Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. RainBow

RainBow Глобален модератор Staff Member

Ве замолувам да не ја спамирате темава со испраќање мислења едно по друго.
    Место да кликнете на Испрати одговор одете до другиот пост на кој сакате да реплицирате и на него кликнете одговори и се ќе биде во истиот таб. Или кликајте само на +цитат и потоа долу, лево од испрати одговор ќе ви се појави Вметни цитати и можете пак на сите да одговорите.
    Доколку нешто не ви е јасно и не знаете како да испратите се во едно мислење пишете ми порака. :)

2. Eli23

Eli23 Форумски идол

Мене матичниот гинеколог ми беше на одмор, така да имав извештај од трансфузиологот на клиника дека сум РХ негативна и дека треба да ја примам.

eliii89 likes this.
  3. only44you

only44you Популарен член

Најубавото видео што до сега сум го гледала :inlove:

4. mama89

mama89 Истакнат член

Паа кај си ти срцка? Мило ми е што си добра ...ајде бркај ја тетката и после работи на случајот ;) гушкии до тебе и ситее мешиња и идни мешиња :*

eliii89, Bebulleee, only44you and 2 others like this.
  5. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Ne znam shto ushte ne probav denes za glavobolka i machnini.. ubavo i si povrativ sabajle i eve pak imam nekoi machnini kako pak da kje povrakjam mi mirisa :puke: :envy: :shake:

6. mama89

mama89 Истакнат член

оф бе душо пробај со лажиче ѓумбир и вода испи...Иначе јас си имам мака ми излезе чмичка- јачменче како и да се вика на левово око...ме глочка црвено е...освен миење со камилица друго лек има ли? Смеам ли некоја маст да ставам да не е штетна за бременоста?? Во сабота сум на свадба не сакам таква да сум во окцево :(

7. Fatalnata

Fatalnata Популарен член

Има една маст Хлорамфеникол се вика, е сега незнам дали е штетна за трудници, како антибиотик е.

8. mama89

mama89 Истакнат член

Ја знам таа ама незнам дали смеам да ја ставам некој да знае ??? @<3 pleza4e <3 срцка ти да знаеш??

9. monik55

monik55 Форумски идол

10. juli rak

juli rak Истакнат член

Dobro utro mamicki @Mariangel I jas sum ista macnini, kiselini, povrakanje 22 nedela sum no ne se zalam Samo da e bebeto vo red Imate ubav den :inlove:

mdenkov likes this.
  11. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

@Mariangel Срцка пробај со нешто луто. Јас наместо да се поправам дури бев трудна ослабев 4кг од повраќање. И само лутото ме спасуваше на некое време. А за главоболка од ништо немав спас, освен јогурт со сол... Се надевам ќе ти биди нешто од корист гушкиии :*:hug::hug:

Mariangel and ♡BuBaLe♡ like this.
  12. coconaut

coconaut Популарен член

Имам многу вртоглавици сабајлево, прво почнав да ги осекам пред неколку дена кога лежам на грб, ама сабајлево ептен беа нагласени и ноќта имав и кога станав и не можам да се поднаведнам, по скали кога се качувам ми се врти... Не знам што е ова:(

13. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Притисок да си измериш, јас така ми е кога пијам кафе, ми се мели умот шо би рекле, вчера ми се случи, а летово два пати бев ко во бунило ко за онесвестување, и се од низок притисок.

tweety26 and Kiflicka05 like this.
  14. coconaut

coconaut Популарен член

Мене низок ми е стандард притисокот, сабајле бесе 100 со 55, некогаш ми еи 90 до 50, ама не ми се вртело вака никогаш до сега, кафе пиев, лимон и течности пиев, кога седам во една положба е ок, ама ако се поднаведнам се ми се врти.

15. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Најди положба која ти одговара и остани подолго така, не пра и нагли движења, дури да се поткрене притисокот така е, може и да дојдат многу близу мал и голем и се чувствува се. Јас од искуство кажувам, велат лошо бо0ило висок во бременост, ама кој си искусил и со низок знае колку е неубаво, ко да сум испијанета имам осет, ко филм ми се гледа се пред мене, имав еднс познаничка која заврши на болница со низок притисок во бременост, затоа мора да се следи и регулира.

coconaut and mdenkov like this.
  16. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Лелее сите сме со мака денес, мене во спиењето три пати грчеви во нозете ме фатија, плачев од болка. Ги штипев, ги удирав ама ништо само дури не помине. Сега сум ко здрвена.
    Ајде долг е денот и да ни е поубав од утрото на сите. :*

17. Kiflicka05

Kiflicka05 Истакнат член

Мене па и во 34-та, а и сега во 37-ма недела цервиксот ми беше 41 мм. @mariz, тебе ли ти беше вака долг (ако добро памтам)??? :wasntme:

18. eliii89

eliii89 Истакнат член

Dobar den mesenca i od mene :)

19. lina-kalina

lina-kalina Истакнат член

Пробај пиј магнезиум пред спиење. Мене мислам дека од тоа не ми се јавуваат грчеви ноќе. :)

kristina.k likes this.
  20. Angel.Heart

Angel.Heart Истакнат член

Мене синоќа ми се вртеше страшно многу, не ми се повраќаше, ниту лошо ми беше ама цел кревет како да се вртеше и на спиење ме тераше па сум заспала рано. Сабајлево мм вели дека се зачудил што толку рано сум заспала, бидејќи тоа не е вообичаено за мене, а јас синоќа не му кажав дека ми се врти да не го секирам. А откако заспав се будев на саат-два цела ноќ, синко страшно клоцаше, дури болни ударци ми задаваше :D па и за него се секирав зошто не спие цела ноќ, ниту на лева страна ми дава да спијам ниту на десна, само на грб, леле уште сега ме команда :D

only44you and coconaut like this.