Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Baby Girl123

Baby Girl123 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 декември 2024
    Пораки:
    446
    Допаѓања:
    644
    Јас од наредната недела влегувам во 30та и се се надевам дека од 34 недела ќе ми дозволат да се движам за да одиме заедно со мм да изнакупуваме се. Мада поима немаме што треба. Битно знаеме дека сакаме се да е од природен материјал(тоа што може). Викам малава сега гајле и е како е облечена битно да е чист памук и да и е најудобно што може.
    За кречење не можам да замислам 5-6 молера да ми шетаат по дома. Чисто е ќе направиме убава генералка и верувам ќе биде се ок :)

На ALISA0000, BellaBibi и LeNora им се допаѓа ова.
  2. LeNora

LeNora Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2024
    Пораки:
    439
    Допаѓања:
    1.044
    Се ќе биде во ред, ко имате веќе кречено летово ич не ни мисли на тоа, секако ќе се исчисти генералка. И јас појма немав шо треба за купување, нешто прочитав овде, нешто во продавница кога бев ми кажаа што ми треба најосновно за почеток. За облека не се ни замарав премногу секако првите недели не планирам да ја шетам надвор освен во двор нели ако е убаво времето, после за шеткање ќе купуваме и онака дека прво бебе јас немам ни представа што ми треба и колкаво да земам. Уште некои ситници да купам и после ако фали нешто го праќам мм и решен проблем. Во моментов најбитно ми е да се намонтира неделава креветче да се испере се и да чекам да се породам. Кај сите да биде се во ред па и кај мене и со лесно да се породиме, живи здрави тоа е најбитно.

На Baby Girl123 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    1.315
    Допаѓања:
    2.461
    Јас во болница бев го запнав среди сам двете соби и ходник измачка нешто еден ден свекорми дојде му помогна. Од болница бирав боја на телефон хаха ми сликаше од дуќан. Викнав фирма една ми ги зедоа теписите ги испраа и ги вратија. Со мајками ги испраа транспортерот, количката и навлаката за душекот све се исушило. Јас испаничив реков ако се породам барем да средат дома. И сега алишта од понеделник планирам да исперам. Даска за пеглање немам асолна една од рамстор купена ради реда ни се пегла на неа, како да не е рамна никаква. Понеделник ќе го пратам да земе во карес гледам ги читав убави се.

На Трагедијаупмм му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Mimmi39

Mimmi39 Популарен член

Се зачлени на:
    11 ноември 2017
    Пораки:
    1.897
    Допаѓања:
    4.366
    Ти благодарам. Јас бев ваква со првата бременост. :) Скрос се исто правев. И тогаш бев со ивф, и сега сум. Но, сега сум многу поопуштена. Работата ми е прелесна, а и не мора да одам секој ден на работа. Затоа и се одлучив да го прекинам патолошкото боледување. Имам дозвола од двајца доктори.
    Но, сепак сакам да слушнам искуства од трудници кои одат на работа.
    Многу ќе ми значи.

На Трагедијаупмм и jagoda777 им се допаѓа ова.
  5. DreamOn

DreamOn Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2022
    Пораки:
    276
    Допаѓања:
    392
    Девојки препорака за суплемент за железо? 24 недела сум со близнаци, железото стигна до 9, 7.6 долна граница а хемоглобинот под долна граница е. Петровска препорача со храна да се проба ама еве три недели поминаа и продолжи да паѓа. Кое брзо делува и не прави констипација? Фала ви

6. cassiopeia999

cassiopeia999 Нов член

Се зачлени на:
    15 февруари 2025
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    9
    Одев на работа и возев секој ден до 32 недела без проблем. Работата ми е седечка, 6 работни часа, времето ми помина ептен брзо. Немаше шанси да седам дома цела бременост, ми требаат обврски. Секако, зависи и од бременоста и типот на работа. Од 8ми месец веќе станува потешко со отоци и спиење ама до тогаш барем моето искуство е дека со одење на работа бев порелаксирана, ми годеше дружбата со колеги, мењав мозок не мислев глупости.

На Надеж♥️, Anemona, happygirl и 4 други им се допаѓа ова.
  7. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    1.315
    Допаѓања:
    2.461
    Хемоглобин за 5 дена се качи од 103 на 125. Храна појачав месо риба напоредно секој ден, брокула, цвекло рендано, домат, јајца варени. Железо од now имам пијам по едно и плус во пренатас има 25 мг. Плус метил б12 по едно. Ц витамин по едно од 1000ка.

На DreamOn му/ѝ се допаѓа ова.
  8. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.543
    Допаѓања:
    23.363
    За железо најефикасни кај мене се покажаа Тотхема ампулите, брзо го качуваат железото во комбинација со ц витамин. Само многу ми беа грди, и ги прекинав. Продолжив со Хемовит, сега Ферогрин, ама овие само ми го одржуваат железото околу 10.5, не паѓа, ама не се ни качува.

Јас сум 34+3, работата ми е канцелариска, седам по 8.5 саати и веќе ми е мачно, едвај издржувам. Здравје, уште следните 2 недели планирам да одам и кога ќе влезам во 9ти одам на одмор па после и породилно.

