Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Puffy2019

Puffy2019 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2019
    Пораки:
    267
    Допаѓања:
    816
    Здраво,
    Дали само јас сум опседната со полот? Веќе петти месец сум се уште не знам дали е момче или девојче.
    Знам, ќе ми кажете дека некои едвај дошле до тоа да имаат детенце, но јас растев со желбата да имам ќерка.
    Првото ми е син, не можам да кажам дека не се разочарав. Сега кога го гледам сфаќам колку е прекрасен и колку многу ми значи.
    Но, со оваа бременост повторно ми се случува истото.
    Најпрво сакав да е женско, после некоја недела некако внатрешно пораснав, прифатив дека ми е сеедно, само да е живо и здраво. Но, како што доаѓаше наредниот преглед почна да ми расте напнатоста да дознаам, но и во 16-та недела не се виде.
    Во четврток сум на скрининг, деновиве постојано гледам видеа од ехо кога утврдуваат пол. Споредувам со сликите кои ми ги дадоа, не се гледа...
    Неколку дена се расплакувам од страв да не се разочарам, од друга страна едвај го чекам прегледот. Час ми е сеедно, час се расплакувам за ќерка.
    Ви се случува ли и вас вака?

На Aledarkali, Ladyme, SanelaS и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Трагедијаупмм

Трагедијаупмм Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2023
    Пораки:
    685
    Допаѓања:
    1.634
    Со првито мене исто вака касно ми кажаа ,прво ми беше како тебе после му викам на др дај види некако да знам шо да купам :D.
    Ама прва дека ќерка имав и син да беше исто мислам ќе ми беше. Ама јас отсекогаш сум сонувала за 2 деца мапко и женско. Сеа со второво порано ни кажа ,ама женско е пак. И сите фази ги поминав. Од зошто не беше машко до да е здраво и живо само мое си е секако :rofl:

На Ani93, Ladyme и Puffy2019 им се допаѓа ова.
  3. Puffy2019

Puffy2019 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2019
    Пораки:
    267
    Допаѓања:
    816
    Веројатно е од хормоните. Час сум среќна си викам што е важно какво е, час плачам што од грижа на совест што размислувам така, час од страв дека нема да раснам ќерка.
    Сега како се чуствуваш? Го победи ли тоа "разочарување"?

На Трагедијаупмм му/ѝ се допаѓа ова.
  4. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.552
    Допаѓања:
    23.468
    Со синко користев Памперс Премиум до 7 месеци, после сменив на Слипи.
    И сега земав Премиум неколку пакети, па ќе видиме како ќе ги прифати бебка. Мене не ми мирисаат воопшто и баш се тенки. И најважното, не пропуштаа ништо.

За големото креветче имам водоотпорна подлога, а на малото ќе ставам од еднократните моч пелени од аптека.

На Baby warrior и Puffy2019 им се допаѓа ова.
  5. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    2.127
    Допаѓања:
    5.167
    додека не тргна во градинка, односно до 9 месеци користев памперс премиум, не ми мирисале, не сум имала никаков проблем, после свртев на бејби лав и тие ги користевме до одвикнување исто бев задоволна, не ми пропуштаа, а беа каде каде поевтини

На Ani93, Bum, Baby warrior и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Baby Girl123

Baby Girl123 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 декември 2024
    Пораки:
    530
    Допаѓања:
    811
    И јас тоа викам. Да се издржи сега да биде се ок до пораѓај а после ќе му ја мислам. Толку жени изгледале здрави прави деца вајда и ние ќе знаеме.
    Побарај си помош. Нека доаѓаат да бидат со вас.Баш викам на мм доволно ми е да имам некој искусен прокрај мене јас се ќе си правам само ако грешам нешто да ми кажува.
    Ќе се снајдеме :)

На Dijana DM, fragaria, Bum и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. Autumn Love

Autumn Love Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2020
    Пораки:
    2.267
    Допаѓања:
    5.913
    И ние исто до кај 9-10 месеци Памперс премиум користевме, ниту мирисале ниту бебе имало некаква реакција. Ретко знаеа да пропуштат ама тоа дека на почеток се водев строго по килажа и беше знак да земам поголем број, ама влегов во шема.
    После сменивме со Бејби лав дека такви шаренки, фати лето па по пелена беше најголем дел од денот. На крај на гаќички од Лидл свртивме, исто презадоволна.
    Сега исто пак планирам со премиум да почнам.

На Puffy2019, Baby warrior и Anaroz1 им се допаѓа ова.
  8. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    2.127
    Допаѓања:
    5.167
    и јас за второво сега планирам пак исто, не ми имала реакција ни од едните ни од другите, ама и јас не сум експериментирала многу како што гледам по другарки користат шо стигнат шо има на акција, ја се држев до тоа што користиме.

