Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Baby Girl123

Baby Girl123 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 декември 2024
    Пораки:
    531
    Допаѓања:
    811
    Ич да не секираш. Веќе 7 и нешто месеци се боцкам, се навикнав. Не можеш да згрешиш. Фаќаш доволно дебело месо со два прста( значи мек дел да не е мускул) и под агол ид 45 или 90 степени полека ја боцкаш иглата. Битно е по спликација да не претискаш. Јас пред да ја удрам инекцијата гледам да ги извадам меурчињата воздух, некој вика дека со клексаните не мора да се вади воздухот ама јас за секој случај.
    Некогаш ако погодиш некој капилар знае и малку крв да потече( ама многу малку)
    Топла препорака ти е споилер, во рака е најтешко сам да ја удриш инекцијата и најмногу боли

На Ladyme, Cvetce_ и fragaria им се допаѓа ова.
  2. Nuny

Nuny Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    279
    Допаѓања:
    226
    Јас еве сама 15ти ден се боцкам на почетокот не згрешив ама еднаш болеше и реков ајде ништо е ама помодре ко модринка и после на другата страна се боцкам.. Која недела си? Со тромбофилија ли?

На fragaria му/ѝ се допаѓа ова.
  3. fragaria

fragaria Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2016
    Пораки:
    276
    Допаѓања:
    299
    Времињата на хемостаза се на долна и под долна граница
    Имам неколку генетски мутации на тромбофилија
    И покрај ова Др Јани не ми имаше дадено клексан терапија па еве после скоро месец од тој преглед матичната виде некои промени во постелката и ми рече веднаш да почнам со клексан
    Сега веќе 19нед стигнав
    Ми покажа сестрата еднаш вчера ама еве денес малку различно ми изгледа дека сама боцнав
    Ќе се научам претставувам
    Да инаку боли во рака ама тоа е

4. fragaria

fragaria Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2016
    Пораки:
    276
    Допаѓања:
    299
    Спојлери мислиш на раката под рамо тие 'свадбарските' мевциња или мислиш на стомакот од страна? |(:D

5. Baby Girl123

Baby Girl123 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 декември 2024
    Пораки:
    531
    Допаѓања:
    811
    Не не. Тоа е над колковите. Ти прикачвам слика.
    Јас до 4 месец во стомак ги ставав ама после малку потешко одеше и најдов на нет дека може во спојлер

Прикачени фајлови:

• IMG_1461.jpeg
      IMG_1461.jpeg
      Големина на фајлот:
      686,8 KB
      Прегледи:
      16
    На Ladyme, DreamOn и fragaria им се допаѓа ова.
  6. fragaria

fragaria Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2016
    Пораки:
    276
    Допаѓања:
    299
    Па ова изгледа многу полесно
    Плус не можам некако сама да шприцам на рамо
    На стомакот полесно може да се фати со двете раце
    Ќе прашам утре дали смеам па ќе пробам така
    Фала ти многу за совет

На Baby Girl123 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. DreamOn

DreamOn Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2022
    Пораки:
    298
    Допаѓања:
    409
    Ќе боцкаш под 30 степени агол, и најдобро ти е стомак кај што имаш салце, рака боли многу повеќе барем мене. Јас сум 25та недела и боцкам од почеток во стомак. Си пуштав и крв на почеток и модринки имав, сестрата откако ме просветли за аголот не сум утнала, ни крв ни потечено ни модринки. Во бут ми рече не, не се апсорбирало, рака од надворешната страна на висина на бицепс или стомак најдобро.

8. DreamOn

DreamOn Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2022
    Пораки:
    298
    Допаѓања:
    409
    Мене Јани минрече исто вака од страна дека може кога нема да може во стомак веќе

На Baby Girl123 и fragaria им се допаѓа ова.
  9. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    3.859
    Допаѓања:
    16.736
    Не ти е добро боцкано, ја боцкаш во кожа, со мал агол од 10-15°аголот, затоа ти се прави мозолче, треба да ти е субкутано од 45-90 степени. Не можеш сама со едната рака да се боцкаш во другата, ако не се фатиш со другата рака на местото кадешто ќе боцкаш. Ако веќе ставаш во рака подобро некој друг да те боцка.

