Не знам зошто На интернет има по видеа се боцкаат во стомак настрана а покасно и во нога ама ете ми кажаа во рака
Да се надевам дека ќе влезам во шема Ќе морам тоа е тоа Дали се мачка нешто против модрици? Хепатромбин или сл?
Мачкај хепатромбин мене ми помагаше. Мачкај и масла за трудници, нежно ама оти мене знае да ми протече крв после неколку часа откако ќе се боцнам ако се истријам со масло после капење таму на местото каде што имам боцнато. Можиш да држиш лед пред да боцниш за да не те боли толку а и помалку модрици се прават така и отоци.
Скрос исто, пред да останам бремена дали два три пати во животот сум ја осетила оваа болка, сега од трети месец навака, многу почесто, силна и остра болка. Најчесто ме фаќаше во одење, ми идеше да офкам. Продолжував да движам и покрај тоа секој ден, и како ги зголемував прошетките така подобро ми доаѓаше. Зголемив магнезиум до 600 мг. Сега многу ме мачи хемороидот, последниве неколку дена неможам ни да одам, никако не се намалува. Докторката ми препорача флебодиа таблети, ама некако ми е страв да ги пијам, не знам зошто. А недвижењето веќе ми ја активира ишијалната болка.
Има доста вежби за ова на youtube, јас цел живот патам од такви напади на ишијас, ама во бременоста практикувам јога и не сум имала болки до сега. Pregnancy and Postpartum TV за мене е добар канал и претходната и оваа бременост вежбам со тие видеа и навистина ми помагаат, пробај, може ќе ти помогнат и тебе.
Луѓе дали и вас ви се дешава и дали е нормално, значи ич не уживам во бременоста. Некако уште не можам во глава да си ставам дека сум бремена, цело време сум тажна и ми се плаче. Воопшто не се осекам убаво
На почетокот исто сите сме исплашени и збунети,хормоните ни полудуваат ни се мешаат чуства,нормално е..не се секирај ќе се смени се,мисли на убаво само
И двете бремености се чувствував одвратно од почеток до крај. Зборуваме за најуредни бремености, со можеби минимални вртоглавици, киселини, лошење, низок притисок. Се осеќам како роб на своето тело и дури ми е невозможно кога некој ќе рече "уживај во бременоста". Според мене, нема во што да се ужива. Цело време неизвесност, не смееш ова, не смееш она, телото видоизменето, ништо не те збира, болки чудни, трпи ова - трпи она. 9 месеци не знаеш дали утре ќе си способен да завршиш некоја работа. Ситуација се менува секој час. Единственото убаво од целата бременост е бебето што доаѓа на крај и само таа мисла ме држи во живот. А и знам дека по ова бебенце нема да бидам бремена ниту еднаш повеќе до крајот на животот, а уште малку ми е останато. Држи се.
Zdravo zenski, 39+3 sum dali na nekoja posle vaginalen pregled i ima potecheno krv i kako toa izgleda? Znam deka mozhe da proteche, ama mene sega prv pat mi poteche kako sluz krvav zasiren i koga brisham imam svezha krv no vtoroto brishenje e kako sluz so krv. Inaku sum 1ipol prst otvorena. Pishav i na doktorkata ama me interesira vashi iskustva. Izvinete na detalite
Hepatrombin imam mackano. Ama sega vo noga nemam modrici. Prethodno poradi plus bocki vo stomak pokraj clexane I drugi raboti bev rende pa neophodno bese da mackam.
Јас со првото се породив 41 недела на цтг покажуваше контракции јас ништо не осекав, ама сега некако се подисплашив дека и така со димери покачени притисокот и ко неспремна
Имала ли некоја друга мачнини по цел ден да ми каже нешто малку да ми намалат. Од сабајле од 8 до вечер до 8 цело време ми е мака, ме боли желудник и имам нагони за повраќање само не повраќам.