На Трагедијаупмм и Autumn Love им се допаѓа ова.
  9. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    1.003
    Допаѓања:
    1.938
    Значи да си земам премиум како што си мислев за почеток па после ќе следам што се случува … некако од стално ми биле како за први пелени другаркиве сите нешто извојеваат со тестови 8)

На Autumn Love му/ѝ се допаѓа ова.
  10. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    6.727
    Допаѓања:
    21.267
    Во Чаир само повиваат мислам. Гак не повиваат. Ремедика и Систина исто мислам дека не повиваат.
    Моро рефлекс е нормален и треба да го има секое бебе и сам по себе ќе се повлече. Тоа е рефлекс кој треба да се остави да си работи.

Вреќичка со ногавички и ракавчиња, најдобро нешто што го имавме. Ем знам на бебе дека му е топло, ем безбедно дека нема да повлече ќебенцето, ем нема да се открива( ако ти е бебе што не трпи како моево да е покриено, цела вечер стани покриј).

На fragaria и Трагедијаупмм им се допаѓа ова.
  11. Amore.Mio

Amore.Mio Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јануари 2021
    Пораки:
    316
    Допаѓања:
    855
    Јас ќе порачам муслин вреќичка за новороденче, со било каква прекривка ми е страв. И првото одма го ставив во вреќа и ова исто, еве големиот до ова зимо ми спиеше во вреќа(5 години значи) и бев раат по цела ноќ, па сакам да си го навикам и ова да ми спие така. Термин ми е почеток јуни.

На Baby Girl123 и Cvetce_ им се допаѓа ова.
  12. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    6.727
    Допаѓања:
    21.267
    Памперс добив на подарок, пола ми останаа, мн ми мирисаа.
    Почнав со Виолета котон, па Бејбилино и сега Бејбилов и одлични се. Тенкички сега за летово, не ми пропуштиле ни полни каки, ни 12 саати мочкање ноќно време.

На fragaria, Трагедијаупмм и Baby warrior им се допаѓа ова.
  13. Autumn Love

Autumn Love Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2020
    Пораки:
    2.267
    Допаѓања:
    5.913
    Син ми го повиваа Систина.

14. Sladjask

Sladjask Активен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2024
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    20
    Jas na moeto do 4 meseci mu koristev pampers premium a posle toa se prefrliv na pampers active i ednoto i drugoto mi se super ne mi propustat Jas sum zadovolna

На Baby warrior му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Трагедијаупмм

Трагедијаупмм Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2023
    Пораки:
    685
    Допаѓања:
    1.634
    Абе го победив ,уште знае да ми е ,,криво" ,ама па имав момент кај шо се преплашив поради болки ,мислев ќе се породам порано. И си реков само да е се ок ,и да е здраво живо. Инаку да и вина од такво размислување имав после тоа.
    Зависи на кој начин кажува ,свекрва ми ден денес ми набива вина еве 4 г е ќерка ми...

На Puffy2019 и Baby Girl123 им се допаѓа ова.
  16. Bum

Bum Истакнат член

Се зачлени на:
    17 март 2022
    Пораки:
    323
    Допаѓања:
    252
    Mene toa me fqti vcera....edna panika.....pkis I ne sum bas spremna...se mi ae svrte niz glava dali k3 se snajdam kako ke bide....sali ke bide. Se ok....sto se ne ki pomina niz glava....

17. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    6.727
    Допаѓања:
    21.267
    Може. Незнам за таму, иако другарка што праќаше слики бебе си беше во шпихозни само.
    На Гак кога се роди ја повија додека лежев на бокс два саати, после само по шпихозни беше.

18. Bum

Bum Истакнат член

Се зачлени на:
    17 март 2022
    Пораки:
    323
    Допаѓања:
    252
    Jas isto si mislam pojma nemam a I uste ne sum spremna ne sum kupila raboti....cekam ovaa nedela kontrolite da pominat da vidam sto ke kazat I po rezultatite....jas celo vrme samo ae molam da ja isnosam da bide ae ok...da bide ziva zdrava....pa valda ke se snajdam....vikaat instinktivno doagalo....cekor po cekor....

На Трагедијаупмм и fragaria им се допаѓа ова.
  19. LeNora

LeNora Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2024
    Пораки:
    508
    Допаѓања:
    1.207
    Денес си мислам побрзо да се породам да не си го тупам мозокот веќе со што како. Хормоните почнаа да ме работат дека ништо не знам и дека не сум спремна. Само да помине се во ред тоа е најважно

На fragaria и Bum им се допаѓа ова.
  20. Bum

Bum Истакнат член

Се зачлени на:
    17 март 2022
    Пораки:
    323
    Допаѓања:
    252
    Ubavo kaza mozw o do hormonite...koja nedela si.?..jas se molam da stignam do 35....ama ke vidam sto ke kazat nedelava.....samo nwka bide se ok ....ke sw izdrzi.....