Бебешките им се тему и шејн. Истите ги има , па баш кај што стои делот Шејн ставиле срце да не се гледа. Преслатки се работите, ама за пола цена што ги продаваат од Тему или Шејн ќе си ги нарчаш.
Не сум знаела, ги видов само кога нарачував за мене. Инаку сега 90% од страниве што продаваат се од тему хах само со дупла цена што викаш.. не сум зимала до сега облека некако сум скептик за квалитетот за бебе ама познавам доста што нарачувале и се задоволни. А баш пред некој ден на една страна ги видов дрвени бележници за месеци 600 денари кај нас а по некоја случајност и нс тему ми искочија истите и беа 120 денари хах
Фустанче и нарачав за некои 5 е од Тему, истото кј нас 850 ден. А за ситници не ми збори која разлика се, ама буквално истите.
Јас пред некој ден порачав од тему бележник за месеци се менуваат бројчињата на него за 200 денари. Панделки за на глава, лигувчиња, организер за пелени, заштитници за штекери. Тие работи се доста поефтини од колку кај нас.
Devojki sigurno e razgovarano. No mi treba odgovor so sto ste ja tretieale Odnosno so koj antibiotik ste ja izlecile Gardnerela vaginalis i lactobacilus species za vreme na bremenost i dali ste piele dopolnitelna tetapija kako probiotok ili nekoj caj??
Прашање за надоаѓање на млеко после царски: Дали веднаш почнавте со чај за доилки или прво треба да почекам да ми надојде малце бар млеко пред да го пијам чајот (сега имам само колострум)?
Ја ваква бев во првата бременост, од пижами (на мм ) не излегов . Корона време, после ме ставија на бед рест.. Иначе нема поарно од лето, еден слој, фустан и ајт.
Najprvo cestitki za prinovata! Da ste zivi i zdravi vaka sega so prviot carski mi nadojde kolostrum a vednas poroa i simptomi na doagjanje na mleko znaci omalasalont i temperatura taka kako cuvstvo deka se slucuva nesto vo organizmot. So vtoroto mnogu pomalku kolkstum i nikakvi simptomi. Ponedelnik se porodiv od sredata odma pocnav so cajot uste dodeka bev vo bolnica zatoa sto mi bese strav da ne ne mi dojde mleko
Се случува некогаш послабо да се активни, некогаш многу активни. Пример моето денес изгледа журка има во стомакот, дали дека пивнав една голтка две пиво, се развесели изгледа
Мене млеко ми дојде дури 5тиот ден. Пред тоа малку колострум и тоа е сосема и очекувано. Чај само еднаш се напив, пиев вода и сокчиња што носеа во соба ама без налевање. Градите ми се генерално мали ама тие 2-3 дена ко камен ми беа. Сестрите ме масираа и беше прилично болно. Доев до 9ти месец, немав проблем со мастит ниеднаш. Грутки ми се правеа ама успешно и брзо се справував. Многу е индивидуално надоаѓањето млеко и дали и колку чај да се пие. Мислам дека не треба да се налеваш да не испадне па премногу наеднаш да дојде. Инаку бебињата на почеток ствармо малку млеко пијат, желудникот им е ко цреша. Памтам кажуваа пиеше 15-20 мл првите денови.
lactobacilus species се корисните, т.н добри бактерии, тие треба да ги има за да биде нормална микрофлората. Гарднерела е патогена, за неа ќе ти дадат антибиотик, немам искуство со неа. Пробиотик обавезно, lactogyn или biofeminn ги има кај нас
Женски што пиете кога сте многу настинати? Немам температура, ама носов чешма, и како омалаксана. за грло лижам едни за трудници што се. А за носов не знам.... и парацетамол пред спиење пијам. Чаре друго?
бев настината баш првите недели од бременоста, прскав стрепназал во нос, во аптека ми рекоа може до три дена, некако се оправив само со тоа.
Иста сум... сега му викам на мм што да земам имунитетот ми е катастрофа, уште пијам антибиотик за леукоцитите од гак што ме пуштија што повеќе побогу, оперил п за отзатнување, капилари пукаат во носов крв на секое. Незнам како сама да се утешам па после и тебе. Пијам сируп почна сува кашлица, грлото сум со пантенол со ц шмукам. Некој вирус е, немам температура исто, нос и грло само.
Јас бев така исто, се инхалирав со физиолошки , шприцав аква марис за бебе, прегорен шеќер со млеко и путер, и многу ефикасен сирупот со кромид и мед мислам најмногу помогна ...