Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Трагедијаупмм

Трагедијаупмм Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2023
    Пораки:
    685
    Допаѓања:
    1.634
    Аии иста недела сме...
    Не знам до што е ама гадно е.
    Денес малку подобро ми е па зачистив да заличи на нешто барем дневната.
    Може ме убива шо тешко се движам обично оваа недела си се спремав за Велигден со чистење перење ,сеа една прашина бришав 1 саат ми треба да се совземам |(

На fragaria, jagoda777 и Bum им се допаѓа ова.
  2. Bum

Bum Истакнат член

Се зачлени на:
    17 март 2022
    Пораки:
    327
    Допаѓања:
    253
    Istooo...jas ne smejam ni da fakam....Sekoj tret den po kontroli samo....toa e za ubavo e se ke se izdrzi....meni mi se vratija I kiselinite.....nekoj so poveke nekoj so pomalku predizvici samo Gospod na pomos se da pominuva I da zavrsi dobro

На DreamOn, fragaria и Трагедијаупмм им се допаѓа ова.
  3. Трагедијаупмм

Се зачлени на:
    2 ноември 2023
    Пораки:
    685
    Допаѓања:
    1.634
    И јас не смеам ама денес подобра се видов и ај :D
    За киселините сода во вода или под јазик малку.

4. Bum

Bum Истакнат член

Се зачлени на:
    17 март 2022
    Пораки:
    327
    Допаѓања:
    253
    Probav.....tesko.....I soda I probiotici.....a be...sto da recam...za cabe ne se cika drugo stanje ....ha ha ha

На Трагедијаупмм му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    1.016
    Допаѓања:
    1.964
    И ја сум 30та :D жива ненаспана :rofl: сабајле се сликавме maternity photoshoot правевме, дојдовме, сум легнала после 2саати станав, маж ми ми се смее дека сум се изморила од сликање :(:rofl: он направил ручек, средил и ме чека

На Bum, olly14, fragaria и 3 други им се допаѓа ова.
  6. Трагедијаупмм

Се зачлени на:
    2 ноември 2023
    Пораки:
    685
    Допаѓања:
    1.634
    Шо убаво ,јас една слика немам од стомаков не па photoshoot...

На Bum и Autumn Love им се допаѓа ова.
  7. Baby warrior

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    1.016
    Допаѓања:
    1.964
    И јас немам слики бремена ич, затоа и сакав да ја направиме и мн беше забавно одвај ги чекам сликите :inlove: од стално сум гледала убави труднички фотосесии и си викав леле само да не изгледам лошо порано да ја направам … со тоа што сум здебелена 6-7кила а влагам во 8ми месец наредна недела викам ако не се сликнам сега после па ич сигурно преголем ќе биде стомакот во 8ми и 9ти и нема да биде убаво. ​

На Bum, fragaria и Трагедијаупмм им се допаѓа ова.
  8. Baby Girl123

Baby Girl123 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 декември 2024
    Пораки:
    532
    Допаѓања:
    812
    Иста сум и јас. Заспивам во 10, па се будам во 2 па во 5. Од 5 до 7 можам комотно да станам ама после 7 заспивам и спијам до 11. Како мало бебе сум
    Кај мене немам некој проблем со киселините ама ми се јави чешање во нозете. Страшно нешто. Сабајлево од 5 ч ставам ладни облоги. А нозете не ми се отечени.
    Ух мислев трет триместар ќе го уживам ама се се искомплицира. Скратен цервикс, строго лежење е сега и чешањево…

На vlaince, Dijana DM, Bum и 2 други им се допаѓа ова.
  9. Baby Girl123

Се зачлени на:
    5 декември 2024
    Пораки:
    532
    Допаѓања:
    812
    Блазе си ти.
    И јас сакав да направам. Имам слики ама од телефон што сум се сликала. Се дотерувам кога одам на контрола- пошто тоа ми е единствената дестинација кога не сум во пижами.
    Со мм мислевме да викнеме фотограф дома да не слика во 30 недела
    Ама како се пијави ова со скратениот цервикс, ако ја прашам докторката дали може.. мислам дека жената ќе се шлогира од прашањето :D уште тоа ја немам прашано.

На Bum, Dijana DM, fragaria и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Baby warrior

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    1.016
    Допаѓања:
    1.964
    Сликнете се, има една девојка што ми искача на инста оди дома и за бебиња и за труднички фотосесии, love click и се вика профилот. За спомен барем да имате, прво бебенце … мене ептен ми беше мерак и уплативме и со попуст здравје и за неа кога ќе ни дојде за два месеци :inlove: ќе ја сликаме додека е ептен малечка после 3недели да ни остане во сеќавање таква нежна и мала засекогаш.

На Bum, Dijana DM, fragaria и 2 други им се допаѓа ова.
  11. fragaria

fragaria Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2016
    Пораки:
    280
    Допаѓања:
    303
    Колку чудно буквално истиот саат:rofl:
    Заспивам накај 10 се будам во 2 одам во тоалет и можам да преспијам па се будам во 5 и никако не презаспивам па ако заспијам накај 7 најмалку до 9 спијам и така исто секој ден
    Особено се будам во 5 скроз наспана
    Многу чудно

На Dijana DM и Трагедијаупмм им се допаѓа ова.
  12. Baby Girl123

Се зачлени на:
    5 декември 2024
    Пораки:
    532
    Допаѓања:
    812
    Не сум од Скопје. Ама најдовме добар фотограф што се нагати да дојде.
    Овие 2-3 недели интензивно ќе лежам. Не сакам да се движам за да не се скрати цервиксот уште повеќе. Ќе помине и без сликање само се да е ок онака. Евентуално после 34 гн ако ми даде зелено светло др е тогаш може.

