Па влијаат затоа има и протокол како треба да се одвива припремата за тестот. Ако ти покаже лажно позитивен резултат пр. Јадеш банана во тие 8 саати џабе стрес ќе си имаш, ако ти покаже лажно негативен резултат пак нема да добиеш препораки и може да имаш компликации во бременоста пр. големо бебе или предвремено породување. Затоа најдобро е реален резултат. Затоа и се прави тестот всушност. Важно е и колку ќе се покачат вредностите за понатамошна терапија. Ако се малку покачени вредностите како што ти кажа @Marge ќе внимаваш на исхраната, повеќе движење и повеќе вода. Ако се многу покачени ќе ти дадат инсулин. Препорака за лабораторија не можам да ти дадам затоа што не живеам во Македонија. @Ladyme честитки за ќерето. Да е жива и здрава.
на контролата за крв повторно слаб хемоглобин матичната сега тотхема ми даде, во аптека ми рекоа дека треба и витамин ц и дека може да се меша со вода или некој сок, пробав со цеден сок од портокол се поднесува некако сега прашањето ми е дали треба дополнително витамин ц да зимам или не бидејќи е природен сокот?
Da treba zadolzitelno, bidejki zelezoto uspeshno se vrzuva so vnes na vit c. Mene mi preporacaa 1000mg i otkoga se srediv so zelezoto prodolziv c da go pijam so ishrana sega. Za 2 nedeli pak ke pravam krvna pa ako treba ke prodolzam pak so tothemata. Mene edna kutija mi pomogna, eve skoro 2 meseci ne ja pijam i ushte stoi isto.duri i samo od sebe zelezoto posle niv mi e mnogu pokaceno 27 mi e.
36+3 пијам по едно кафе сигурно, ама често ми се пијат по две на ден, посебно дека скоро цел ден и дома сум. Штетно е, да се стрпам? Инаку првите 2 месеци пиев, после до кај 6,7ми месец воопшто не можев, еве сега пак.
Пијам, второто послабо го правам, пола шоља отприлика. Пресметај ако можеш колку има кофеин во едно лажиче од кафето што го пиеш и така ќе си процениш, дневен дозволен лимит е до 200мг. Мене околу 120мг ми доаѓа дневно. Не е штетно ако е во граници на дозволено, нема кој доктор немам прашано во претходната бременост, истава дилема ја имав.
Женски некоја имам премногу мака со гасови во последно. Отсекогаш имам вознемирени црева ама сега посебно сум ужас. Дали од терапијата со клексани, плус премногу витамини ми се собраа дека и за железо пијам, ама ужасно мириса. Си правам филмови да не е некоја гастро бактерија во прашање, значи не можам да се поднесам самата.