Верувај дека инстиктот ќе те води. Од моментот кога ќе ти ја дадат, ќе видиш како ќе знаеш што треба. Мајка се раѓа во моментот кога ќе го земе бебето во раце. Тогаш паралелно растеш со бебе и точно ќе знаеш кога што треба да направиш. Ќе знаеш зошто плаче. Ќе знаеш се.
И моево е на сите слики по шпихозни бидејќи одма му ја тргав тоа пелената, кај по долги во август па уште замотан во пелена. А да и капа му редеа, и тоа тргав. И на сликите цел испотен во косето .
Dq I jas taka veruvam ama ete na monenti .. Fala ti ubavo e da se slusne. Deka se ke si dojdena svoe...
Полна 37 денес. Хормоните ме работат до сега брзо не ни имав време да мислам на овие работи. Ама сега кога спомна докторот дека можно е до Велигден да се породам почна се да ми поминува низ глава.
Oooo super si..sakam da kazam vo bezbedna nedela....jas imam uste da guslam. ...31...ehe.....da veke deka si vo iscekuvanje I uste poveke te faka netrpenie stom taka ti kazal...ama ajde samo popoleka sitno brois....gledaj da se otpustis...kolku mozes...
Што убав Велигден ќе имаш. Се ближи крајот. Нетрпение, страв , се тоа нормално е. Не пратам дали ќе си со царски или природно, ама се ќе помине.
И јас не сум ништо сремна. И мене ми е приоритет да издржи барем бебе до 35 недела а за средување може и во еден ден. На моменти паника ме фаќа, викам сите се средуваат само јас лежам и чекам. Ама да си биде се ок, ќе се средиме. А после со бебче, јас одлучив да бидам кај свекрва ми месец два. И на маж ми ќе му е кеиф негова ќерка да биде во куќата во која израснал. Мајка ми и брат ми секој ден ќе доаѓаат. Па кога ќе сме спремни психички сите тројца си одиме домче. А вака ќе ми биде шок сами дома.. Ама пак ќе речам се тоа ќе се среди само малава да издржи до 35 недела. После нека излегува Ти си и поблиску до 35 блазе си ти
Stom imas pomos..nemas gajle jas za zal svekrva nemam ama majceto kw doaga kolku moze....pa I nie so mm..on e smiren od mene jas sum panicarka se preispituvam dali pravaam se kako sto treba...I on toa mi vika za eden den se ke kupime.....samo da se izdrzi do 34 ...pak ke kazam se si e Gospodova rabota....ti nw bese tuka nekade so mene ili sum pomesala?
Jas pred 3 godini koga bev so maliot samo prviot den beshe povien, ostanatite denovi vo shpikozni mi go nosea i mene i na 3te cimerki vo soba. Mozebi sega e smeneto
Тука некаде сме. Докториве викаат и 32 е ок. Ама колкку повеќе е во меше подобро.И не е ништо предвидливо. Ама што е до нас да направиме. Кај мене остана уште да лежам и да не ставувам од кревет. Ама веќе и се навикнав да сум 24ч во кревет
Убаво е да се слушне ваков муабет Некако на моменти ме фаќа паника па си велам ајде има време ќе читам ќе гледам видеа сега имаме интернет
M Na se se naviknuva covek...jqs od steganjaya..samo niz sobi....dodeka ne vidam sto kako I poveke ispruzena....se ke zaboravime I daj boze site da docekamr I da si se smeeme na ovie predizvici.....ubavi praznik ni doaga neka ni bide na pomos na site
Devojki, vie shto vekje imate koristeno transpotrno krevetce od koe ste zadovolni? Obicno krevetce imam od maliot, ama sega sakam da dozemam i takvo na trkalca za malata koga ke place da ja nosam do dnevna i slicno da ne go budi maliot. Dali se prakticni i dali za sekoe treba dushece ili odat komplet? Imam ushte vreme daj boze da e se ok, ama da se spremam finansiski barem do togas
Ќе одиме на природно со провокации дека не сум од ск и страв ми е да чекам до крај за болки оти не знам искрено ни дали ќе имам време тогаш да стигнам до таму, па докторот ми рече ќе одиме со провокации. На минатиот преглед пред една недела рече дека веќе си се спушта надолу за природно. Се е во ред, на килажа е добра беше нешто над три кила сега има качено уште сигурно. Уште пред месец ипол си е свртена со глава долу. Докторот ми рече нема никаков проблем и да се породиш сега таман дома ќе си се гушкате за Велигден и мене од тогаш ме фати паника, мислам дека кај сите скоро е така на крај со паники. Само да биде се во ред. Таму на цтг регистрираше контракции, овде во петокот направив уште едно и му го испратив беше мирно скроз. Како и да е на сите да ни е со лесно мора да се помине низ ова.
Кога сме веќе кај вреќи за спиење, ми излезе дека имало попуст во Bebe Home во City Mall. Ако на некој му требаат летни. Јас исто се размислувам дали да му земам на синко летна вреќа за спиење или со тетра пелена да го покривам. Посекако 22 јули треба да се роди (тогаш ми е терминот), сите ми викаат тетра пелена најубаво, ама па ми е страв да не си ја стави преку лице.
Видеата се од некоја мајка, која направила според инстикот и потребите на тоа бебе на видеото. Ќе видиш дека нема исто да правиш. Твоето бебе ќе биде индивидуа за себе и со свои потреби, навики. Јас колку бебиња имам чувано, ама секое беше различно, а ова што ми спие до мене е посебно и ме води секој ден, да правам онака како што си има потреба. Ќе ве читам по другите групи
Полека идиме до крајот затоа и почна паничење. Кај сите да биде со лесно, со живот тоа е најважно. Сите мора да поминеме низ тој процес
Ако си ме читала наназад, негде 37 ма ли бев, мојата др на одмор и ми пишува оди на цтг и прати ми резултати. Одам јас лабаво, како на кафе со другарки и ми прават цгт и тој што работеше ми вика, ааа ти тешко дека ќе ја дочекаш др од одмор. Јас се препотив како стока мислам дека. Праќам на др.ми вика имаш ти болки? Викам не. Ај за пола саат уште едно цтг. Правам и правец во кола си седнувам и накај дома. Се породив ден пред 39 та, во рок од 4 саати. Килажа ќе си дознаеш откако ќе се роди бебе. На ехо неможат да погодат точно, апарат е, бебе е големо, неможат да измерат прецизно. Ретко каде ќе погодат. Со лесно да ти е