Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. slovenka24

slovenka24 Активен член

Zenski pocnav da go pijam Legofer sirupot ova mi e 3 den ama mnogu imam proliv od nego(se izvinuvam za izrazot) sto procitav vo upatstvoto moze da se javi ama pak jas mnogu cesto odam vo wc. Dali nekoj vakvo iskustvo :(

2. milamila988

milamila988 Истакнат член

kaj mene bebce e mirno samo da najd pozicija I si spijam , nego eve pri kraj na vtoro tromesecie jas se osekam kako na pocetok, pospanost glavobolka, macnini ima li nekoj slicna situacija kako mojata

3. milamila988

milamila988 Истакнат член

kaj mene sega bese okolu 41 ili 42 bas vcera me pregleduvase doktorot oti imam bolki me gledase I vaginalno rece deka sibe dobar cerviksot za nedelite inaku sum 24+3, a kolku da e idealno neznam ne sum citala ima li nekakva vrska ako e podolg , mesto za grizi

4. mdenkov

mdenkov Истакнат член

srcki edno prasanje- so 22 nedela ili 23 nedela vleguvame vo 6ti mesec ?;)
    ne deka nema da imas grcevi-no barem nema da ti se javuvaat tolku cesto, jas pijam 2x1 i ima podobruvanje od pred toa koga ne piev magnezium voopsto

5. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Ќе пробам баш пред спиење да го пијам магнезиумот да видам дали помалце ќе имам грчеви.
    А за цервиксот ме замисливте сега, мене ми беше 46 мм во 22 недела, може не треба ни толку долг да е, или ќе се намали? Не ми го мереше сега докорот, нареден преглед ќе му речам.

6. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

IMG_20150821_135508.jpg Доооообар ден мешињааааа јас наместо да одмарам се опнав на работа сабајлечки па сега пак колковиве и кичмава ме болат :D ама што да праам на бебушко и на синко им се јадело банички со праз и плус уште други направив посебно и со урда за деверми 14 банички направив :rofl::rofl: како што се вели -АКО СЕ ПРАВИ НЕКА СЕ ПРАВИ :rofl::rofl:
    Повелете милички на банички :D

juli rak, tweety26, blessed2 and 14 others like this.
  7. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Браво пчелке, многу си вредна, на здравје да ви се!

Pcelka94 likes this.
  8. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Повели ајде и ти и сите други ако не ни се доста имам брашно во изобилство ќе направам уште ;)

mama89 and kristina.k like this.
  9. SelinaKyle

SelinaKyle Популарен член

Пчелка, секоја чест! Mногу вкусно изгледаат.
    Те видов па и мене ми текна да месам, некои кифлички може да се направат за вечер :)

Pcelka94 likes this.
  10. joy1

joy1 Форумски идол

Тој за железо е нели?
    Напротив кога внесуваш железо може да се случи опстипација(запек) .
    Можеби некоја од состојките во него не ти одговара?Сигурна ли си дека е од него?

11. mama89

mama89 Истакнат член

Женичкии сум прочитала на нет за чмичка варено топло јајце и си ставив прееска и после пак ќе ставам шо знам може ќе биде ќе ми помине...утре сум на свадба ..се надевам ќе ми мине ....а и мене ме наболува доле како да ме притиска...??

12. Kiflicka05

Kiflicka05 Истакнат член

Различно е кај секој. Јас баш напротив, немав запек туку течна столица и тоа цело време додека пиев Tot'hema.

mdenkov likes this.
  13. mariz

mariz Форумски идол

Vrska nemam, znam deka golgo grlo do matkata imav i nemozea da mi go dofatat cerviksot za da vidat dali sum otvorena, edvaj cela raka uste malku kje mi piknese toj za da proveri, se tegnev na boks na sekoja proverka...

Kiflicka05 likes this.
  14. slovenka24

slovenka24 Активен член

Dada za zelezo e vo upatstvoto pisuvase deka moze da se javi proliv, zapek, bolki vo gorniot del od stomakot, povrakjanje, temna boja na izmetot.....dali dodeka mi go prifati organizmot mozebi zatoa taka mi pravi m?

15. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

женички знаете јас се породив ама денеска нешто целата сум омалаксена и малце температура качив што да се напијам некој поискусен

juli rak and Eli23 like this.
  16. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Оо, да си појдиш на лекар одма? Да не седиш дома. Сестрами така уште немаше 40 дена крена висока температура од нигде никаде и кутрата од силна температура фати маститис, брадавиците цели и се искинаа. Гревовите не и се гледаа, несакам да те заплашувам ама да си појдиш најдобро е

17. slobodka

slobodka Популарен член

Zenicki daj pomagajte so sovet. Od koga vie pocnavte da piete multi vitamini? Jas sum 10 nedela I pijam samo folna I magnezium. Koga ja prasav maticnata za multi vitamini mi rece rano ti e Sega nemas potreba. Od druga strana so prijatelki koga so muabetime site me ubeduvaat da pocnam vednas so multi.

Bebulleee likes this.
  18. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Moja preporaka da si ja slusas maticnata, taa ti ja vodi bremenosta i znaj so e najdobro za tebe i za tvoeto bebe. A prijatelkite mozat samo naprazno da zboruvaat :) Bidejki nema dve isti, mozebi tie pijale ama ti mozhebi nemash potreba sega od toa.

MilaP, slobodka and <3 pleza4e <3 like this.
  19. kristina.k

kristina.k Форумски идол

@slobodka јас после 12 недела почнав, до тогаш пиев и јас само фолна и магнезиум така ми кажа специјалист, а матичниот ми рече уште веднаш премама ама почекав. На почеток фолната е најбитна.

20. <3 pleza4e <3

<3 pleza4e <3 Истакнат член

Пρвите тρи месеци фолната ти е доволна и најбитна, витамини внесувај пρиρодно. Од почетоκ на 4 месец ќе ти даде мултивитамини бидејќи ќе почне нагло да ти опаѓаат вρедностите на κρвна слиκа.
    Бебето ќе ти κρаде од твоите витамини :)

Инаκу @mama89 најубаво пρашај си го доκтоρот за тоа пρед да ставиш било што. Јас лично избегнувам сеκаκов вид хемиκалии и леκови во бρеменоста освен во ептен итни случаеви κога нема дρуго чаρе.