Леле кога сме кај паниките засега се држам топ а претходно имав анксиозност одвреме навреме со панични напади, откако забременив како да ми се тргна од грб, како некоја виша сила да ми надојде. Ама одвреме навреме знај да ми прелета мозокот кај што не треба а тоа ми се случува као прочитам нешто на нет. Еве во моментот кај прочитав за таа холестаза кај се запустив. Ме чешаа палците пред некое време ама и порано ме чешале, ваљда на крвната слика ќе покажи зголемено алт ако има скраја да е нешто, а и не ме чешаат повеќе Исто така пред некој ден ми излезе една статија на фб за смртни случаи на родилки, да не ја споделувам тука, готово со едната нога в гроб се видов
Ај отвори бебе статии, бебе форуми. Некоја онлајн страница. Ај отвори теми за и околу бебе. Ај да не те карам сега тука на форум.
мене ме испокара матичната на последниов преглед и споделив дека многу ми е страв да не се замота бебе со папучната врвца ме искара да не мислам на такви работи да си уживам во бременоста а мене чат пат што викате де ќе прочитам нешто неубаво де на тик ток се и сешто ќе ми испадне и ќе ми биде мисла ама мислам дека нема некоја трудница што не мисли на се.Наше е да се опуштиме и да уживаме. Во врска со помагањето здравје кога ќе се роди ќе пробам сама но бидејќи сверква ми живеат во помало место и плус е пензионер мислам дека да и речеме без проблем ќе дојде, мајка ми уште на работа оди па ќе помагаат сите. Вие што се Скопје предложете некоја бебе продавница што е добра опремена и не со астрономски цени за креветче, количка и некои други работи. Гледав локо кроко нз на пластичарска некоја или друг предлог?
Ти благодарам Да ве имам читано за тоа со докторката на одмор кога била. Јас исто мислам ќе истерам уште немам ни лажни контракции за сега. Кога и да дојде моментот и мора да се помине низ тоа, само со лесно да биде.
За холестаза немој да се плашиш. Мене два дена ме чешаа нозете. И пишав на др Симонида ми рече лоратадин да земам. И да не се секирам. Холестаза не е само чешање. Алт, аст треба да се ок и да нема билирубин во молрача. Мене тој ден откако си пишавме со др ми помина чешањето. Сега немам. Ама таа рече нормално е чешањето во бременост.Се растегнува кожата, хормони
Девојки мојата втора радост пристигна. Првиот пат имав лесен пораѓај, а сега уште полесен и побрз. Во 2:50 пристигнав на болница, во 3:04мин се породив. Не стигнав ни спавача да ставам СО лесно на ситее
Ima li nekoja trudnica sto fatila sipanici vo 30/31 nedela ? Majka mi neznae dali imam prelezano, antitela imam . Vcera majkata na edno drugarce na sin mi mi pisuva deka denes ke odat na lekar maliot i ima nekoi crveni tocki niz teloto, pocnav da ja preprasuvam da ne se sipanici ili dali ima tt , taa na toa mi vraka aj ne drami. Ottogas ne mi izleguva od glava, neznam kolku pati se proveruvavme da ne ima nesto somnitelno.