Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. fairy88

fairy88 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    1.664
    Допаѓања:
    8.488
    Ај добро утро мешјовци, јас сега станав :)
    Само што станав си направив џусче од портокалче со мед .Сум направила и за вас;)
    Денес сум добро, тоа ми е најбитно.Немав некои проблеми во ноќта.На контрола ќе си одам на редовната која ми е наредниот понеделник, ако докторката инсистираше да одам и понеделник кај матичниот за да види дали е се во ред.Веќе ми е срам секој месец се нешто се случува со мене и обавезно или трчам кај него или во брзаата помош:tmi:Ама ми стои работата дека и јас сум си плашлива и се сакам да ме прегледат:$
    @MilaP фала на одговорот, јас барав некои информации на нет и најдов дека околу 35 - 40 mm во 24 недела треба да е.Како и да е ќе го прашам геникологот на прегледот.Да не со водам по информациите на интернетот оти се ќе си изнајдам:o

Поздрав и гушки до сите мами:inlove::*

На juli rak, MilaP, eliii89 и 5 други им се допаѓа ова.
  2. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    FB_IMG_1440167502289.jpg FB_IMG_1440167502289.jpg
    ете така женски не е важно колку покажува вагата туку како покажува огледалото ;) мерете се во сантиметри а не во килограми ;)

На SelinaKyle, monik55, Eli23 и 3 други им се допаѓа ова.
  3. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Не провали, готови сме :rofl::rofl:
    Инаку добро утро на сите, ми се чини ко да не сум пишала во темава со денови.
    Скапав со гости деновиве, ми се чини се забрзале да дојдат пред да се породам. :o:
    Па и мн сум вредна, само работам низ дома, се спрема генералка за бебето.

Инаку, во понеделник треба Стружанка да добие зимска роба, па кој чека за да си испазари за есенско или зимско бебе ко мене, нека навали. Јас понеделник-вторник планирам да ги нападнам и да купам се што ми е преостанато, од ѕиврички со кебенциња, постелнини, ти реков ми рече.

За душече се мислам меѓу топ шоп бебешкиот душек и на пер дормире доушекот, скоро иста цена се, околу 5000. На топ шоп е 10 см, на пер дормире нешто подебел. Некој искуство?

Незнам како успевате да спиете на лева страна. Јас кога ќе легнам на лево, бебе многу клоца, мислам карате вежба. И кога мислам дека спие, одма за 5 мин се размрдува и клоца силно додека не легнам на грб. И на десно кога лежам клоца, ама најмногу на лево. И не престанува додека не сменам положба на грб, или пак да станам од спиење кога не и се спие. :rofl::rofl::rofl:

@@Ledi@
    Добро утро и добро ни дојде. Мислам дека прв пат те читам тука, ако е така - со лесно бременоста да си ја износиш.
    Сите тие симптоми се нормални, немаш причина за грижи. И мене тој период почна да ми се лоши, да повраќам, а болки ко за добивае имав цело прво тромесечие. Нервозата и избувливоста исто така се нормални :rofl: хормоните се заслужни.

На fairy88, @Ledi@, juli rak и 2 други им се допаѓа ова.
  4. milamila988

milamila988 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2014
    Пораки:
    162
    Допаѓања:
    244
    @lady@nemas mesto za panika I mene toj period mi pocnaa macninite pevo navecer samo pa posle I preku den I obavezno na denot koga sum imala ciklus me boli kako za dobivanje samo toj den I tolku ne se sekiraj se toa e normalno

На @Ledi@ му/ѝ се допаѓа ова.
  5. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    Си дојдов од фризер и право на кафенце ...дождот помина сонце огреа :) Богами греам и јас :D спремна вечер за свадба ;) ве гушкаам сите :* kad-se-veceras-picnem.jpg

На juli rak, tweety26, ♡BuBaLe♡ и 13 други им се допаѓа ова.
  6. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.956
    Допаѓања:
    143.303
    Eli procitav deka i ti si imala bolki na pocetok-eve i jas vlegov vo 3meseci i uste imam kako menstrualni bolki i grcevi,pred 10 dena bev na eho se bese vo red,a pijam Magnezium direktt(300mg),folna i utrogestan (ama gi pijam deka vaginalno ko gi stavav me cesase mnogu). Pa sakav da te prasam dali piese nesto plus so imase taka bolki???
    Inaku drugari nasi imat dusek(ama golem,za spalna) od Per Dormire i oni mnogu se zadovolni od nego,e sega go imat okolu 2-3god.ama do sega se zadovolni.

На Eli23 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    На почетокот пиев по една доза магнезиум, ама кога влегов во 5 ми беше многу тврд стомакот, па ми покачи магнезиум по 2 на ден. Сеуште така пијам.
    Е сега дали менструалните болки ми исчезнаа од тоа, или сами од себе не знам искрено да ти кажам. Можда повеќето ги опишуваат како грчеви, незнам како да ги објаснам. Мене најмногу на менструалните болки ми личеа, ме стегаа од време на време и поминуваа за брзо време.