За купување, овој пат купив многу малку алишта оти имам се од синко, и од внуката, се ми е спремно и наредено во фиокарот уште од пред 2 недели.
    Купив и од аптека некои работи, ми останаа уште некои ситници само, здравје ќе ги земам оваа недела.
    Од големите работи, имам се од синко, креветче, лулка, количка, транспортер, релаксатор...

Е само име немаме уште за девојката, и не знам каде ќе се пораѓам - најважното...

На Mimmi39, Autumn Love, Baby warrior и 2 други им се допаѓа ова.
  9. hannybanny

hannybanny Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    204
    Да пробаш со семе од коприва во мед.

10. Трагедијаупмм

Трагедијаупмм Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2023
    Пораки:
    624
    Допаѓања:
    1.524
    Тебе баш те мислев денес. Јас веќе два дена кај шо лежам забегав крај.
    Положба не можам да најдам ,се нервирам кога малата бара нешто од мене (да шетаме пример прееска плачеше за надвор) а не можам па мисли ќе ме фатат грди ќе станам до тоалет ќе се задишам викам враќај се назад и тоа кај мене грлото е ок ама имав болки и беше мнпгу спуштеноонака стомакот ептен доле го осеќав тој ден.
    Си викам има жени како тебе со во болница лежење со инфузии па издржуваат шо се занесувам јас.
    Теписонот ќе се смени кај нас веќе 5 г е со шминки,со флеки од јадење ,слајм и сл не ми се исплати да го перам од оние лесните е. Ќе си земам друг таман и поголем. Преперувањето и разместувањето пљачки ме плаши. И пеглање секако оти на нозе треба да сум ако не фукнам сушара за да не пеглам :D
    Е тоа и мене ми треба за да не мислам на глупости да одам на работа и со првото така до 37 ма па одмор ама сеа еве во 30 та реши да ме исплаши па мирување :o

На cassiopeia999 и Ladyme им се допаѓа ова.
  11. DreamOn

DreamOn Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2022
    Пораки:
    276
    Допаѓања:
    392
    Се тоа пијам и јадам, се надевав дека ќе се качи малку ама продолжи да паѓа. За две недели сум на контрола, ми е страв да чекам до тогаш да не падне уште повеќе. Ќе видам тотхема или now да земам да се стабилизира малку. Фала ви.

На Ladyme му/ѝ се допаѓа ова.
  12. @mekana

@mekana Активен член

Се зачлени на:
    3 мај 2024
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    207
    И кај мене тотхема добро делува, сега железото ми е 20, јас ампулата ја мешам со цеден лимон и така го пијам па не е мн гадно за да се проголта

13. Autumn Love

Autumn Love Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2020
    Пораки:
    2.218
    Допаѓања:
    5.800
    Некоја да била скоро во Reserved дали имаат од трудничката колекција или им е само онлајн?
    Или каде можам да најдам убави фустани ко за на работа, значи не некои цветни ко за на плажа оти само такви наоѓам?
    Отпаѓа опција да земам поголем број оти во рамена сум тесна и на ништо не личи :worried:.

14. Kejt362

Kejt362 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2021
    Пораки:
    266
    Допаѓања:
    534
    Не знам дали сум единствена со диареја после суплемент за железо |( Иначе јас сум задоволна од Сидерал (сега пијам и фолико и обичен) ама си имам мака со столицата.

15. LeNora

LeNora Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2024
    Пораки:
    439
    Допаѓања:
    1.044
    Мене ми беше на долна граница со исхрана и со тотхема ми се крена, требаше да продолжам по една тотхема секој втор ден ама од нив како уште повеќе киселини да ми се прават и ги баталив. Гледам да е само со исхрана сега брзо ко проверив во ред беше 13 некаде, а 6 е долна граница. Пробај со нив и плус исхрана

16. Трагедијаупмм

Се зачлени на:
    2 ноември 2023
    Пораки:
    624
    Допаѓања:
    1.524
    Јас од Тему си порачав хеланки и хулахопки. За фустани немам разгледано.

На Autumn Love му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Autumn Love

Autumn Love Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2020
    Пораки:
    2.218
    Допаѓања:
    5.800
    За одма ми треба :|.

На Трагедијаупмм му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    935
    Допаѓања:
    1.772
    Влези во ваикики во east gate има онакви прави долги фустанчиња на кратки во стело, ептен убаво стојат си земав неколку. На кратки се, јас со џемперче тенко на копчиња ги носам овие две недели на работа

На Трагедијаупмм, Autumn Love и Mimmi39 им се допаѓа ова.
  19. Karanfilce14

Karanfilce14 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2022
    Пораки:
    276
    Допаѓања:
    408
    Zatrudnici.mk од инстаграм нарачував, разгледај . Брза им е доставата. Јас фармерки земав од таму топ се па верувам дека и другото е ок. Гледав и бебешки алишта продаваат, ептен слатки фустанчиња ставаат

20. Трагедијаупмм

Се зачлени на:
    2 ноември 2023
    Пораки:
    624
    Допаѓања:
    1.524
    Од синсеј земав два на долги поголем број ,добри се.