Ja se potev mnogu koga vlegov u osmi mesec baskka i bas togas nastinav i uste tolku se potev moze da ti e i od sto si nastinala
Лепенката ми беше така ,ден денес ми е жал за тоа дете. Цела улица слушаше како вришти она на саат гледа ,,вришти колку сакаш рано е имаш уште пол саат " Млада жена 28 г ,па прочитај негде ,има на нет на друг др оди било како. Не знам јас од било кој сум усвојувала само логични совети.. не би можела дете да вришти јас да си зацртам 2 саати и да си свиркам. Ама не сме сите исти
Занимавај го вика, не му давај да цица толку често, од тоа ти има грчеви ( ), оно 2 недели со што да го занимавам, коцки да редиме? Кога почнав да си го држам цело време и “грчевите” магично исчезнаа .
Женски што живеат во странство, искуство со вртење на бебе што не е во позиција од страна на доктор? Знам во Мк нема вакво нешто. Овде ми го препорача докторот бидејќи бебе не е во позиција а утре влегувам во 9ти.
Kaj maticnava imam termin sloboden ili petok sega shto se 5 dena ili nareden cetvrtok shto bi doshlo 11 den. Ne znam da ne e kasno pa sleden cetvrtok. Ako ne ke gi pravam na privatno izmegju ne zna. Vekje shto da kazam
Мене во Систина ме породија царски со целосна но само бидејќи што не сакаше анестезиологот да ме боцка во кичма со тромбоцитопенијата. Не знам дали можеш да бараш но зошто би сакала целосна? Многу е стресно времето кое чекаш од кога ќе те разбудат додека те тргнат од шок соба и ти го донесат бебето. Јас немав избор, сакав и почнав природно нејќеа да ми дадат епидурал па кога бебе не се спушти и мораше царски рекоа одиме со целосна не може спинална
Се потев и јас во спиење, особено во 8ми и 9ти месец. Не беше до толку за да морам да се пресоблечам во текот на ноќта, но знаев и на презаспивање да не се ни покријам од топлина во телото и да морам да се хидрирам со вода.
Јас искрено не би се нафатила, не знам дали си гледала ама преризик е. Плус може ќе се сврти до последен момент.
Majki zdravo, edno prasanje. Bremena sum 22 nedela plus 3 dena, pred edna. Nedela Mi zavrsi booeduvanjeto, i sega ginekologot Maticen mi kaza za patoloska da otvorile Boleduvanje treba da projdat 2 Meseci? Dali e toa tocno, dali treba da cekam Tolku mnogu? Jas sepak go nosam deteto nisko, i na rabora nekako bas i ne ide so celava sotuacija. Nekoj iskustvo?
Не треба да чекаш може одма да го продолжиш,ќе ти даде само матичниот предлог за на комисија во фондот за продолжување на боледување и можат да ти одобрат тие уште 60 дена ( два месеци) после тие 2 месеци идеш на конзулијарно мислење да продолжуваш
Мешиња ,јас имам прашање со боледувањето ,гледам гинекологот ми пишал шифра О20.0 пребарав по нет според информациите таа за патолошка ја ставаат. Дали ова значи дека ми е отворено такво боледување или обично она до 14 дена шо може он да го даде? 30 та недела сум не сакам патолошка за да не морам рано да отворам породилно...
Па мислам дека нема врска патолошката со рано отварање на породилно, ете јас сум цела бременост на патолошка, ја прекинав сега, земав денови од одмор и најверојатно и ќе се породам додека сум на одмор, па ако се случи тоа веднаш прекинувам одмор и од ден на раѓање отварам породилно. Ако сум грешка поправете ме.
Девојки ве молам за мислење. Од сабајле голема болка позади во кичма како укочено ама ми се шири напред во стомак како грчеви. Кичмата ме болела и друг пат ама ова со стомаков ме загрижи, не знам дали е поврзано нешто и дали е за одење на лекар. Имала ли некоја вакво искуство?
Одлежи ако можеш ,ако продолжи отиди и нека те видат. Сеа зависи и какви се болките во кој дел, некогаш од премор знае да заболи.