1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Marijanche33

Marijanche33 Активен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2025
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    73
    Ние во 25та недела прво купивме количка со сите 3 дела, вклучувајќи и седиште за во кола. Од тогаш почнав по некое аливче од мерак, па веќе од кај 30та почнавме и со други поголеми работи (фиокар, коритце за бањање, креветче и слично). Бабиве и дедовциве во меѓувреме од мерак купуваа и они облека, бањарчиња и такви работи и сега сум 35та и скоро се имам. Не го размислував многу купувањево, некако спонтано малку по малку се комплетиравме скоро. Само некои ситници ми фалат уште. Јас сум човек што сака се да му е порано средено и организирано, ама поради ризична бременост не сакав да почнам многу рано. Инаку сигурно и пред 25та ќе почнев.. :D

На Ani93, Aledarkali, Трагедијаупмм и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Iva.T

Iva.T Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2011
    Пораки:
    760
    Допаѓања:
    1.471
    Јас од мерак почнав со алишта штом дознав пол, некаде 12 недела.
    Поголеми работи како количка и слично почнав да купувам после втор скрининг.
    Имав и јас коментар дека е рано и дека ако не дај Боже нешто се случи би ми било потешко да ги гледам работите, ама јас воопшто не гледав така, само позитивни мисли секако :D а и уживам додека купувам.

На Aledarkali, hannybanny, Трагедијаупмм и 3 други им се допаѓа ова.
  3. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    2.108
    Допаѓања:
    5.127
    24-25 недела прв пат купив алиштенца, пред тоа страв ми беше. после тоа набрзина крупните работи креветче и количка, до крај само купував и пак ми фалеа работи :D

На nate_93 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    1.350
    Допаѓања:
    2.776
    Сакам да земам медела калма за почеток, внукава супер ја прифати и цицаше во исто време, само слабо млеко сестрами све проба, ама доста под стрес така и почна све и тоа изгледа многу влијаеше, после планирам бибс стаклено за млеко и бејби лов за водичка, чајче.

На Baby warrior и Karanfilce14 им се допаѓа ова.
  5. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    1.350
    Допаѓања:
    2.776
    Само што помина прв скрининг, купив креветче, пред втор купив количка, плус си нарачував алишта онлајн како имаше попусти. Ми искоментира свекрвата само ама ич не размислував јас на ништо па ни страв немав, само замисли си имав во глава позитивни. Моментално све имам снабдено освен кадичка. Среќа све средив од 24та сум бед рест. Мм измачка и собите све ми е средено. Само алишта да исперам од наредна недела да се пегла полека. До 34та дс сум цакум пакум. Ако издржи грло супер. (fingers):inlove::l:

На Puffy2019, Ani93, An43 и 9 други им се допаѓа ова.
  6. jagoda777

jagoda777 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2014
    Пораки:
    548
    Допаѓања:
    822
    Зависи каква бременост имаш јас не одам од ивф, на патолошка сум не планирам ни да одам. Ама кај мене раб не е ни за нормална бременост. Сега е се ок ама дека сум ептен улежана уште си се пазам скали немам качувано немам ни такво место (збориме мнооогу скали) и пазам колку можам. Дека сум дома седам ама гледам телото е навикнато за лежење и само бара да легнам да се истегнам. На стол седам ептен кај што морам, не ми е ни удобно. Скрос да се наведнувам доле не, што падне ако има некој ќе крене ако не како паднало не станало хаха во главно одмарам по дома нешто ситно фаќам, среќа имам помош.
    Ако имаш нормална бременост можеш се само без напрегање. Кај мене е др ситуација затоа вака :)

На Mimmi39, fragaria, Dijana DM и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. jabi

jabi Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    88
    Devojki jas se porodiv sabajlevo :party::party::party:

Konecno se guskame so beblakot:inlove::inlove:

So lesno na site sto doprva ke ragjate(fingers):l:

На Nuny, Izzy_0504, hristinan12 и 45 други им се допаѓа ова.
  8. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    1.350
    Допаѓања:
    2.776
    Честиткии душо, да сте здрави и живи ❤️

На jabi му/ѝ се допаѓа ова.
  9. arwen93

arwen93 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2017
    Пораки:
    408
    Допаѓања:
    565
    Честитки да сте живи и здрави :inlove:

10. Трагедијаупмм

Трагедијаупмм Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2023
    Пораки:
    674
    Допаѓања:
    1.615
    Јас со првото така ова рано е тоа раное а касно и пол кажаа и некако си дрмев до 30 та недела. После почнав и 37 ма се породив некако се наеднаш ми дојде.
    Сеа пак е девојче така да горе доле се имам ќе земам комплетче само за од болница ама ете за кречење и за перење алиштенцата се рано ми се гледаше сеа сум 30 та и си добив препорака за лежење (facepalm).
    Ништо не е спремно :(
    За кречење и времево заебава...

