на 7-8 месеци треба да го остаиш бебето.

породилно по закон се отвара најкасно 28 дена пред очекуваниот термин

На Трагедијаупмм и Autumn Love им се допаѓа ова.
  13. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    2.076
    Допаѓања:
    5.057
    колку покасно го отвориш толку подолго ќе бидеш дома со бебето. иначе најрано можеш 45 дена пред очекуваниот термин ( рачунај ако си на патолошка мораш тогаш да го отвориш) или 28 дена најкасно по закон, а секако иако не пишува во закон најкасно на ден на породување :)

На Трагедијаупмм и Guns N` Roses им се допаѓа ова.
  14. Marijanche33

Marijanche33 Активен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2025
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    57
    Ако си на патолошка, не ти одобруваат веќе боледување кога ќе стигнеш до 45 дена пред термин. Единствен начин да не мораш да го отвориш породилното толку рано е да користиш годишен одмор (во договор со фирмата- прочитав на некои членки не им дозволиле одмор од некоја причина) и/или да земеш недела или две боледување од општ матичен (не знам колку може да даде), секако и доколку се нафати да ти даде. Откако ќе го отвориш имаш 9 месеци вкупно, кога и да го отвориш.

15. Dijana DM

Dijana DM Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2022
    Пораки:
    1.028
    Допаѓања:
    1.683
    So lesno pobrzo da pomine:hug:. Uplav imam od urinarnite :worried:

На Baby warrior му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Трагедијаупмм

Трагедијаупмм Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2023
    Пораки:
    617
    Допаѓања:
    1.512
    Да од тоа зависи ,ти пишале ако отвориш патолошка мора на 45 дена пред термин е сеа мојот гинеколог спомна имало некоја финта ама не се информирав бидејќи немав намера да отворам. Сеа со болкиве ми даде обично боледување 14 дена рече а за ако сакам повеќе ќе видиме дали мислеше на патолошка не знам ама ќе видиме како ќе сум.
    А со првото одев до 37 недела на работа па одмор отворив и се породив 37 +7 кога требаше да се враќам си искористив и одмор и ми дојде наместо на 9 м да се вратам на 10. Што секако значеше многу за тој период на малата. Сеа се надевам пак исто ќе можам да истерам ама ете вчера болки...

Туку сакав да прашам при мерење на грло колку би можело да ,,украде " абдоминално ехо ?
    Немам болки веќе такви ама сепак ми работи таму мозокот.

17. arwen93

arwen93 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2017
    Пораки:
    379
    Допаѓања:
    541
    Може ли да прави проблем при пораѓај или на бебето? И јас имам проблем со ешерихија пиев и антибиотик не ја снема многу е stubborn… докторката денес ми рече многу вода да пијам и до следен преглед ако не се исчисти пак антибиотик.

18. hannybanny

hannybanny Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    194
    Јас пошто сум ивф од денот на трансфер сум на боледување. После 2 недели ме пратија на комисија и таму ти даваат еден месец боледување. Се оди секој месец на истата дата на Комисија со документи од месецот ехо и слично и ти продолжуваат. Кај паталошка е проблем што порано се отвара породилното ама ете кажаа и други дека има финта и за тоа.

19. Kala22

Kala22 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2014
    Пораки:
    950
    Допаѓања:
    1.212
    Јас ја имав од почеток некаде 6-7 недела до мислам 15-17 недела ако не се лажам. Имав во исто време и ешерихија и ентерококус. Ешерихијата се исчисти со чаеви и Д меноза а за ентерококус сепак пиев антибиотик амоксиклав мислам. Се исчисти после тоа.

20. Srna-3

Srna-3 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2011
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    290
    Јас конкретно, цела бременост ја терам со патолошка и еве сега ја прекинав имам стар одмор за користење, а пошто имам и индикации малку порано да се породам, најверојатно кога ќе се породам уште ќе сум на одмор, па породилно ќе отворам откако ќе ми заврши одморот и веќе ќе има и поминато некое време од породувањето.

На hannybanny, Marijanche33 и Трагедијаупмм им се допаѓа ова.