Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. slobodka

slobodka Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.144
    Допаѓања:
    2.726
    И мене плус специјалист ми рече само тоа доста е. Ама ете си реков да не го ускратувам бебуш од нешто, особено од Калциум ( нели оваа недела почнуваат да се формираат кослите и ноктите ) и слично, па затоа ме фати јанѕа.

2. <3 pleza4e <3

<3 pleza4e <3 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    3.443
    Тоа не е проблем бе срцка :) пиј си дневно по две чашки од 250 мл млеко или јогурт и готово, тоа и ќе ти го препорача гинекологот понатака сигурно:) а и поубаво за тебе да внесуваш природно отколку со апчиња, ова конкретно за калциум:)

На Cka и slobodka им се допаѓа ова.
  3. Едно Чупе

Едно Чупе Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2015
    Пораки:
    453
    Допаѓања:
    1.068
    @eliii89 и јас ниско го носам цело време еве денес не спомна ништо дека ми е скратено грлото т.е. ми е ама колку шо треба за 34 недела.Без грижи бебето си се мести каде што му е најубаво ако имаш колкови си се мести таму најшироко најудобно му е синко мој дури крс нозе на секој преглед дури беше помал :inlove: а сега машала 2250 грама намуртен беше денес :lol:.А докторот на секој преглед ми кажуваше до каде му се нозете сега под папок над папок е сега не кажува самите органи ми кажуваат каде му се нозете а за седењето @Eli23 ме изнасмеа ама и јас сум во тие :rofl:

На Eli23, Fatalnata, kristina.k и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. eliii89

eliii89 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2015
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    634
    E super ,i jas go osekam si mrda ama deka nisko cudno mi plus skraten cerviksot,najmnogu se plasam kako ke turkam nataka,kako raste ke tezi da ne dojde do predvremeno poroduvanje se nadevam nema,a tek pocetok na 7 mesec sum i se nadevam deka ke se namesti kako raste,ke se potkreva,zdravje u sreda sum na kontrola ke vidam sto ke kaze

На podravka му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Значи ние блиску сме, јас започнав денес да ја ситнам 33 недела. Мора некоја шифра да си договориме ние феминките за распознавање у болница хахахах :rofl:

На eliii89, tweety26 и Bebulleee им се допаѓа ова.
  6. mdenkov

mdenkov Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2013
    Пораки:
    394
    Допаѓања:
    619
    @Kiflicka05 mene ova kalendarite me zbunuvaat,sekade e razlicno, ako dobro te razbrav od 22-26 nedela e 6ti mesec.....posle 27nedela mi zapocnuva 7mi mesec

7. Едно Чупе

Едно Чупе Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2015
    Пораки:
    453
    Допаѓања:
    1.068
    Види си ти пак да не ти е во мисла оти и јас туку паничам за нешто ама затоа сме тука да се утешиме ;) во 6 месец ми беше со нозете долу и кога клоцаше долу ме клоцаше потоа се сврти со главчето долу и горе ги чувствувам ударите.Па еве крајот на 8ми сум ни еднаш се нема свртено обратно се надевам така и ќе остани до крај.
    @Eli23 ќе ги прашуваме цимерките случајно да не сте на фемина можи се знаеме од таму?:rofl: инаку од битола сум

На eliii89, Bebulleee и Eli23 им се допаѓа ова.
  8. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.525
    Допаѓања:
    38.738
    Моето па обратно до сега беше со главчето долу, а сега почеток на 7ми се сврти со газето. Се надевам ќе си се намести пак до крај.

9. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    Мешињааа каде сте мии што ми правите? Да ви кажам ми сплана малку чмичката на окото се надевам до утре ќе биде супер :) иначе си го прередував плакарот иии сум имала мноогу алишта :D е ова само на вас го признавам да не чуе мм:lol: иии ме фана носталгија тоолку прекрасни фустанчиња имам но сите тело уз тело (hollest)амаа па сега си имам меше во кое расте синче иии здравје на пролет ќе ме соберат ситеее Ветуваам:!: а јас ветувања секогаш исполнувам ;) кажи им @Eli23 јас секогаш си стојам на зборот ! :angel: ве гушкаам ситее:hug:

