1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Bum

Bum Истакнат член

Се зачлени на:
    17 март 2022
    Пораки:
    351
    Допаѓања:
    291
    E
    Za toa me sledat I mene dali da mi dadat inekcii za zreenje..grlo seuste sw drzi.....ama ke vidome slednava nedela zdravje sreda sum n kontrola I pak ctg....transfuziologot od denes ki prwkina kleksani da sum odmorela dve nedeli....I pokraj laguna na postelka....ama.kao drugoto nanaodpt bilo ok...mene mojava maticna me vodi i na klinika koco.....sako Eden Now sto vika Lady me.....ako resat curve da izleguvaat sako sw molam kako za sebe taka I za site se dobro da se zavrsi

2. Bum

Bum Истакнат член

Се зачлени на:
    17 март 2022
    Пораки:
    351
    Допаѓања:
    291
    I toa zaboraciv kaj mene se raspravaat uste za inekciite za zreenje ako sum imala epten steganja togas ako ne za cabe da ne mi se davale...veke pamet da se nema

3. Bum

Bum Истакнат член

Се зачлени на:
    17 март 2022
    Пораки:
    351
    Допаѓања:
    291
    I mene me poluduvaay so yoe frazi edna drugarka mi vika aman daj olabavi ama lesno e da se kaze...jas veke ne ni komentiram..ama ovde site sme.so istorija prvi bebinja...borba poveke vreme....milion prasanja..strav ismesan so zelba se da bide ok....jas veke ne I'm.krevam telefon sufleri nesakam...koj ne pominuva ne moze da sfati
    ....samo da.smw dobro do kraj

На Трагедијаупмм, fragaria и jagoda777 им се допаѓа ова.
  4. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    2.190
    Допаѓања:
    5.285
    исто и јас се будам во 5 наспана :?:

На fragaria и Baby warrior им се допаѓа ова.
  5. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    1.087
    Допаѓања:
    2.108
    А да и јас во 5 :D па и женскава се размрдува тогаш обавезно ја осеќам сабајлечки се тегне. Мислам дека е поврзано со припрема на организмот за тоа што не чека :hug:

На nate_93, Anaroz1, Baby Girl123 и 2 други им се допаѓа ова.
  6. LeNora

LeNora Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2024
    Пораки:
    575
    Допаѓања:
    1.318
    Шо ќе беше ова сите во 5. Се приклучувам на клубот 5 и од 2 до 3 обавезно. Ова некоја трудничка агенда сите будни во 5 :D

На GirldD123, Mimmi39, Anaroz1 и 5 други им се допаѓа ова.
  7. olly14

olly14 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2010
    Пораки:
    523
    Допаѓања:
    724
    Jas pa pred 5 ne zaspivam hahahha. Se budam posle nakaj 8. I popladneto okolu 5-6 zaspivam do 7 ipol max 8.

На Mimmi39, Dijana DM, Cvetce_ и 3 други им се допаѓа ова.
  8. fragaria

fragaria Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2016
    Пораки:
    360
    Допаѓања:
    384
    Баш суфлери...:@

Додека си во некоја каша од неизвесност и измешани емоции не може да си ок, може да се трудиме да сме максимално смирени и трезвени и слично но не може да сме ок...и навистина многу ми смета некој да ми збори олабави или биди позитивна или ајде ќе помине
    Не помага тоа

9. Bum

Bum Истакнат член

Се зачлени на:
    17 март 2022
    Пораки:
    351
    Допаѓања:
    291
    Bas taka...skroz si vo pravo...jas ne se zalam sw teudam maksimalno da ostanam smirwna I pozitivna...I kaj ne se zalam samo znam da iskomentiram normalno deka samo izleguva nekoj predizvik.....I nicem izazvani komentiraat....toa me luti..inace jasno e deka nikoj ne mpze da sfati dokolku ne pominuva niz slicno.....

На jagoda777, Baby Girl123 и fragaria им се допаѓа ова.
  10. Baby Girl123

Baby Girl123 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 декември 2024
    Пораки:
    542
    Допаѓања:
    917
    Штом те следат не е страшно. Тие инекции можат да се дадат и за брзо ако има ризик. Кај мене др. Котларова се мислеше на последниот преглед ама 1.7 цм грло не и се ризикуваше. А што вика со ова грло може и во 40 едвај да те породиме ако се стабилизира. Таа смета дека е од тежината на бебето. Сега ми рече 32/33 недела да се види да ги примам пак за зреење.
    Кочовски мислам дека и тој е добар др така да знае што прави
    Мислам за грчеви во матката но спа помага. Јас ги пијам по две превентивно насабајле и навечер. И многу магнезиум земај. Тоа ја опушта матката.
    Ајде Господ да помогне на сите што сме во паника и исчекување за нашите малецки.

На Bum и fragaria им се допаѓа ова.
  11. Baby Girl123

Се зачлени на:
    5 декември 2024
    Пораки:
    542
    Допаѓања:
    917
    Како што гледам сите стануваме во 5ч па ми текна на книгата “клубот 5 наутро” за успешните луѓе дека станувале во 5ч
    Изгледа овие наши бебиња се ќе будат успешни до едно:l:

На hannybanny, Naatashka123, Baby warrior и 5 други им се допаѓа ова.
  12. Bum

Bum Истакнат член

Се зачлени на:
    17 март 2022
    Пораки:
    351
    Допаѓања:
    291
    Ha ha....dusicki:l::l::l::f::sun:

На Baby Girl123 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Cvetce_

Cvetce_ Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2024
    Пораки:
    467
    Допаѓања:
    617
    Нема полошо, поготово е фрапантно што тие коментари доаѓаат баш од жени.
    Како да бидам смирена кога имав пример два неуспешни бремености и сум со триста чуда од терапија.
    Затоа е форумот, да си се олесниме :)

