Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Baby Girl123

Baby Girl123 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 декември 2024
    Пораки:
    532
    Допаѓања:
    812
    Немав во табаните и рацете ама нозете партал ми беа сабајлево.
    Може и некоја реакција пошто примав магнезиум може и од тоа.Стомакот не ме чеша

На Aledarkali му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Ljiljana1986

Ljiljana1986 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2023
    Пораки:
    308
    Допаѓања:
    605
    Прво да ви кажам дека сношти ми помогна парацетамолот за болките во стомачните мускули, па поспав подобро и вртењето ми беше полесно АМА погодете кога се разбудив ]:) 5 и 20 и до 7 бев будна:D
    Иначе кај мене маж е против кажување, на најдобрите другари им кажа кога веќе пола град разбра и сами го прашаа као демек ,, слушнав новост вистина ли е?,, За коментари од страна најмногу ми смета кога ми го ,, мерат'' стомакот па не сум била ич здебелена ама имало време, последните месеци ќе сум ставела повеќе и тие кг никогаш немало да ги симнам. Алооо 10 год. го чекам овој момент, не ми е гајле за изгледот се додека со мене и бебињата е во ред, не ми е гајле ни дали ќе ослабам од после. Припазувам на исхрана единствено ради притисок и компликации. Ама луѓе се нек си кажат8)

На Anemona, Mila0000, nate_93 и 4 други им се допаѓа ова.
  3. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    3.862
    Допаѓања:
    16.743
    Иста сум и јас, има денови не можам да функционирам, само лежам и спијам. Вчера си дојдов од работа од 17 часот до 20 часот спиев, а до 23 лежев така и пак заспав, цела вечер спиев како топ. Денеска бев подобро, прилично активна, ама ми требаше одмор за да можам да функционирам, 22 недела сум.

На Bum му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Aledarkali

Aledarkali Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2023
    Пораки:
    386
    Допаѓања:
    290
    Не се секирај не е ништо страшно јас почнав да некористам омекнувач, приметив долу чудна миризба а брисеви се во ред и од кога го прекинав се си е во ред, некогаш и тие можат да прават проблем,чешање може да предизвикат и стресот, оптегнувањето на кожата, хормоните не треба одма на лошо да помислуваме, ама те разбирам ко сега јас за малата имат подочњаци ко прочитав што може да биде се насекирав многу, денес пак мокраќа и проверував супер е резултатот, затоа не се секирај и со читањево претеруваме секакви дијагнози можат да ни излезат

На Baby Girl123 и Трагедијаупмм им се допаѓа ова.
  5. LeNora

LeNora Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2024
    Пораки:
    509
    Допаѓања:
    1.216
    Вие што сте пред породување или веќе чекате второ да ми кажете дали само мене ми е вака. Од една страна одвај чекам да се породам да ја гушнам од друга страна почнува да ме фаќа страв како ќе биде :?:
    Ем сакам да се породам ем нејќам крајот не ми се најдува (facepalm)

На Ani93, Puffy2019, Baby warrior и 4 други им се допаѓа ова.
  6. Aledarkali

Aledarkali Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2023
    Пораки:
    386
    Допаѓања:
    290
    Ев
    ј
    Еве јас сум така посебно навечер ме фаќа некоја депресија страв од породување и си викам само навечер да не ме фаќаат болки денски нека биде, сите ми викаат ами знаеш како е си поминала веќе еднаш епа дека знам како е затоа му ја мислам, плус сега дека при крај бетер ми е и не знам како да си помогнам

На Bum, Puffy2019, Anaroz1 и 2 други им се допаѓа ова.
  7. LeNora

LeNora Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2024
    Пораки:
    509
    Допаѓања:
    1.216
    Мене ми е прво до сега не му ја мислев ама сега некако како што почнаа почести прегледи, цтг си викам леле треба да се породам и почна да ме фаќа страв. Дали ќе биде пред Велигден дали после Велигден само тука ми се врти. Некогаш си велам ајде барем ќе се олеснам, после си викам леле дали ќе знам да се снајдам со бебе, ама изгледа неизбежно е да се мисли на тоа

На cassiopeia999, Aledarkali и Dijana DM им се допаѓа ова.
  8. SanelaS

SanelaS Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2016
    Пораки:
    2.287
    Допаѓања:
    6.363
    Mene mi e vtoro i edvaj cekam da se olesnam, znam deka i togas nema spienje ama sega se raspagam. De nozete, de kiselini, edvaj se dvizam kako kit, nepca vospaleni mislam nema den da ne mi e nesto.

На Naatashka123, Anaroz1, Aledarkali и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.552
    Допаѓања:
    23.468
    Исто, ем едвај чекам да се породам и да ми олесни, ем ми фуфка и си плачам скришно оти знам што ме чека.
    Првата бременост не ја осетив воопшто, овој пат така ми е мачно и тешко што мислам дека 3 години сум трудна.
    Си го сакам телото назад.

А дома сме расфрлани на сите страни, скоро се исчистивме темелно со мм, останаа уште теписите до среда да ни ги вратат. Душекот за бебка е среден на хемиско исто така, оти до пред некој ден братучед и спиеше на него :)
    35+3 сум денеска, си велам да издржам уште 2 недели барем. Брат ми ќе се регистрира на Велигден баш, се надевам ќе бидеме присутни таму.