На tweety26, <3 pleza4e <3, m.i.g и 3 други им се допаѓа ова.
  10. Едно Чупе

Едно Чупе Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2015
    Пораки:
    453
    Допаѓања:
    1.068
    Мене еднаш така еднаш така до 7ми месец ми беше и сега 2 3 пати доплер шо правев беше долу со главчето ама не е мерило дека така до крај ќе остани на некој во последен момент им се вртат како шо треба или како шо не треба.Рано е сигурно има место уште па гимнастика си прави имаш време до 9ти ;)

На kristina.k му/ѝ се допаѓа ова.
  11. fairy88

fairy88 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    1.664
    Допаѓања:
    8.488
    Мами дека сте? Јас од време на време се вклучувам оти имам гостинка сестра, ми конечно дојде:)
    Денес шетавме сами, ама подобро да не излезевме(facepalm).Се шетавме во парк кога едно дете од 5-6 години ме удри во стомак ниското со кормилото на точокот:@.Се испружи на земја и трча да го викне татко му.Јас и кажав на една жена до мене,трудна сум и викам сега ако ми се случи нешто кој е крив .Си се одвлеков до една клупа и седнав со сестра ми да се соземам.Во меѓу време иде таткото и детето да си го земат точокот и таа жената им кажа нешто си се качија и ни да прашат како сум си отидоа.Дали оваа им е рекла дека сум бремена и овие се исплашија да не биде голема или ако ми се случи нешто да ги тужам.Само тоа ич не е човечки барем да прашат како сум.
    Ај ќе речеш детето, не е криво бесни се.Епа за што се тие родители.Каде гледаат, ги пуштаат сами да возат децата како луди по пешачка патека во парк(не е патека за велосипедисти).Или после ако им ги кинапираат(а тоа често се случува во големите градови), другите им се криви.Он седнал на онај крај на паркот си се ладе под сенка, не ни дига глава што се случува и после се чудат со се ѓи снајде со децата. Не е овоа град од 50.000 кај што сите се знаат.Зборам за 4 милионски град, очи и на газот треба да имаат кога одат со деца за прво на нив да не им се случи нешто,а и они да не направат беља.
    Веднаш отидов на брза помош, ме прегледаа за среќа се во ред.Ми кажаа да следам состојба следните 24 часа,ако се влоши пак да дојдам.Имам некои грчеви, не се јаки се издржуваат.Бебето е качено горе и среќа во несреќа ударот беше повеќе во пубичната коска и таму имам најмногу болка и дел во стомакот над неа.И на крај ме замисли докторката.Ми напишала дека цервиксот ми е 36мм, што мислам дека е малку за 15 недела:?:.
    Извинете на негативниот пост,само морав да се искажам :swear:

Последна измена: 21 август 2015
    На juli rak, <3 pleza4e <3, slobodka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. eliii89

eliii89 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2015
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    634
    ;):rofl:
    I moeto e so glavce nadole ke vidime dali ke ostane taka :)

На Едно Чупе му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Jas samo da ve pozdravam zhenski, ne sum od pozitivnite ovie denovi i ne sakam da vnesuvam negativna energija.. zatoa ne pishuvam :)

На Eli23, @Ledi@ и Bebulleee им се допаѓа ова.
  14. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148
    @fairy88 sekakvi roditeli ima sto se cudes,pred moi oci neknja ke sogazea devojce na pat a majkata zanesena vo razgovorot so prijatelite ne go ni vide,posle pa go udira devojceto sto ne gledalo,vozacot se pogodi roden od majka i i kaza se sto treba i koj treba da se tepa dali majkata sto mnogu "vnimava" ili deteto.Iskreno neznam kolku treba da ti bide cerviksot vo 15 nedela no cim ne ti kazala nisto vo vrska so nego znaci se e vo red .Ne se nerviraj ti vazno vo red e bebceto i sega odmaraj.
    Jas sum srekna deneska posebno raspolozena maz mi deneska mi kaza deka za 1 nedela e doma :party:
    Go nemam videno 5 meseci i sum najsrekna,na site maki zaboraviv :inlove:

