Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. milicka19

milicka19 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2010
    Пораки:
    409
    Допаѓања:
    119
    И јас сум со наследна тромбофилија и тоа ме плаши искрено ....

2. Трагедијаупмм

Трагедијаупмм Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2023
    Пораки:
    685
    Допаѓања:
    1.634
    Ги имаш сите прегледи ,сите резултати се што ти е испитано во бременоста и пред тоа- ова за мое здравје.
    А за услуги.гов.мк има некои као проверување стаж ,вадење изводи и сл.

3. Naatashka123

Naatashka123 Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2020
    Пораки:
    2.129
    Допаѓања:
    10.412
    Фала Ви женски на сите за честитките да не враќам поединечно.
    Ве охрабрувам сите со мојот пораѓај и со лесно на ситее

На Puffy2019, Iva.T, LeNora и 8 други им се допаѓа ова.
  4. Nuny

Nuny Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    279
    Допаѓања:
    226
    Исто и мене... Сум читала декс многу со терапија успеале да се надеваме дека ќе биде се во ред

5. Baby Girl123

Baby Girl123 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 декември 2024
    Пораки:
    532
    Допаѓања:
    812
    Со терапија се може да се среди. Искрено не сум запознаена дали тромбофилија или генетски митации на тромбофилија е исто ама топла препорака да го посетиш др Јани за да ти одреди терапија ако веќе не со била.
    Баш имаше статија од него дека голем дел од необјаснетите неплодности или спонтаните се рсзултат на тромбофилија ама со добра терапија се средува се

На Cvetce_ и fragaria им се допаѓа ова.
  6. Autumn Love

Autumn Love Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2020
    Пораки:
    2.273
    Допаѓања:
    5.921
    Ехее имате време вие, јас 37 па уште немаме име, неаме ни потесен избор :D.
    За првото имавме три одбрано, па откако се роди, дури наредниот ден пресековме. Сега за женски немам ни едно посебно, сите ми се убави, ни едно не ми двои.
    Што ќе се прави не знам, редно е да се уозбилиме :rofl:.

На jagoda777, Трагедијаупмм, Puffy2019 и 3 други им се допаѓа ова.
  7. Amore.Mio

Amore.Mio Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јануари 2021
    Пораки:
    317
    Допаѓања:
    858
    И јас се мислам цело време, најверојатно кога ќе го видеме ќе одлучеме како ќе се вика :D. Сите тројца даваме предлози и на крај не одбираме ништо.

На Трагедијаупмм и Autumn Love им се допаѓа ова.
  8. Autumn Love

Autumn Love Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2020
    Пораки:
    2.273
    Допаѓања:
    5.921
    Ќути ние за првото комедии бевме, скоро два дена детево, ние име немаме, на крај мм ми се јави вика дај бре како сакаш ти нека се вика аман сите само тоа прашуваат :D.
    И еве сега пак истото :tmi:.

9. Amore.Mio

Amore.Mio Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јануари 2021
    Пораки:
    317
    Допаѓања:
    858
    За првото ние рано се договоривме како ќе се вика, а за ова некако мислев дека е женски и си замислував женски имиња, па сега не ми иде ниедно убаво машко име :D

На Puffy2019 и Autumn Love им се допаѓа ова.
  10. nate_93

nate_93 Активен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2024
    Пораки:
    182
    Допаѓања:
    189
    Денес 26 недела бев на редовен преглед, се е во ред, само ми рекоа дека имам лакуни, па ми дадоа упат да проверам Димери, докторката вика не е страшно, ама да провериме. Исто да проверам и скриен шеќер, е сеа сакав да прашам дали постои можност матичниот општ лекар да ми даде упат за скриен шеќер или мора приватно да го правам тоа? Наводно гинекологов не може да издаде упат за скриен шеќер...

11. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    6.740
    Допаѓања:
    21.300
    500 или 600 ден беше во Биотек со три боцкања.
    Гинеколог за на клиника мислам издава, ама ако не ти се проблем 600 ден отиди си во Биотек. И Синлаб мислам дека проверуваат скриен шеќер.
    Матичен за да ти издаде за бесплатно неможе.
    Ако грешам нека ме поправи некој.