На Puffy2019, Aledarkali, Simon4e0507 и 2 други им се допаѓа ова.
  10. Baby Girl123

Baby Girl123 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 декември 2024
    Пораки:
    532
    Допаѓања:
    812
    Јас исклучив омркнувач од прв ден на бррменост.
    Ама се плашам… виксм како така догуравме до 30 недела и сега за малку не сакам да има некој проблем
    А инаку потполно во право си за читањето.Посебно на нет но и тука. Имав ситуации кога се си е ок со бременоста ќе причитам нешто се случило тука и одма почнувам да мислам и не можам да спијам.
    Некако решив да се опуштам колку толку во побезбедни недели сум. Ќе лежам максимално и помалку читање.
    Имам прекрасна докторка која ми ја води бременоста, во многу случаи се правев поголем доктор од неа ама еве испадна се баш како што кажа таа.

На Ljiljana1986, Трагедијаупмм и Aledarkali им се допаѓа ова.
  11. LeNora

LeNora Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2024
    Пораки:
    509
    Допаѓања:
    1.216
    Само поради киселините би се породила одма не се трпи веќе по цел ден со киселини сум.

На Baby warrior, Simon4e0507 и SanelaS им се допаѓа ова.
  12. ginger

ginger Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2010
    Пораки:
    449
    Допаѓања:
    569
    Ве молам за информација доколку некоја знае, во Плодност каде ги испраќаат материјалите (амнионска течност) од амниоцентеза, овде во Мк (Ману - Клиника) или некаде во странство?

Знам дека Систина испраќа во Турција, и нуди испитување на цел егзом, па не знам дали Плодност нуди иста услуга?

13. nice-girl

nice-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2010
    Пораки:
    903
    Допаѓања:
    665
    пребарај во темава знам струмфетичка нарачуваше и мислам она ги пиша цените за тетра фанел и сл, бројот мислам го има на нивната веб страна и јас сум во план од кај нив да нарачувам само нареден месец ....

На nate_93 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. olly14

olly14 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2010
    Пораки:
    496
    Допаѓања:
    690
    Jas so prvoto odev odev so edna pomisla samo:
    Od shto da se plasham?
    Ne sum imala nikakvo iskustvo, ne znam kako ke bide, megju drugoto i kaj sekogo e individualno. Ne znaci deka ako nekoj imal tezok poragjaj deka jas nema da imam lesen. Site na ist nacin sme dojdeni na ovoj svet. Momntalno 8 bilioni. Shto sum jas porazlicna od drugite. Vidi si samo vezbi za dishenje na kontrakcii i dishenje koga treba da dasesh napon. Za drugoto ne mu ja misli. Ne znaesh od shto da se plashish, ne si minala kroz toa.
    E koga go izgubiv vtoroto dete vo 25ta nedela, sega so ovaa bremenost se plasham. Ne od poragjajot, tuku od toa shto ako neshto ne daj boze se sluci bidejki imav i dosta komplikacii a sum 22ra nedela. Se nadevam deka se ke bide dobro i za mene i za site nas shto se tuka. So lesno <3

На Ljiljana1986, LeNora, Трагедијаупмм и 4 други им се допаѓа ова.
  15. LanaDelR

LanaDelR Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2016
    Пораки:
    1.232
    Допаѓања:
    2.224
    Не да ми е страв...се тресам одма штом помислам,како иде времето бетер паника ме фаќа од пораѓај.Тие слики ми доаѓаат од првиот пораѓај кој не ми беше лесен и сега си викам море царски да се пораѓам,во приватна да идам...свашта ми текнува на памет.
    Ама тоа е знаеш што те чека,немора да значи дека ќе биде исто ама стравот е тука.

На Puffy2019, LeNora, Трагедијаупмм и 4 други им се допаѓа ова.
  16. Simon4e0507

Simon4e0507 Активен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2023
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    50
    Лелее душичка...јас од 2месец сум со киселини се ми смета..многу пазам штп јадам затоа што не ми помага ништо ..се живо пробав..џабе

На LeNora му/ѝ се допаѓа ова.
  17. DreamOn

DreamOn Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2022
    Пораки:
    298
    Допаѓања:
    409
    Девојки врска киселините, од вчера ми се појави нов симптом, имам чувство како да имам нешто заглавено во хранопровод и ме тера на ждригање цело време :?: и ова ли е нормално? Помага ли од апчињава за вакво нешто? Значи симптовиве аман веќе, уште што ќе се појави до крај :D

18. hannybanny

hannybanny Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    120
    Допаѓања:
    231
    Ве читам со коментариве и сериозно се дружите со погрешни луѓе. Јас фала Богу освен не се секирај и не мисли на лошо се ќе биде во ред друго не сум чула. Ме гледаат сите и ме тинтрати роднини и пријатели. Само ме прашуваат како сум и дали ми треба нешто да ми донесат. Многу голема поддршка ми се сите а и тоа е поентата на пријателството и фамилијата. Јас сама сум си доволна со милион глупи мисли и стравови и не ми треба некој да ми ги потврдува. Убаво правите што ги одбегнувате.

На Simon4e0507, Ani93, Mawoto-Stefi и 9 други им се допаѓа ова.
  19. hannybanny

hannybanny Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    120
    Допаѓања:
    231
    Леле нз која недела си јас сум многу тазе ама ќе умрам од тоа чувство. Јадела не јадела пиела не пиела исто ми се фаќа. Ништо не ми помага демек чај од камилица ама ништо и едни за џвакање од ѓумбир ама и тие слабо. Нормално било рече докторката.

На DreamOn му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Lady*Bug

Lady*Bug Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2017
    Пораки:
    1.356
    Допаѓања:
    5.028
    Не си сама.Не знам која недела си, ама мене бременоста ми беше скоро цела таква. Имаше и други фактори кои влијаеа но генерално знам каде лежи зајакот. Од активна личност 24/7, да залегнеш во кревет не е така наивна работа, си има последици. Но бебето има предност, јас ќе издржам, како и секоја мајка.

На Simon4e0507, Трагедијаупмм, Anaroz1 и 4 други им се допаѓа ова.