На flower30 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. MargaritaD^2

MargaritaD^2 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 мај 2015
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    365
    Женски кефој сум денес успеав да седнам да писам. Вчера бев на контрола и конечно немам ништо друго освен шо сум трудничка. Конечно е се во ред се и јас и бебац и се се се и кефој сум дури се свртило и со глава на долу и сега уживам и чекам да помине времето и да си ја гушкам пуфката

На juli rak, elena.mak, tweety26 и 14 други им се допаѓа ова.
  9. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.949
    Допаѓања:
    77.609
    Jas izgleda edinstvena sum na forumov sto ne piev multivitamini :D Samo folna i magnezium piev do sam kraj, drugo ne mi ni preporaca ginekologot. Piev i tothema plus deka zelezoto mi bese mnogu nisko... Pa rodiv bebence so najvisoka ocenka :) A i prilicno dobra bremenost si imav, samo maka so zelezoto... Koga se porodiv gi piev PreMama, bidejki se i za doilki... Ama onaka sama si gi zemav,nikoj ne mi preporaca :D

На kitkat и slobodka им се допаѓа ова.
  10. verena

verena Активен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    159
    Допаѓања:
    101
    денес ми е термин за порагај а јас дома си лежам :) понеделник сум на цтг па ке видиме до кога ке чекам :) каде најчесто се осекаат породилните болки :) да знам кога ке ми почнат :)

На juli rak, elena.mak, tweety26 и 6 други им се допаѓа ова.
  11. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.557
    Допаѓања:
    289.408
    Како јас да се читам на денот кога ми беше терминот а бебуш сеуште абер немаше.

Болките беа кај мене манифестирани како менструални болки во рамномерни интервали. Јас никогаш не сум имала болна ментсруација но и овие болки би рекла дека беа подносливи. Дури кога ќе почнеш да се отвараш доболува повеќе но имаш паузи измеѓу и време да собираш сила.

Беа концентрирани низ целиот стомак во вид на болка и грч и беа издржливи. Дури предходно ми се случувало да имам појаки болки во текот на бременоста, но овие се разликуваа бидејќи беа на исти временски интервали, постепено растеа и не од тој тип кои ги имав сретнато во текот на бременоста.

Во оваа фаза посебно нема шанса да не ги познаеш. И веруј моментот ќе те фане еуфорија, емоции, хормони...ќе почнете со спремање и нема ни да бидеш концентрирана на болката.
    Ќе гледаш што побрзо да стасаш.

И да, стварно во моментот кога ќе го видиш бебуш се е заборавено.
    Ти посакувам што побрзо и полесно да се олесниш и наскоро да се гушкате со бебуш.

На SelinaKyle, Angel.Heart, MargaritaD^2 и 8 други им се допаѓа ова.
  12. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    na mene bea dole niskoto tolku stega sto nemozev da stojam morav da kleknam

На verena му/ѝ се допаѓа ова.
  13. verena

verena Активен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    159
    Допаѓања:
    101
    некогаш во денот се случва да ме заболи долу ниско и мене и морам да седам не можам да се движам но незнам дали тоа се породилни болки ке поцекам до понеделник ке видиме шо ке кажи снимката

14. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.525
    Допаѓања:
    38.738
    Женски да ве прашам, втор пат ми се случува, излеговме да прошетаме и наеднаш како да изгубив рамнотежа, ми се сврти и ми се замати и видот и слухот и испотив наеднаш. Не се онесвестив ама седнав да се соземам и за некое време помина. Дали ви се случило и од што е? Првиот пат беше многу жешко мислев од тоа, ама сега не е. Едвај се задржав на нозе, многу сум исплашена.

На juli rak му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Fatalnata

Fatalnata Популарен член

Се зачлени на:
    29 јули 2014
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    8.673
    Ни јас не пијам магнезиум, ни мултивитамини, железото ми е супер. Така да не земам никакви таблети, се ми е на природна база.

На <3 pleza4e <3 и Sunshine_1979 им се допаѓа ова.
  16. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    @kristina.k i na mene mi se slucuva ova, ne sum merela vo toj moment sheker, no maticniot koga mu se javiv da mu prijavam mi rece deka najverojatno mi padnal shekerot!
    Jas duri ednas se onesvestiv na plostad! Mislam deka od koga pocnav poredovno da jadam bez da povrakjam mi se namalija i simptomite... seuste ponekogas mi se slucuva no sekogas so mene si nosam Dobra voda so gjumbir pa mi se smiruva!
    Pozdravce!

На kristina.k му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    Срцки, само да ве поздравам од прекрасната Трпејца!
    Рај за душата... мир, тишина, хармонија! Уживаме со најмилите и собираме позитивна енергија!

На eliii89, juli rak, tweety26 и 8 други им се допаѓа ова.
  18. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.668
    Добро вечер убави трудници,што е убаво надвор дури свежичко синко мој мрда ли мрда цел ден денеска сега и тстичко го осети радости живи само што се исплашив што ми се стврднува мешето два пати денеска ама сум читала дека е нормално.Ве :hug: гушкам сите:* :*

На tweety26, <3 pleza4e <3, fairy88 и 3 други им се допаѓа ова.
  19. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.209
    Допаѓања:
    106.357
    И јас оваа бременост само фолна на почеток, чат пат ко ќе има дома шумечи мултивитамини бкомплекс ќе се напијам и скоро почнав со магнезиумот, оние класични труднички не пијам. Се мислам и воопшто да не ги пијам, природно само.

На mariz, tweety26, <3 pleza4e <3 и 3 други им се допаѓа ова.
  20. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.525
    Допаѓања:
    38.738
    A @Sunshine_1979 дали и слухот и видот ти се замаглуваат тогаш? Од тоа најмногу се исплашив, се напив магнезиум и сега купив благи бомбони за недај Боже пак ако се случи, ништо немав благо во мене.