На Baby warrior, Mila0000, Bum и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Baby Girl123

Се зачлени на:
    5 декември 2024
    Пораки:
    532
    Допаѓања:
    812
    Исто во 5ч можам да станам и да трчам.Ама после 7ч сум жива ненаспана. Порано се чудев на луѓето како стануваат во 5
    Работата ми почнува во 9 и на 5 мин од дома ми е така да обично пред бременоста станував во 8.30 се спремам и излегувам. А сега кога можам да спијам без обврски сум јас во 5ч пред петлите се будам :D

На fragaria му/ѝ се допаѓа ова.
  14. fragaria

fragaria Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2016
    Пораки:
    280
    Допаѓања:
    303
    Мене ми смета многу тоа што не смеам да работам, а и по дома не смеам нешто особено да правам и како малку ко паразитче се осеќам
    Плус излегување само по прегледи и крвни слики
    Неизвесност општо земено
    И уште некој ако почне да ми зборува како треба да бидам позитивна среќна да уживам во бременост ме вади од такт
    Мислам секако дека сум среќна за бременоста и знам дека сите ќе издржиме сѐ ама тоа не значи дека нема стресови и дека треба да глумиме некоја токсична позитива

На GirldD123, Bum, Трагедијаупмм и 3 други им се допаѓа ова.
  15. Bum

Bum Истакнат член

Се зачлени на:
    17 март 2022
    Пораки:
    327
    Допаѓања:
    253
    Me snema sum.zadremala pola saat mu padna pritisok....lelel.mojaca cuca wo mene ke vika ovaaa mama samo dreme...ha ha ha....ama sto da prqvam o celi noki koga dezuram..
    Lezi odmaraj cuvaj se..I mene se me cesa..me kontrolira at sekoja nedela so.crg zaradi steganja....jas se molam.samo da se doturka do 34 35 nedela....

16. Bum

Bum Истакнат член

Се зачлени на:
    17 март 2022
    Пораки:
    327
    Допаѓања:
    253
    ..znaci bravo...lele me raspolozi....stom si stignala za fotosesija....toa e preubavo samo sro nemam sila kosa da izmijam kamoli da se namestan za slikanje:D:D:D...ako sega ne me.ostavi mm ...nikad nema...ha ha

На Baby warrior и Трагедијаупмм им се допаѓа ова.
  17. DreamOn

DreamOn Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2022
    Пораки:
    298
    Допаѓања:
    409
    Немаат онлине, ниту праќаат по карго. На мене ми купи колега на маж ми што е од таму. Ептен е исплатливо и разлика во цена со се друго

На nate_93 и Bum им се допаѓа ова.
  18. Dijana DM

Dijana DM Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2022
    Пораки:
    1.059
    Допаѓања:
    1.716
    Jas pak vo 12 si legnuvam vo 5 se budam sveza naspana, vo 7 si pijam terapija I si legnuvam I do 11 spijam. Zosto vaka na rati spijam neznam.

На Mimmi39 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. fragaria

fragaria Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2016
    Пораки:
    280
    Допаѓања:
    303
    Без разлика кога заспиваме
    Битно сите се будиме во 5 :rofl:
    Свежи наспани и спремни да трчаме..до 7
    Па заспиваме пак хахаха
    Очигледно некој труднички биоритам :lol:

На Mimmi39, Dijana DM, Трагедијаупмм и 2 други им се допаѓа ова.
  20. Baby Girl123

Се зачлени на:
    5 декември 2024
    Пораки:
    532
    Допаѓања:
    812
    Исто и јас барем до 34 недела.
    Кај мене немам штрекања и еве два дена цело време ми правеа црг во Ремедика- ниедна контракција. Требаше да се ја слушам др. Котларова таа рече дека немам контракции и на самиот преглед. Ама грлото 1.7 цм и сега строго лежење. Примив и инекции за зреење. Ивф др викаше во 28 да ги примам. Др. Котларова во 30. И тоа ми беше стрес. На крај одлучив да ја послушам др. Котларова. И таа испадна во право. За џабе ќе сум ги ударала во 28.На моменти ме фаќа паника, на моменти сум опуштена викам секако веќе 30+ колку толку безбедно е па и медицината е развиена. Ама сепак сакам се да направам да ја задржам колку можам малава во меше.
    И од вчера чешањево на нозе се изначитав страшни раабото како е ризично за бебето. Ама штом др. Котларова вика не е тоа -ќе и верувам
    Ќе прочитам нешто на некого се случува- одма постоветувам со себе си. Викам и ова на мене што ако се случи. Среќа што имам добра докторка што ми ја води бременоста па малку тоа ме опушта.
    Ајде дај Боже за месец ипол -два ќе се смееме на сето ова.

На Aledarkali, Dijana DM, Трагедијаупмм и 3 други им се допаѓа ова.