На fragaria и nate_93 им се допаѓа ова.
  12. olly14

olly14 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2010
    Пораки:
    495
    Допаѓања:
    689
    Da, 600 e. Gi prashuvav bash minatata nedela mislev sega se pravi od 20-24, a ustvari od 24-28. Ke si pocekam ushte 2-3 nedeli :) sinlab e so 2 bockanja tamu pravev so maliot. Inaku maticnata mi rece mozela upat ama samo za na gerijatrija negde vo gjorce ako dobro ja razbrav samo samo tamu pravele drzavno. Ne znam kako mi rece, beshe na G sigurno i vo gjorce sigurno, ama bev reshena za biotek i ne ja slushav bash :D

На BellaBibi му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Cvetce_

Cvetce_ Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2024
    Пораки:
    394
    Допаѓања:
    541
    На преглед прееска ми потспомна докторката на постелката многу малечки лакунчиња така ги нарече :)
    Рече ништо страшно, во наодот ниту ги забележа.
    Сега таму ми е паметот, на болница на државно ме гледаше и ехото не им е како што треба, сондата не им работи и со 2д гледаше.
    Пред три дена друг доктор на истото ехо не забележа ништо, и двајцата рекоја дека супер е ехото и постелка и све си одговара по мерки, што и требаше да ми ги спомни тие лакунчиња сега до нареден преглед да се думам.

Со терапија клексан сум, и секој месец проверувам д димер се е под контрола до сега.

14. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    2.548
    Допаѓања:
    7.435
    Еве јас денес бев на преглед кај матичниот, се супер, ум ми се зема со таа лакуна од 6 мм, тоа на крај ми го кажа. Следен преглед ми е 2 скрининг за 4 недели, не знам до кај ќе забегам со мислењево стварно. Јас не земам никаква терапија, со првото аспирин пиев ради намален проток на утерина артерија на 2 скрининг, ама сега ќе полудам до тогаш. На колку време правиш прегледи?

15. Lady Maria

Lady Maria Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2020
    Пораки:
    790
    Допаѓања:
    797
    Да супер се ...Досега такво нешто се нема случено

На Трагедијаупмм му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Lady Maria

Lady Maria Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2020
    Пораки:
    790
    Допаѓања:
    797
    Дури и се чудев како е можно а се скапи памперси демек број 1 ...имав мириснато и сув памперс и тој ми мирисаше

На Viktorijaaa5 и Трагедијаупмм им се допаѓа ова.
  17. olly14

olly14 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2010
    Пораки:
    495
    Допаѓања:
    689
    Znaci mene na 2 skrining dr. Afrodita rece: nekolku lakuni bez medicinsko znacenje na postelka. Jas gotovo, umrev, se zakopav prevrtev u grob vekje pa se otkopav. I vikam: Doktorke, od tie loshite lakuni li se? Mi se nasmea i mi rece auuu i takvi li imalo hahaha. Vikam ne znam prashuvam :) imam citano mnogu raboti. Mi rece nemoj da citash gluposti, i nemoj da slushash bilo koj doktor Lakunite se sostaven del od sekoja placenta. Ne postoi placenta bez lakuni mi rece. Jas si znam shto treba da baram ne se opteretuvaj za toa, rekov se e vo red a za imanje sekoja gi ima. I taka. Eve i chatgpt mi potvrdi togash :) Screenshot_20250415_220018_Chrome.jpg

На fragaria, Ani93, Трагедијаупмм и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Ariel.20

Ariel.20 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 мај 2020
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    86
    Јас баш денес бев на трасфузиолог и мене ми ја смени терапијата заради лакуна од 2 цм. Јас бев со еден клексан на ден, но во петокот матичната виде лакуна и докторов денес ми препиша по 2 фраксапирини на ден. Ми рече за 2 недели контрола наместо на 3 недели и да следиме да не расте. Лакуните биле тромбови и треба да се внимава и следи.

19. olly14

olly14 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2010
    Пораки:
    495
    Допаѓања:
    689
    Bash toa ja prashav, rece deka ne bile trombovi voopshto tuku sostaven del od placentata. Trombovi na postelka bile trombovi na postelka i ne se vikale lakuni iako del od doktorite taka gi narekuvaat. Jas mnogu citav posle toa od koga se vrativ i nigde ne pishuvashe deka lakunite i trombovite se isto. Trombovite gi vikaat clots, i trombovite moze da bidat vnatre vo lakunite rece de.Afrodita, voopshto nemale isto znacenje i da ne se poistovetuvaat. Na eho se gleda kako bela senka vo lakunata ako ima vnatre trombovi. Ova go kaza taa i mi pokaza slika na telefon za da se smiram.

20. Трагедијаупмм

Трагедијаупмм Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2023
    Пораки:
    685
    Допаѓања:
    1.634
    Мојата општа рече може биотек(или синлаб ли беше) и авицена ама само тие во тавталиџе шо мене далеку ми е правев во лабараторија поблиску 550 денари. Најубаво јави се кај матичната и ќе ти каже точно.