На fragaria и Bum им се допаѓа ова.
  14. Bum

Bum Истакнат член

Се зачлени на:
    17 март 2022
    Пораки:
    351
    Допаѓања:
    291
    Zemam mila I magnezium i tororelax......ama taka dali veke od tezinata se sprema olis matkata...ke se izdrzi.....samo sto vikas se da bide donro na kraj...se ke izdrzime

На Baby Girl123 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Bum

Bum Истакнат член

Се зачлени на:
    17 март 2022
    Пораки:
    351
    Допаѓања:
    291
    Jasno....zatoa taka j iskomentirav...da imame sreka so forumot...zatoa sme tuka da se bodrime...da si davame energija I da si se podrsuvame za nasite bebulinja .....jas se sum stavila na ignor....samo sum.skoncentrirana na bebulevo I ovde so vas sto spodeluvam

На Cvetce_, WonkaMonkaa и fragaria им се допаѓа ова.
  16. Merten

Merten Истакнат член

Се зачлени на:
    31 мај 2020
    Пораки:
    657
    Допаѓања:
    1.081
    Јас во 6 :rofl: обавезно секој ден се будам во 6, ќе полежам пола сат/сат и среќа призаспивам, ама се слушам цела ноќ кај што си офкам во вртење:D

На fragaria и Baby Girl123 им се допаѓа ова.
  17. EnaEnA30

EnaEnA30 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 ноември 2020
    Пораки:
    121
    Допаѓања:
    223
    Јас се научив некако да уживам во неправењето ништо, дури сопругот во последно време ме зеза вика како родена да си за црногорка
    Ама такви коментари значи преку глава, не се научија луѓето кај им е местото и не се научија. Искрено си ветив оваа бременост, откако првата за жал ја изгубив, дека мрсулот не им го фрлам на такви луѓе и така и си практикувам. Уште имам членови и од поблиска фамилија (двете баби, тетки, вујни) им немам ни кажано дека сум трудна а 28ма ја привршувам. Исто и некои пријатели, познаници што знам дека би ми давале вакви коментари, избегнувам контакт со нив. После првата бременост такви глупости се изнаслушав и од блиски луѓе и не можев психички да закрепнам зошто уште толку ме буткаа и овој пат си реков дека јас и бебето сме најважни и ич не се замарам дали некој ќе се лутел или не, зошто ни тие не се замараа како ми е кога ми даваа невкусни коментари. Многу е тажна таа апатија се поприсутна кај луѓето, секој сака супериорно да се постави дека они подобро поднесуваат стрес, дека они само позитивно мислат, искрено фак оф.

На Ani93, Anemona, BellaBibi и 7 други им се допаѓа ова.
  18. jagoda777

jagoda777 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2014
    Пораки:
    593
    Допаѓања:
    929
    Маж ми вика дека сум била намќор, не сум им кажала на х особи дека сум бремена, а други х особи што знаат ги избегнувам.баш од оваа причина, сакам да се заштитам од непотребни коментари што ми ја креваат косата. Порано се замарав кој што ќе мисли, да не навредам некој ама ми дојде памет па сега малку си се завртев кон себе и моите потреби, и одма нечинам :) е баш ме заболе 8):D

На Dijana DM, Cvetce_, WonkaMonkaa и 7 други им се допаѓа ова.
  19. EnaEnA30

EnaEnA30 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 ноември 2020
    Пораки:
    121
    Допаѓања:
    223
    и мајка ми исто со муабетиве и сега пак за велигден дали ќе одам кај бабите, викам не, им кажав дека мм е на работа по распоред нема да може да идеме по гости и чао пријатно. И стандард секој трет ден ми збори, што планираш, со бебето ли на гости да им појдеш, 7ми месец си веќе, викам само се да биде во ред, па како треба да биде така ќе биде, едноставно не сакам никој да ме полни негативна енергија, доволно сум анксиозна од се што ми се случи, на секоја ситница се притресувам уште нивните работи ми фалат.
    Исто и на сопругот другарите, ем не сакав да кажеме ама сопругот инсистираше зошто се од деца другари и ајде да не биде само на мои блиски кажуваме. И одма “леле како си 6ти месец, ич немаш стомак, не си ни во лице здебелена, се ли е добро со бебето”. Сега пред некој ден на роденден, пак такви провоцирачки прашања, дали ме будело од сон со клоцање, викам не, помрзливо е бебето плус сум со постелка на преден зид, и пак одма “леле на жена ми од стомак ќе и искочеше, како така не осеќаш такви удари” и само си станав од маса дур се вратив сменија тема.. ама одвратни ми се, знаат дека те боли и баш таму боцкаат.

На Anemona, Cvetce_, pamelche и 5 други им се допаѓа ова.
  20. Baby Girl123

Се зачлени на:
    5 декември 2024
    Пораки:
    542
    Допаѓања:
    917
    И јас пред влегување во кола една познаничка ме виде и вика: да не ти го видев стомакот немаше да знам дека си бремена. Ти изгледа пак ништо не јадеш за да бидеш во форма или дома вежбаш.. а јас сум на вага здебелена 12кг до 30 недела, образи за штипење, единствено во тело се немам многу здебелено ама меше имам а плус и не смеам да станам до тераса а не па да вежбам… и реков да, бебево сака да има згодна мајка се убив од вежбање и нејадење. Што друго да кажам. Свој леб јадат, туѓо гајле берат.

На Трагедијаупмм, Eho, WonkaMonkaa и 4 други им се допаѓа ова.