10. fragaria

fragaria Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2016
    Пораки:
    276
    Допаѓања:
    299
    А вака погрешно боцнатото ко мозолче се има абсорбирано лекот? Или го утнав денот денес?

11. Ljiljana1986

Ljiljana1986 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2023
    Пораки:
    308
    Допаѓања:
    605
    Да не имаш камен во бубрег па се активирал? Од една страна те боли или од двете?

12. DreamOn

DreamOn Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2022
    Пораки:
    298
    Допаѓања:
    409
    Не, бев кај матичната, нема ништо се изгледа ок. Се сомневам на тотема ампулите да ми имаат направено грчеви и многу гасови, втор ден ги пијам, сега видов дека може да предизвикаат подуеност и гасови и тоа бо најчестите симптоми. Имал некој друг ваква реакција што ги пиел? Гледам во упатството и дека може да се адаптира времето на пиење согласно дигестивна толеранција.

На Ljiljana1986 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Karanfilce14

Karanfilce14 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2022
    Пораки:
    294
    Допаѓања:
    425
    Ако веќе се боцкаш сама пробај во нога, јас на почетокот се боцкав во стомак после почнав во нога. Се навикнав ок ми е, плус два пати дневно де боцкам. Кога има некој ме боцка во рака кога сум сама во нога. Ми објасни докторот каде и горе доле плус минус ке менуваш

14. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    2.127
    Допаѓања:
    5.168
    јас имав минатата бременост, исто цела недела јаглен пиев, линекс нишо не помагаше, па ај смекта, па на крај ентерофурил, секако на се пишува дека не дозволено во бременост, ама ако ти кажал доктор напиј се.

На АнаМаријаД му/ѝ се допаѓа ова.
  15. EnaEnA30

EnaEnA30 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 ноември 2020
    Пораки:
    96
    Допаѓања:
    167
    Здраво женски.
    Некоја да има мака со песок/камче во бубрег. Втор пат неделава ме фаќаат ренални колики, дури и цел желудник и абдомен ми се згрчува :/. Урологот ми кажа само течности повеќе, ако не е воспалено не препорачуваат ништо ама болкава е многу лоша и иритантна. Некои природни алтернативи?

16. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    1.010
    Допаѓања:
    1.951
    Јас оваа недела почнав да ги осеќам тие болки тапи во препони при стани седни … крај на 29та недела. Пијам магнезиум ама попладне пак си почнуваат наутро кога ќе станам намалени ама ги има сепак… изгледа од тука почнува веќе тешкото :party:

17. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    3.859
    Допаѓања:
    16.736
    Нема да е добра абсорпцијата и ефикасноста на лекот како кога е субкутано администриран лекот, затоа треба да се внимава на аголот. Тоа што ти се јавило мозолче и црвенило околу значи дека не е добро администриран и дава локална реакција.

18. jagoda777

jagoda777 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2014
    Пораки:
    562
    Допаѓања:
    853
    Пијам само пролом вода, неколку месеци веќе, менувам знам и од чешма да се напијам и обична флаширана ама 90% пролом 1.5л некогаш и повеќе.

На fragaria и EnaEnA30 им се допаѓа ова.
  19. EnaEnA30

EnaEnA30 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 ноември 2020
    Пораки:
    96
    Допаѓања:
    167
    чувствуваш некоја разлика? ќе земам и јас утре ако не, гледам и јас околу 2литри да пијам, немам мака со мокрење ама грчевиве ми е страв да не испровоцираат контракции кога се грчи цел стомак :(

20. Cvetce_

Cvetce_ Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2024
    Пораки:
    394
    Допаѓања:
    540
    Боцкај во стомак најлесно е и најмалку боли.
    Мене често пати знае да ми протече капка крв, не е страшно тоа.

Тоа што ти подрипнало така можи да е реакција од клексанот, мене црвенило ми се јави на првата боцка.

Ако приметиш често така и главоболка кажи му на матичниот да те има во предвид.

Инаку не се секирај иглата се става скроз на врвот подкожно, сигурно е аплицирано како што треба.