Немав во табаните и рацете ама нозете партал ми беа сабајлево. Може и некоја реакција пошто примав магнезиум може и од тоа.Стомакот не ме чеша
Прво да ви кажам дека сношти ми помогна парацетамолот за болките во стомачните мускули, па поспав подобро и вртењето ми беше полесно АМА погодете кога се разбудив 5 и 20 и до 7 бев будна Иначе кај мене маж е против кажување, на најдобрите другари им кажа кога веќе пола град разбра и сами го прашаа као демек ,, слушнав новост вистина ли е?,, За коментари од страна најмногу ми смета кога ми го ,, мерат'' стомакот па не сум била ич здебелена ама имало време, последните месеци ќе сум ставела повеќе и тие кг никогаш немало да ги симнам. Алооо 10 год. го чекам овој момент, не ми е гајле за изгледот се додека со мене и бебињата е во ред, не ми е гајле ни дали ќе ослабам од после. Припазувам на исхрана единствено ради притисок и компликации. Ама луѓе се нек си кажат
Иста сум и јас, има денови не можам да функционирам, само лежам и спијам. Вчера си дојдов од работа од 17 часот до 20 часот спиев, а до 23 лежев така и пак заспав, цела вечер спиев како топ. Денеска бев подобро, прилично активна, ама ми требаше одмор за да можам да функционирам, 22 недела сум.
Не се секирај не е ништо страшно јас почнав да некористам омекнувач, приметив долу чудна миризба а брисеви се во ред и од кога го прекинав се си е во ред, некогаш и тие можат да прават проблем,чешање може да предизвикат и стресот, оптегнувањето на кожата, хормоните не треба одма на лошо да помислуваме, ама те разбирам ко сега јас за малата имат подочњаци ко прочитав што може да биде се насекирав многу, денес пак мокраќа и проверував супер е резултатот, затоа не се секирај и со читањево претеруваме секакви дијагнози можат да ни излезат
Вие што сте пред породување или веќе чекате второ да ми кажете дали само мене ми е вака. Од една страна одвај чекам да се породам да ја гушнам од друга страна почнува да ме фаќа страв како ќе биде Ем сакам да се породам ем нејќам крајот не ми се најдува
Ев ј Еве јас сум така посебно навечер ме фаќа некоја депресија страв од породување и си викам само навечер да не ме фаќаат болки денски нека биде, сите ми викаат ами знаеш како е си поминала веќе еднаш епа дека знам како е затоа му ја мислам, плус сега дека при крај бетер ми е и не знам како да си помогнам
Мене ми е прво до сега не му ја мислев ама сега некако како што почнаа почести прегледи, цтг си викам леле треба да се породам и почна да ме фаќа страв. Дали ќе биде пред Велигден дали после Велигден само тука ми се врти. Некогаш си велам ајде барем ќе се олеснам, после си викам леле дали ќе знам да се снајдам со бебе, ама изгледа неизбежно е да се мисли на тоа
Mene mi e vtoro i edvaj cekam da se olesnam, znam deka i togas nema spienje ama sega se raspagam. De nozete, de kiselini, edvaj se dvizam kako kit, nepca vospaleni mislam nema den da ne mi e nesto.
Исто, ем едвај чекам да се породам и да ми олесни, ем ми фуфка и си плачам скришно оти знам што ме чека. Првата бременост не ја осетив воопшто, овој пат така ми е мачно и тешко што мислам дека 3 години сум трудна. Си го сакам телото назад. А дома сме расфрлани на сите страни, скоро се исчистивме темелно со мм, останаа уште теписите до среда да ни ги вратат. Душекот за бебка е среден на хемиско исто така, оти до пред некој ден братучед и спиеше на него 35+3 сум денеска, си велам да издржам уште 2 недели барем. Брат ми ќе се регистрира на Велигден баш, се надевам ќе бидеме присутни таму.
