Devojki koja nedela pravevte gestaciski? I dali e podobro so 2 ili 3 bockanja? Doktorkata pisala da se ispita so 75ml koncentrat, e sega ne znam dali ima toa vrska so brojot na bockanja. I ako ima vrska kade pravat so 75ml ili segde e isto
Според концентрацијата со д маноза вика докторката 7 дена. Мислам дека нема да помогне ама ајде да пробаме. Ке пијам чај од брусница и д маноза па ке видиме...
За болката во грло -сладолед. Урмите потопи ги во топла вода кратко време и после направи си смути. Растително млеко, какао овесни снегулки, чиа семе и путер од кикирики, банана и боровинки или јагоди. Вкусно е пробај.
Не е постојана, ама често се јавува при одење, ако пуштам поголем чекор, облекување / соблекување, наведнување. Во врска со ова испитување, дали пред тестот применувате некоја диета, да речеме да се избегнуваат ориз, компир и сл намирмици? Или си јадевте нормално? И јас размислувам да го направам тестот, следната недела влагам во 25. Дали тест за тримесечен шеќер може да помине наместо овој тест?
Нема замена тестот. Не применувај никаква диета пред, јади си сосема нормално. После тестот со 75 g глукоза (ОГТТ) ќе знаеш на што си. 8 саати пред тестот не се јаде, не се движиш за време на тестот, не се пие вода и пушење цигари пред и за време на тестот е забрането.
Кај мене е 100.000 и мене ми рече снтибиотик препишуваме над 100.000 -120.000 ама ајде да не ризикуваме дека си веќе 30та недела да ја средиме испиј алмацин не е јак антибиотик да ја тргнеме од глава
Многу ми е страв како ќе го поднесам тестот. Страв ми е од тоа колку гадна ќе биде течноста, од толку седење во лабораторија, изложеност на вируси...
Значи немој да се стресираш пред време. Јас лежев во центар за дијабет таму испитував и три саати прележав во собата кај што влегуваа сите пациенти.. кај што земаат крв. Си легнав и само вода е дозволено да се пие. Бев спремна со маска и перница за под нозе. Ич не ми беше гајле што ке кажат плус бев кога беше бајаги поладно. Ке издржиш.Си пуштив филм се изнагледав.. течноста како течност е гадна ама се издржува.
Nemav nikakva dieta samo vecerta pred testot od 20 h ne jadev, a utroto pred testot ne piev voda. Umrev od toa blagoto.
Не, немаш потреба од никаква диета. Заради тоа и се прави, да си јадеш нормално и да видат како согорува плацентата. Мислам дека не се поврзани со тримесечен, за тој не пиеш гликоза.