Ве замолувам да не ја спамирате темава со испраќање мислења едно по друго. Место да кликнете на Испрати одговор одете до другиот пост на кој сакате да реплицирате и на него кликнете одговори и се ќе биде во истиот таб. Или кликајте само на +цитат и потоа долу, лево од испрати одговор ќе ви се појави Вметни цитати и можете пак на сите да одговорите. Доколку нешто не ви е јасно и не знаете како да испратите се во едно мислење пишете ми порака.
Мене матичниот гинеколог ми беше на одмор, така да имав извештај од трансфузиологот на клиника дека сум РХ негативна и дека треба да ја примам.
Паа кај си ти срцка? Мило ми е што си добра ...ајде бркај ја тетката и после работи на случајот гушкии до тебе и ситее мешиња и идни мешиња
Ne znam shto ushte ne probav denes za glavobolka i machnini.. ubavo i si povrativ sabajle i eve pak imam nekoi machnini kako pak da kje povrakjam mi mirisa
оф бе душо пробај со лажиче ѓумбир и вода испи...Иначе јас си имам мака ми излезе чмичка- јачменче како и да се вика на левово око...ме глочка црвено е...освен миење со камилица друго лек има ли? Смеам ли некоја маст да ставам да не е штетна за бременоста?? Во сабота сум на свадба не сакам таква да сум во окцево
http://www.femina.mk/новости/занимливости/чудесни-фотографии-од-раѓањето-на-нови-животи? Добро утро мешиња
Dobro utro mamicki @Mariangel I jas sum ista macnini, kiselini, povrakanje 22 nedela sum no ne se zalam Samo da e bebeto vo red Imate ubav den
@Mariangel Срцка пробај со нешто луто. Јас наместо да се поправам дури бев трудна ослабев 4кг од повраќање. И само лутото ме спасуваше на некое време. А за главоболка од ништо немав спас, освен јогурт со сол... Се надевам ќе ти биди нешто од корист гушкиии hug:
Имам многу вртоглавици сабајлево, прво почнав да ги осекам пред неколку дена кога лежам на грб, ама сабајлево ептен беа нагласени и ноќта имав и кога станав и не можам да се поднаведнам, по скали кога се качувам ми се врти... Не знам што е ова
Притисок да си измериш, јас така ми е кога пијам кафе, ми се мели умот шо би рекле, вчера ми се случи, а летово два пати бев ко во бунило ко за онесвестување, и се од низок притисок.
Мене низок ми е стандард притисокот, сабајле бесе 100 со 55, некогаш ми еи 90 до 50, ама не ми се вртело вака никогаш до сега, кафе пиев, лимон и течности пиев, кога седам во една положба е ок, ама ако се поднаведнам се ми се врти.
Најди положба која ти одговара и остани подолго така, не пра и нагли движења, дури да се поткрене притисокот така е, може и да дојдат многу близу мал и голем и се чувствува се. Јас од искуство кажувам, велат лошо бо0ило висок во бременост, ама кој си искусил и со низок знае колку е неубаво, ко да сум испијанета имам осет, ко филм ми се гледа се пред мене, имав еднс познаничка која заврши на болница со низок притисок во бременост, затоа мора да се следи и регулира.
Лелее сите сме со мака денес, мене во спиењето три пати грчеви во нозете ме фатија, плачев од болка. Ги штипев, ги удирав ама ништо само дури не помине. Сега сум ко здрвена. Ајде долг е денот и да ни е поубав од утрото на сите.
Мене па и во 34-та, а и сега во 37-ма недела цервиксот ми беше 41 мм. @mariz, тебе ли ти беше вака долг (ако добро памтам)???
Мене синоќа ми се вртеше страшно многу, не ми се повраќаше, ниту лошо ми беше ама цел кревет како да се вртеше и на спиење ме тераше па сум заспала рано. Сабајлево мм вели дека се зачудил што толку рано сум заспала, бидејќи тоа не е вообичаено за мене, а јас синоќа не му кажав дека ми се врти да не го секирам. А откако заспав се будев на саат-два цела ноќ, синко страшно клоцаше, дури болни ударци ми задаваше па и за него се секирав зошто не спие цела ноќ, ниту на лева страна ми дава да спијам ниту на десна, само на грб, леле уште сега ме команда