И син ми авент ја гмечеше до 2 ипол години, а на крај уствари кога почна да ги гризе многу и да ги кине му земав од дм бејбилав, слична форма имаат како авент и поевтини се. Ама за почеток авент е ок, дека ја познавам гледам многу бебиња ја цуцаат.
Породилно мораш да отвориш најкасно на денот на породувањето. Не можеш пример да си на одмор, се породиш, одмор да си тече, па после две недели од породување да отвориш породилно. Нека ме поправи некој ако грешам.
Негде читам дека на почеток не им се дава цуцла ако сакаш да ти цица.. зошто го поистоветуваат инстинктот а другарки мои викаат за смирување од плачење им даваат и на почеток
Не влијаеше на цицање кај нас, исто не планирав да му давам од почетокот ама на недела дена отприлика вриштеше само и му ја бутнав цуцлата, автоматски се смири и од тогаш му давав. Штета од цуцла понатаму видов, забите му беа искривени малце, ама му се вратија во нормала. И не сакаше да зборува додека користевме цуцла, откако ја фрливме почна. За ова последното не знам дали е случајност и се поклопи само, ама така беше.
кај мене син ми цуцаше цуцла одма само каучук мека на suavinex. друга не несакаше. и цицаше до 6 месеци ексклузивно доење и до годинка. после го одбив. уште цуца за три месеци две ќе прави како ќе се одбиеме незнам. цуцката ја вика а ќерками не фана никаква 20 цуцли пробав. За ова сега не сум дала сеуште незнам што да правам, дали да пробам воопшто . Сега за сега немам потреба од цуцла. Утре прави две недели девојката
На филипс ми ја даде една роднина по две во пакување одеа едната пробала на син и не сакал другата и останала и јас така една пробав не ја сакаше и толку. И јас имам слушано така и искрено ради тој страв не сакав ни да навалувам. Кумата пример ја научи со сила и ја држеше додека да не фати. Па си цицаше гајле немаше. Ама пак јас друга мака имам се научи со палец во уста и еве 4 г е не можам никако да ја одвикнам ,уште со луто немам пробано.
и кај нас не влијаеше на цицањето, ама ако ја учиш со цуцла имај на ум и порано да и ја тргнеш, пошо ја едвај и ја тргнав, многу лоша навика е
Јас со авент почнав, soothie со таа. Па сега на фриг си ги користиме. Мојата цица, немавме таков проблем. Повеќе од шише имавме проблем, дека не фаќаше града и се измолзував па не сакаше цице после, ама ја викнав Јасна и тоа се среди.
Овие frig преубав дизајн ми имаат ама кој ги знае …ми искачаат по инста цело време https://kidsandco.mk/collections/frigg-1?utm_source=facebook&utm_medium=paid
Па супер не се малку пари ќе се најдат за бебето Па супер ко така јас треба само час ипол да поместам за од понеделник, прво да видам денес дали ќе ме бендисат боцкањето од сопругот хахах ако не во нога ќе се боцкам хахаха
Здраво,колку се плаќа отприлика следење на бременост во некоја од приватниве болници? И да ми препорачате некој добар доктор
Мајки, одите на работа? Како се справувате со обврските? Седење на столче? Качување по скали? Јас сум на боледување, но бидејќи се е во ред со бременоста, ќе се вратам на работа (одвај чекам, пукнав дома). Би сакала са слупнам ваши искуства поврзани со работа и бременост.
Мешиња кога почнавте да купувате за бебето и со што почнавте прво? Јас не знам од кај да почнам со купување, а и сите ми викаат да не брзам, рано било. Инаку сум 24 недела и 4 дена, ама како лета времево не сакам се да ми остане за 5 до 12
Ремедика преглед е 4000мкд, Систина 4900 мкд Ремедика ги имаш др. Симонида, др. Афродита( не сум имала искуство со неа ама ја фалат). Систина- др. Панчевски, др. Димчев( мада тој е повеќе за скрининзи) мене и др. Младен ми има оставено добар впечаток Исто мн стручни се др. Ивановски, др. Дракулевски Според мое искуство исто се стручни и во Ремедика и во Систина само во Ремедика барем за мене се подостапни. Ако е пак ризична бременост, Систина се по опремени.
Јас почнав по нешто неутрално оти уште не знам пол (иако имам многу работи и од бато), сепак мерак ми е и си купувам иако е рано. Инаку еве од претходната бременост почнав со шпикозни, бодиња (повеќе на кратки), лесни комплетчиња, бањарчиња, само долен дел пантолони, чорапчиња, тетра пелени.