1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Baby Girl123

Baby Girl123 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 декември 2024
    Пораки:
    447
    Допаѓања:
    645
    Пијте многу течности за да го исфрлите вирусот
    Ама многу. Јас зимава за малку ќе настинев, чувствував како грлото почнува да ме гребе. Пиев многу лимон и топла вода, праврв гаргара со сол, прегорен шеќер. Станував во 2ч па во 3ч за да правам гаргара и да земам топла вода со лимон( и мед кок смее). Мислам по 5-6 кг телности внесував и не дозволив да ми се влоши ситуацијата. Ова беше во пероод кога почна вирусот со многу кашлање и температура и немаше кој не беше настинат.

На macufce, Dijana DM и Ladyme им се допаѓа ова.
  2. macufce

macufce Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2016
    Пораки:
    358
    Допаѓања:
    441
    Фала ви. ќе пробам со септанасал, инхалации до физиолошки, и сирупот до кромид и мед.
    напраив сеа некој "лек" со кромид лук , па ќе видиме.
    Со помин на сите да ни е

На jagoda777 и Ladyme им се допаѓа ова.
  3. TeodoraMJ

TeodoraMJ Истакнат член

Се зачлени на:
    12 декември 2020
    Пораки:
    377
    Допаѓања:
    365
    Ферозомал кесички од алкалоид за две недели железото од 7 на 17, по едно наутро на гладно

На Izzy_0504 и DreamOn им се допаѓа ова.
  4. Orhideja ✨️

Orhideja ✨️ Нов член

Се зачлени на:
    Четврток
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Здраво на сите
    Сакам да прашам дали сте имале искуство со проширени каналчиња на бубрезите кај бебето околу 23та недела.

5. Lady*Bug

Lady*Bug Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2017
    Пораки:
    1.345
    Допаѓања:
    5.013
    Дали некој знае сетов шишиња од ананас за новороденче дали е од пластика се? Не можам да најдам во опис. И дали се исплати да се земе? Screenshot_20250406_143948_Facebook.jpg

6. Marijanche33

Marijanche33 Активен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2025
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    66
    Мислам дека се пластични бидејќи се во виолетова кутија, а стаклените се во зелени кутии ако не се лажам.

На mari30 и Lady*Bug им се допаѓа ова.
  7. Надеж♥️

Надеж♥️ Активен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2024
    Пораки:
    131
    Допаѓања:
    385
    Јас сум со ИВФ и немам седнато дома на работа си одам и си функционирам и мислам дека тоа ме оддржава. Јас ако се затворам дома ќе попуштам психички. Ако ти е лесна работата и немаш потреба од бед рест подобро е мислам јас да одиш

На Mimmi39, Ladyme, Anaroz1 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Gena gence

Gena gence Активен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2023
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    25
    Мене докторката ми дозволи фервекс или тајлухот, се изненадив, мислев само парацетамол смее. А гледам тука доста прашуваат и никој нема спомнато за овие ефикасни прашоци :?:

9. LeNora

LeNora Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2024
    Пораки:
    450
    Допаѓања:
    1.060
    Сега баш ги гледав на страната на Зегин веројатно овие се пластични, на оние во зелена кутија си пишува стакло и таму се 3 шишиња и една цуцла лажливка за 2600. Утре планирам да купам ама не знам дали да земам вака комплет или само едно шишенце.

На Lady*Bug му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    2.541
    Допаѓања:
    7.421
    Искрено јас не знам колку ви се исплати да купувате вакви комплети од шишиња затоа што не знаете дали ќе користите шише воопшто. Јас со син ми ич не користев, цицаше и не научи да пие од шише. Имав 1-2 земено ич не ни памтам, ама џабе беа секако. Едно да имате за почеток мислам доволно е. Ќе купите ако ви треба

На Ani93, Bebence2025, LeNora и 3 други им се допаѓа ова.
  11. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    1.324
    Допаѓања:
    2.469
    Не се препорачуваат другите супстанции што ги има во тие прашоци, освен парацетамол. Немој све да испробувате, прочитајте.

https://www.drugs.com/pregnancy/acetaminophen-pheniramine-phenylephrine.html

На Gena gence, Ani93, Anaroz1 и 3 други им се допаѓа ова.
  12. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    2.541
    Допаѓања:
    7.421
    Во принцип не е дозволено, ама јас исто бев настината и ништо не користев, кога му кажав на докторот рече дека не требало да се измачувам, дека еднократно користење не штети од тие. Демек има мајки на терапии константно што се забранети во теорија во бременост па не може да не ги пијат..

