И мене не ми беше болен, ни во Ремедика ни на Гак два пати... брис кога ми земааа спекулумот повеќе ме болеше што не било претходно и тоа проблем.
Ќерками 3 годишна сакала сестричка (сеуште не знаеме што е) и ќе се викала Милајна Викам како побогу ти текна ова име
Мене многу изненадно ми беше тој преглед а и во 26+2.. го очекував во подоцна недела тука така читав. Дур се освестив дали со сонда ке прегледува заврши прегледот со рака така да не осетив нешто многу да ме боли
Јас уште кога ми кажа пол на ливче ми напиша и скоро сите знаевме дека е машко оти женско не можи да утврди пол толку рано баш заради гениталиите, а тој беше 100 % сигурен што е. За име јас немав некоја посебна желба, Јаков ми се вртеше во глава ама сега секој втор е Јаков и сакав некое поретко име па оставив на мажот ми, Исак ќе се вика Не знам од кај му дојде името ама ми се допаѓа, Исак во сите религии се спомнува, сакав некое такво име со значење, а и кога отворив за името налетав на интересна приказна, како јас да се прочитав и тоа само ми го потврди сомнежот дека Исак ќе биде
Само да се надоврзам во Локо Кроко има тетра за 120ден и фланел за 160ден мислам беа. Јас си купив од таму. Спакувани имаше по 3 беа поскапи
Мојата е 4год и откако дознав дека сум бремена а и пред тоа викаше сакам сестра. Дојдоа гости и донесоа шминки, ја прашувам што сакаш брат или сестра и вика сакам брат некам сестра ќе ми ги краде шминките и братот да се вика Џорџ (прасе)
Majki zdravo. Da prasam za patoloska koja e procedurata? Od 7 do 14 mart imav edna nedela boleduvanje od ginekolog, sega povtorno mi otvorija mislam dve nedeli. Sto e sledno? Koga bi zapocnala patoloskata za da nema Obvrska firmata da plakja za mene?
Додека плаќаше фирма без проблем одобрија 30 дена, сега треба државата...е сега ми одобрија само 13 дена, па треба да одам на клиника на конзилијарно за да ми продолжат ...
Ептен се, секој ден нов бисер. Сака со мене кафе да пие да шетаме по кафичи. Седнуваме пред некој ден на кафе, скрстила нозе и ми вика мамо јас вака одлучив, јас ќе го чувам бебето а ти со тато оди шетај викам ако ти треба помош ако плаче, мене нема да ми плаче се ќе ме слуша, тебе нека ти плаче не сум јас мајка Ќерка ми рече ќе се викало бебето глуварче, нагалено глуви. Па сега види што е поарно
Да ти кажам појма немам ни јас, брат ми работи во иста фирма со тие што го правеле системот, он ми го направи. Успеав само да се најавам па ми извади грешка за ембг, па се откажав.
Можеби некаде имате и пишано но сакам да пишам за искуства... Јас сум 5 недели и 6 денови спрема ехото на лекар а спрема последна менструација сум седум недели и два дена.. Сеуште е сакус со жолто кесе од 6,9 мм а ембрион нема. Природно сум останата што сигурно е во доцна овулација. На ехо не е баш се во ред и имам оскуден кафеав исцедок и во друга тема пишав.. На ехо се гледаше и мало одлепување на плацента и поради тоа бил исцедокот.. Дали има шанси да се прилепи убаво плацентата? Тоа беше ептен малку... Со терапија сум од клексани ,пролутех, циклогест, дабростон, магнезиум и метилираните фолна и б12. Цело време лежам станувам само да јадам и во вц да одам. Болки имам како пред да добивам но кратко и исчезнуваат...Но загрижена сум дали ќе се прилепи убаво плодот...
Не знам за пдлепување на плацента... Јас првите два пати со кафеав исцедок баш во тие недели и ме убедуваа декс се е ок о завршував на киретажа не сакам да те плашам јас сеуште сум преплашена... Инаку сум со тромбофилија и примам терапија и одмарам со надеж дека се ќе биде ок. Лежи одмарај ќе ти кажам се да биде во ред ако сум поисплашена од тебе... И јас се боцкам, пијам Утрогестан Метилирсна форма на фолна... Ајде се ќе биде ок да не мислиме негативно..