На Ani93, jagoda777, Baby warrior и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. nate_93

nate_93 Активен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2024
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    180
    Честитки, да е здраво и живо, големо да расте :l:

12. Baby Girl123

Baby Girl123 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 декември 2024
    Пораки:
    498
    Допаѓања:
    764
    Гледам дека повеќето пишуваат за кречење пред да се роди бебето… ја прашував мајка ми ама и она не знае…
    Ова е некок обичај или како за дезинфекција на просторот?

13. hannybanny

hannybanny Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    226
    И јас сум со ивф и на боледување. Ме интересира дали пошто сме ивф без проблем продолжуваат боледување. Јас не сакам да се вратам на работа. Работата не ми е физичка ама многу ме замараат со глупости и ми ствараат нервоза. Едвај дојдов до тука не сакам да ме малтретира никој.

14. LeNora

LeNora Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2024
    Пораки:
    489
    Допаѓања:
    1.122
    Не е обичај туку за да биде чисто за бебето. Пример ние кречевме минатата недела, немавме 5 години кречено па затоа. Друго е да се освежи да се дезинфицира. Ама времето катастрофа, јас сум веќе во 36та недела и одвај средуваме дома. До крајот на наредната недела мислам дека ќе бидеме готови со се. Искрено кажано се што можете да си средите порано, тоа што ви е во план средете си. Јас така си викав има време има време сега кај огромна сум, кај киселини, повраќање, енергија не нула туку во минус ми е, си викам требаше да се почне порано ама па сопругот на работа по цел ден и нема кој. Битно помина и тоа сега полека се средуваме.

На Puffy2019, Ladyme, Трагедијаупмм и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. jagoda777

jagoda777 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2014
    Пораки:
    548
    Допаѓања:
    822
    Па со патолошка би требало...

На hannybanny му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Baby Girl123

Се зачлени на:
    5 декември 2024
    Пораки:
    498
    Допаѓања:
    764
    Ние летово кречевме. Ама многу голема површина е- мора да се викне фирма за кречење. А јас лежам. Не можам да поднесам таков хаос да ми направат.
    А планирам барем првите два месеца да сум кај свекрва ми- пошто ќе ми треба помош. И тие се со голема куќа глупо ми е да ги терам да кречат. Мада таа си вика жена секоја втора недела и прави генералка а и тие скоро кречеа. Може само нашата спална да ја искречат.
    И јас ништо не сум спрема ама се договоривме со мм да одиме и се во еден ден да купиме. Не ми е битен изгледот битно ми е да е се од природен материјал. Јас дека повеќе лежам не знам како ќе го изведеме тоа. Може тој сам ќе оди.

На LeNora му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Трагедијаупмм

Трагедијаупмм Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2023
    Пораки:
    674
    Допаѓања:
    1.615
    Па кај мене конкретно не е кречено скоро 5 г. Малата сите ѕидови ми ги направи уметнички не можам ни да гледам веќе ,плус тоа дезинфекција што се прави. Ама ако ми било лани кречено сигурно сеа не би почнала пак ,освен ако не се пушело внатре.

18. 1RedLipss

1RedLipss Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2018
    Пораки:
    205
    Допаѓања:
    387
    Девојки какво треба да биде стомачето? Јас сум 26та недела и постојано ми е тврдо, особено кога ќе јадам...
    На контроли се е добро, грло на матка одлично.

19. Baby Girl123

Се зачлени на:
    5 декември 2024
    Пораки:
    498
    Допаѓања:
    764
    Не сме пушачи ни маж ми ни јас. И внатре никој не пуши. Имам летна кујна обично таму готвам а кујнава во куќата што ни е само за кафе ја користиме. Прилично чисто е
    И кај свекрва ми не се пуши внатре. Ама за секој случај ќе ги замолам да ја искречат нашата спална соба. Само се мислам за една соба дали би се нафатил некој молер да кречи.

На Трагедијаупмм му/ѝ се допаѓа ова.
  20. LeNora

LeNora Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2024
    Пораки:
    489
    Допаѓања:
    1.122
    Кај нас беше тоа што 5 години не беше кречено. И сега веќе мораше да се помине инаку да имавме летово кречено сигурно не би се нафатила сега пак. Секако се ќе се исчисти, па фала богу нема бебето да го лиже ѕидот од старт. Кај нас дека не беше долго време само поради тоа, инаку реално хаос станува, кај бремени, хормони работат, се те нервира си викам кога ќе се средиме. Ако веќе имате кречено уживај си само ќе ти исчистат и тоа е тоа. За купување и ние купивме се одеднаш, порано имавме разгледано ама рано беше и сега пред некој ден се што требаше купивме се од исто место. Уште некои ситници останаа ама да сме здрави и живи ќе се купи се.

На arwen93, jagoda777, Baby Girl123 и 1 друга личност им се допаѓа ова.