Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. slovenka24

slovenka24 Активен член

Се зачлени на:
    14 април 2015
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    70
    Zenski pocnav da go pijam Legofer sirupot ova mi e 3 den ama mnogu imam proliv od nego(se izvinuvam za izrazot) sto procitav vo upatstvoto moze da se javi ama pak jas mnogu cesto odam vo wc. Dali nekoj vakvo iskustvo :(

2. milamila988

milamila988 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2014
    Пораки:
    162
    Допаѓања:
    244
    kaj mene bebce e mirno samo da najd pozicija I si spijam , nego eve pri kraj na vtoro tromesecie jas se osekam kako na pocetok, pospanost glavobolka, macnini ima li nekoj slicna situacija kako mojata

3. milamila988

milamila988 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2014
    Пораки:
    162
    Допаѓања:
    244
    kaj mene sega bese okolu 41 ili 42 bas vcera me pregleduvase doktorot oti imam bolki me gledase I vaginalno rece deka sibe dobar cerviksot za nedelite inaku sum 24+3, a kolku da e idealno neznam ne sum citala ima li nekakva vrska ako e podolg , mesto za grizi

4. mdenkov

mdenkov Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2013
    Пораки:
    394
    Допаѓања:
    619
    srcki edno prasanje- so 22 nedela ili 23 nedela vleguvame vo 6ti mesec ?;)
    ne deka nema da imas grcevi-no barem nema da ti se javuvaat tolku cesto, jas pijam 2x1 i ima podobruvanje od pred toa koga ne piev magnezium voopsto

5. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.525
    Допаѓања:
    38.738
    Ќе пробам баш пред спиење да го пијам магнезиумот да видам дали помалце ќе имам грчеви.
    А за цервиксот ме замисливте сега, мене ми беше 46 мм во 22 недела, може не треба ни толку долг да е, или ќе се намали? Не ми го мереше сега докорот, нареден преглед ќе му речам.

6. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    4.390
    IMG_20150821_135508.jpg Доооообар ден мешињааааа јас наместо да одмарам се опнав на работа сабајлечки па сега пак колковиве и кичмава ме болат :D ама што да праам на бебушко и на синко им се јадело банички со праз и плус уште други направив посебно и со урда за деверми 14 банички направив :rofl::rofl: како што се вели -АКО СЕ ПРАВИ НЕКА СЕ ПРАВИ :rofl::rofl:
    Повелете милички на банички :D

На juli rak, tweety26, blessed2 и 14 други им се допаѓа ова.
  7. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.525
    Допаѓања:
    38.738
    Браво пчелке, многу си вредна, на здравје да ви се!

На Pcelka94 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    4.390
    Повели ајде и ти и сите други ако не ни се доста имам брашно во изобилство ќе направам уште ;)

На mama89 и kristina.k им се допаѓа ова.
  9. SelinaKyle

SelinaKyle Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    254
    Допаѓања:
    2.149
    Пчелка, секоја чест! Mногу вкусно изгледаат.
    Те видов па и мене ми текна да месам, некои кифлички може да се направат за вечер :)

На Pcelka94 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.231
    Допаѓања:
    330.098
    Тој за железо е нели?
    Напротив кога внесуваш железо може да се случи опстипација(запек) .
    Можеби некоја од состојките во него не ти одговара?Сигурна ли си дека е од него?

11. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    Женичкии сум прочитала на нет за чмичка варено топло јајце и си ставив прееска и после пак ќе ставам шо знам може ќе биде ќе ми помине...утре сум на свадба ..се надевам ќе ми мине ....а и мене ме наболува доле како да ме притиска...??

12. Kiflicka05

Kiflicka05 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2015
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    670
    Различно е кај секој. Јас баш напротив, немав запек туку течна столица и тоа цело време додека пиев Tot'hema.

На mdenkov му/ѝ се допаѓа ова.
  13. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.950
    Допаѓања:
    77.610
    Vrska nemam, znam deka golgo grlo do matkata imav i nemozea da mi go dofatat cerviksot za da vidat dali sum otvorena, edvaj cela raka uste malku kje mi piknese toj za da proveri, se tegnev na boks na sekoja proverka...

На Kiflicka05 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. slovenka24

slovenka24 Активен член

Се зачлени на:
    14 април 2015
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    70
    Dada za zelezo e vo upatstvoto pisuvase deka moze da se javi proliv, zapek, bolki vo gorniot del od stomakot, povrakjanje, temna boja na izmetot.....dali dodeka mi go prifati organizmot mozebi zatoa taka mi pravi m?

15. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    женички знаете јас се породив ама денеска нешто целата сум омалаксена и малце температура качив што да се напијам некој поискусен

На juli rak и Eli23 им се допаѓа ова.
  16. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.262
    Оо, да си појдиш на лекар одма? Да не седиш дома. Сестрами така уште немаше 40 дена крена висока температура од нигде никаде и кутрата од силна температура фати маститис, брадавиците цели и се искинаа. Гревовите не и се гледаа, несакам да те заплашувам ама да си појдиш најдобро е

17. slobodka

slobodka Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.144
    Допаѓања:
    2.726
    Zenicki daj pomagajte so sovet. Od koga vie pocnavte da piete multi vitamini? Jas sum 10 nedela I pijam samo folna I magnezium. Koga ja prasav maticnata za multi vitamini mi rece rano ti e Sega nemas potreba. Od druga strana so prijatelki koga so muabetime site me ubeduvaat da pocnam vednas so multi.

На Bebulleee му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.262
    Moja preporaka da si ja slusas maticnata, taa ti ja vodi bremenosta i znaj so e najdobro za tebe i za tvoeto bebe. A prijatelkite mozat samo naprazno da zboruvaat :) Bidejki nema dve isti, mozebi tie pijale ama ti mozhebi nemash potreba sega od toa.

На MilaP, slobodka и <3 pleza4e <3 им се допаѓа ова.
  19. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.525
    Допаѓања:
    38.738
    @slobodka јас после 12 недела почнав, до тогаш пиев и јас само фолна и магнезиум така ми кажа специјалист, а матичниот ми рече уште веднаш премама ама почекав. На почеток фолната е најбитна.

20. <3 pleza4e <3

<3 pleza4e <3 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    3.443
    Пρвите тρи месеци фолната ти е доволна и најбитна, витамини внесувај пρиρодно. Од почетоκ на 4 месец ќе ти даде мултивитамини бидејќи ќе почне нагло да ти опаѓаат вρедностите на κρвна слиκа.
    Бебето ќе ти κρаде од твоите витамини :)

Инаκу @mama89 најубаво пρашај си го доκтоρот за тоа пρед да ставиш било што. Јас лично избегнувам сеκаκов вид хемиκалии и леκови во бρеменоста освен во ептен итни случаеви κога нема дρуго чаρе.

На tweety26, mama89, Pcelka94 и 1 друга личност им се допаѓа ова.