Денеска бев на конторла бебе е супер, докторот ми рече дека бебето е спуштено 3.5 сантими, за една недела контрола ако до тогаш не сум се породила утре сум 37 недела, јас од паника ништо не го прашав ама и сама вака секавам дека е спуштено, малку сум и со паника и страв од пораѓај па ако може да споделите искуство мамички со втор пораѓај дали е полесно или е исто
Исто така мислев дека ми е од магнезиум што сменив. Истата промена ми се случуваше, мене вирусот ми помина за неполни два дена со електролити, медицински јаглен, пробиотик, варен компир, геврек, двопек и многу вода.
Конечно денес сум подобра 7 дена ме држеше од кои 2 со повраќање.. ми препишаа Фамосан, Реглан во случај да ми се повраќа, Диастоп и пиев Парацетамол на 6 саати пошто стомакот многу ме болеше плус бев на инфузија 2риот ден пошто прелошо ми беше..
Сеа се прибрав дома, на денов тмурен се ми е сончево хаха Те чекаме да споделиш како си поминала и нормално да се фрлиш на купување.
Ајде сега префрли се мслце во тема бебе, почни да читаш од тие теми да смениш анксиозност со тоа што не чека. И ја нокеска пред да легнам почнаа да ме болат препони и како некоја тежина и ќутам, маж ми ме осети … ми вика што е .. смени боја отиде во спална знам дека нешто те боли… му кажувам и седна до мене ми вика дојдовме до 30та недела ќе биде се ок, се испогушкавме легна до мене и сум заспала. Сабајле станувам ништо не ме боли … пак расположението вратено… сакам да кажам полни сме со хормони осцилираат нагоре надоле не стои ништо мирно на сите ни е тска час среќни до плафон, час исплашени. Еден саат до болница не е ништо … одма се стига немој да си правиш хорор мисли. Систина породуваат и порано од 34та ако не се стигне до Гак и ако ти менува нешто. 22ри е за една недела… лежи одмарај уживај болки почнуваат со време не е оддеднаш. Еве ќе споделам јас за мојот предвремен пораѓај од првитe болки породилни до пороѓај поминаа 6-7h. Тргни ги мислите и почни да читаш и гледаш како се бања бебе најтешко ми изгледа и цело време ми е во мисла да не ми се лизне првите пати да те насмеам и расположам малку ќе видиш ќе ги доносиме и двете до јуни
Devojki..da ve prasam gledam deka ste pisuvale deka ima stomacen virus..od vcera me fati stomakot ama kako bolki celiot mi se zgrcuva okolu papakot I denes cel den...taka nekako mutavo....I kako gadenje imam I polutecna stolica.....kakvi simptomi imavte...nemam klasicna diaera....sekako na kontrola sum sreda...se mislam deka e virusot..kakvi simptomi imavte
Зошто се уште не ти кажале пол? Баш ми е чудно што не се гледало пол во 16та недела. Јас дознав во 10та недела преку анализа на крв. Матичната ми го кажа полот во 12та недела без да и ги кажам резултатите од анализата.
Мислам до сега вака хормониве не си играле со мене. Час сум се ок, а час такви хорор филмови во глава. Ќе прочитам нечива приказна одма на мене си ја приспојувам. Де ќе ми текне леле бебево не мрднало некое време Нареден ден сум тотално друга приказна, 100% сигурна до 38 ќе стигнам. Ма само до 35 да стигнам задоволна сум. Фала ти што ме разведри. Браво за позитивната енергија што ја имаш
Некои бебиња имаат таква положба, да неможе да се види ни до 8 ми месец. Преку крв, пренатални тестови неможе секој да си ги дозволи во нашава држава за жал. 12 та ми спомнаа машко, па тек после тоа и не ни знам кога беше, потврдија дека е женско.
Ова поекспресно од моево Јас мислев мојот од неполни 1,5 час е брз пораѓај ама твоево уште појако. Жива и здрава да е ќерката
Не сум чула дека до 8ми не може да се види пол. Сега има многу сензитивни апарати/ултразвучни уреди, напредни софтвери..... Дали може или не може секој да си дозволи пренатален, не навлегувам во тоа. Јас само споделив искуство и информација.
На прв скриниг во 13+6 во Систина, докторката ми кажа дека и личи на женско, но не беше сигурна, рече да го почекаме наредниот преглед. Во 16-та бев на дежурен, ама тогаш прегледот траеше едвај 10 минути, затоа што беше најважно само да се утврди дека се е во ред. Плус што седеше со затворени ножиња, и со свиткано грпче не знам како да ти ја опишам позицијата, ама беше така наместено како да не сака да се покаже Сега дојде ред за втор скриниг, и ги бројам деновите до тогаш, не си одам дури не се види
еве и ја сум крај на 5ти, уште не сум сигурна за полот, 12та не се виде, 16 та пак не можеше убаво да го види, ми рече најверојатно женско, јас си врзав во крпче дека е женско, ама реално не ми кажале сигурно , од сите агли пробуваше да го види и пак не беше сигурна докторката, 20 та отидов кај матичната и викам ај види за сигурно дали е женско, и она исто го буцкаше да се сврти, вика не можам да видам, стварно не се гледа, треба да треснам нешто, и останува сега на втор скрининг да ми потврдат за сигурно пошо ја веќе и избрав фустан за вадење од болница и на сите кажав дека е женско иначе првата бременост, која за жал беше неуспешна во 12 та недела ми кажаа 99посто е машко, исто и втората бременост ми кажаа во 12 та недела, докторката рече сигурна сум дека е женско и погодија. сега ова не се покажува ама ја си викам чим во систина ми рекоа најверојатно е женско, не грешат таму @Puffy2019 исто и моето седи цело време со затворени нозе
И јас така мислев, си викам како бе во 2025-та не може да се види. Ама ете, за жал може и еве вака ќе си се јадам и ќе си плачам Само со пренатален најсигурно и најрано може да се добие информација, ама не можам да си дозволам толку пари да дадам само за полот, кога немам друга реална индикација за да го направам.
Еј баш ќе чекаме скрининг кога си? Корнелија ќе го види сто посто Јас не би можела вакс неизвесност да чекам и за првата бременост и за втората пренатален во 11та недела и срце ќе ми искочеше кога ми стигна мејлот
Какви среќлики Штом се кријат може навистина се женски Инаку кај истата докторка сме, само се бркаме со неделите, замисли, иста ситуација две инаетчиња Термин ми е почеток на септември, ама штом е ваков инает сигурно ќе се роди во август ко мама
I jas duri po 20 nedela doznav za polot, nekade 12 nedela rece zensko e , pa potoa ne se gledase ubavo. Za po 20 nedela da vidi masko, jas veke so milion kombinacii za kupuvanje i ime odbrano za zensko.
среда сум на скрининг @Puffy2019 мене ми е 21 ви август, мислам и јас дека чим се кријат се женски ама најубаво да ми потврдат пред да почнам со купување фустани