На eliii89, juli rak, fairy88 и 7 други им се допаѓа ова.
  15. <3 pleza4e <3

<3 pleza4e <3 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    3.443
    АААААААААААААА значи ели е феминката што си ја запознала пред извесно време :P:P:P
    готово ве открив:D:D:hug::hug:

А за другово, ај заедно ќе слабееме што се секирате ;) таман до следното лето згодни мамички, не дека сега не сме згодни:D:D ама тогаш уште по згодни:P:P

На Eli23, Angel.Heart, fairy88 и 5 други им се допаѓа ова.
  16. coconaut

coconaut Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    2.562
    Jas si legnav rano mnogu mi se vrtese cel den i sega se razbudiv so pekarite :) inaku da ve prasam dali na skriningot vo 20 nedela na 4 d pravat i dopler ili toa e poseben pregled? Jas imam zakazano na GAK.

17. @Ledi@

@Ledi@ Истакнат член

Се зачлени на:
    1 август 2015
    Пораки:
    161
    Допаѓања:
    192
    Dobro utro mesinja.
    Ako mozi nekoj od poiskusnite mamicki da mi kazi bar da gi smiram mislite:
    Jas sum 8+5dena ali za razlika od dosega prv pat denovive popladne obavezno povrakam,pocnaa blagi glavobolki a i po nekoja bolka u stomak.A da ne zaboravam po redot na nestata porano vo ovj period mi doagase ciklusot.Pa dali e momentalno hormonalen bum vo organizmot pa reagiram pocudno.A gratis na se nervozna i izbuvliva sum bez pricna...A do sega samo mi se gadese i nemav nekoi poseriozni maki...
    Zalam sto uste rano pocnuvam so negativni ispovedi no bi mi pomognal nekoj sovet da ne go mislam mnogu...
    Zdravo.
    Site razlucno iskustvo imame i razlicni ginekolozi se so razlicni mislenja i stavovi.Jas dodeka ne mi potvrdi bremenost ginekologot piev samo folna taka i mi bese prethodno kazano od nego.Koga bev na prvata kontrola za da utvrdime bremenost bev vece 5 nedela i togas picnav da pijam kombinacija na folna i vitamini t.e femibion 1.Pri razgovor dr.mi rece rano si dojdena nee problem i pokasno da bilo i dokolku ja pijam folnata see vo red bidejki taa e najpotrebna sega.Taka da dokolku tvojata dr.misli taka sigurno e se vo red i nemas potreba od plus dodatoci vo ishranata.
    Pozdrav i se najdobro,pa ke se druzime mesecive :)

18. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    4.390
    Добро утрооо мешињаа :*:*:* гледам нешто не сте спиеле баш и оваа ноќ :) тука во К.Паланка навечер е многу ладно и спиеме ко јагненца покриени со летни јорганчиња :D инаку цеел ноќ сум сонувала мутни води , многууууууу дебели роми и тоа незнаете колку на број ги имаше :D во превод значи среќа и пари али се чудам од кај јас пари :rofl::cash::rofl: замислете фатам на спортска :rofl:
    Ноќеска конечно му текна на бебчо да подклоцне што ептен ме прави среќна тогаш :rofl: премногу е мрзливо или од што си трчкам по цел ден па арничко му е па све си спие и си се љуљка во меше :D

За овие прегледи д-димери , скриени шеќери , доплер или како и да беше и т.н мојот гинеколог никад ништо не ми спомнал па кога ве читам се чудам што ли е тоа :?: а не па мерење цервикс или мајчина книшка :D

На fairy88, MilaP, Angel.Heart и 3 други им се допаѓа ова.
  19. Kiflicka05

Kiflicka05 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2015
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    670
    Да, јас така знам :). Со полни 22 си во 6-ти, а со полни 27 си во 7-ми. Полни 31 си 8-ми и полни 36 си деветти.

На MilaP и Pcelka94 им се допаѓа ова.
  20. mdenkov

mdenkov Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2013
    Пораки:
    394
    Допаѓања:
    619
    @Kiflicka05 gledav nekolku kalendari i na ednite bese od 23 nedela na edni od 22 nedela :D fala dusa

На Kiflicka05 му/ѝ се допаѓа ова.