На Gena gence му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Трагедијаупмм

Трагедијаупмм Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2023
    Пораки:
    640
    Допаѓања:
    1.542
    Истово го мислам ,за првото купив стаклено на baby love од 120 мл чисто да имам ,за лажливка пишав ми даде роднинава. Лажливката остана така од шише после 3 м се научи некојаш одмолзено ама не сакаше баш после 10 м негде почна да пие вода и сок од такво до кај 15 м и тоа и тие на baby love беа само сменивме во пластично пошо ги акаше од земја.

На Cherry333 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Flowerr12

Flowerr12 Активен член

Се зачлени на:
    8 октомври 2023
    Пораки:
    131
    Допаѓања:
    148
    Пишав и во Доење, и не знам дали ова е за тука, ама очајна сум.
    Бебе е родено на 2ри април, некако таму ми го хранеа многу, по 60мл му спремаа, млеко имам, не да ми истекува по облека, но кога се потеглува има. Бебе на моменти јаде по 10тина минути само во целост, далиможе од толку да де најаде и некако ми е мрзливо , многу време го молам за цицање.

Пред

15. Mimmi39

Mimmi39 Популарен член

Се зачлени на:
    11 ноември 2017
    Пораки:
    1.898
    Допаѓања:
    4.366
    Моли го, не се откажувај. Биди упорна штом имаш млеко.
    Не е лесно да цица, треба да се помачи. Не тече млекото лесно како од шише.

Последна измена: 6 април 2025 во 17:56
    На Anaroz1, Flowerr12, Трагедијаупмм и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. cocopuff

cocopuff Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    699
    Допаѓања:
    685
    Дефинитивно е потешко да цица него да пие од шише. Но на почеток затоа се тие чести прегледи за да се види дали и колку напредува бебе. Моево цицаше и по цел саат ќе повлече 3-4 пати, ќе заспие, па пак и така со молење може и цел месец. Ако сакаш да доиш и мислиш дека имаш млеко само биди упорна. Ако не напредува доволно ќе ти кажат.
    Ама кај нас некогаш претеруваат со тие препораки за дохрана. Во странство имам другарки никогаш не им спомнале дохрана, се чудеа дури.

Исто така ако некогаш се сомневаш во доењето, напредувањето, имаш нелагодност, топло ја препорачувам Јасна. Ќе ја побараш во темата за доење. Мене ми помогна со положбата за доење, ме охрабри да ги тргнам силиконските брадавици и оп детево мое почна одлично да цица и напредува.

На Aledarkali и Трагедијаупмм им се допаѓа ова.
  17. Em4e711

Em4e711 Популарен член

Се зачлени на:
    11 август 2010
    Пораки:
    635
    Допаѓања:
    388
    Како можам да дознам кој доктор кое време е на ЦТГ? Треба упат да земам но не знам кој доктор кога е на смена.. и како оди постапката за без врски и да не си на договорено со некој конкретен доктор

На Трагедијаупмм му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Bislimska

Bislimska Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2020
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    627
    Да си ги купиш од ДМ, најевтини се. Стаклено од 120мл е 650ден , а од 250 е 760ден.

На Lady*Bug му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Ariel.20

Ariel.20 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 мај 2020
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    59
    Сакам да ве прашам за мислење ако може да ми одговорите. Се одлучив за пораѓај во систина, само уште незнам кај кој доктор, најверојатно ќе е Палчевски. Е сега што е попаметно да одам кај него на втор скрининг па да си продолжам со прегледи и пораѓај или да одам кај Димчев за втор скрининг па да го барам докторов за пораѓај понатака. Матичната ми ги кажа и двајцата као Димчев за скрининг и совет за ако треба серклаж, а Палчевски за пораѓај и втор скрининг. Јас немам никакво искуство со докторите од систина, ако може некоја да ми помогне.

20. Трагедијаупмм

Трагедијаупмм Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2023
    Пораки:
    640
    Допаѓања:
    1.542
    Работата со цицањето е шо не можеп да измериш никако :D
    Ама некогаш во 10 мин ќе се нацица,некогаш со саати ќе дреме ,некогаш за 5 мин ќе бара пак се е тоа нормално мајка се додека качува тежина и полни пеленки нема гајле :inlove:

На Mimmi39 му/ѝ се допаѓа ова.