Јас исклучив омркнувач од прв ден на бррменост. Ама се плашам… виксм како така догуравме до 30 недела и сега за малку не сакам да има некој проблем А инаку потполно во право си за читањето.Посебно на нет но и тука. Имав ситуации кога се си е ок со бременоста ќе причитам нешто се случило тука и одма почнувам да мислам и не можам да спијам. Некако решив да се опуштам колку толку во побезбедни недели сум. Ќе лежам максимално и помалку читање. Имам прекрасна докторка која ми ја води бременоста, во многу случаи се правев поголем доктор од неа ама еве испадна се баш како што кажа таа.
Ве молам за информација доколку некоја знае, во Плодност каде ги испраќаат материјалите (амнионска течност) од амниоцентеза, овде во Мк (Ману - Клиника) или некаде во странство? Знам дека Систина испраќа во Турција, и нуди испитување на цел егзом, па не знам дали Плодност нуди иста услуга?
пребарај во темава знам струмфетичка нарачуваше и мислам она ги пиша цените за тетра фанел и сл, бројот мислам го има на нивната веб страна и јас сум во план од кај нив да нарачувам само нареден месец ....
Jas so prvoto odev odev so edna pomisla samo: Od shto da se plasham? Ne sum imala nikakvo iskustvo, ne znam kako ke bide, megju drugoto i kaj sekogo e individualno. Ne znaci deka ako nekoj imal tezok poragjaj deka jas nema da imam lesen. Site na ist nacin sme dojdeni na ovoj svet. Momntalno 8 bilioni. Shto sum jas porazlicna od drugite. Vidi si samo vezbi za dishenje na kontrakcii i dishenje koga treba da dasesh napon. Za drugoto ne mu ja misli. Ne znaesh od shto da se plashish, ne si minala kroz toa. E koga go izgubiv vtoroto dete vo 25ta nedela, sega so ovaa bremenost se plasham. Ne od poragjajot, tuku od toa shto ako neshto ne daj boze se sluci bidejki imav i dosta komplikacii a sum 22ra nedela. Se nadevam deka se ke bide dobro i za mene i za site nas shto se tuka. So lesno <3
Не да ми е страв...се тресам одма штом помислам,како иде времето бетер паника ме фаќа од пораѓај.Тие слики ми доаѓаат од првиот пораѓај кој не ми беше лесен и сега си викам море царски да се пораѓам,во приватна да идам...свашта ми текнува на памет. Ама тоа е знаеш што те чека,немора да значи дека ќе биде исто ама стравот е тука.
Лелее душичка...јас од 2месец сум со киселини се ми смета..многу пазам штп јадам затоа што не ми помага ништо ..се живо пробав..џабе
Девојки врска киселините, од вчера ми се појави нов симптом, имам чувство како да имам нешто заглавено во хранопровод и ме тера на ждригање цело време и ова ли е нормално? Помага ли од апчињава за вакво нешто? Значи симптовиве аман веќе, уште што ќе се појави до крај
Ве читам со коментариве и сериозно се дружите со погрешни луѓе. Јас фала Богу освен не се секирај и не мисли на лошо се ќе биде во ред друго не сум чула. Ме гледаат сите и ме тинтрати роднини и пријатели. Само ме прашуваат како сум и дали ми треба нешто да ми донесат. Многу голема поддршка ми се сите а и тоа е поентата на пријателството и фамилијата. Јас сама сум си доволна со милион глупи мисли и стравови и не ми треба некој да ми ги потврдува. Убаво правите што ги одбегнувате.
Леле нз која недела си јас сум многу тазе ама ќе умрам од тоа чувство. Јадела не јадела пиела не пиела исто ми се фаќа. Ништо не ми помага демек чај од камилица ама ништо и едни за џвакање од ѓумбир ама и тие слабо. Нормално било рече докторката.
Не си сама.Не знам која недела си, ама мене бременоста ми беше скоро цела таква. Имаше и други фактори кои влијаеа но генерално знам каде лежи зајакот. Од активна личност 24/7, да залегнеш во кревет не е така наивна работа, си има последици. Но бебето има предност, јас ќе издржам, како и секоја мајка.