Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. fairy88

fairy88 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    1.664
    Допаѓања:
    8.488
    Не се плаши од бременоста е, мене ми се има сучено 2 пати.Мене ми се вртеше во глава, маглење на вид,тресење на телото и како да се препотив во моментот.Првиот пат бев во еден маркет со пекара, веднаш седнав изедов една слатка и чаша вода и после како нова.Вториот пат исто во трговски и имав можност веднаш а јадам.Од тогаш кога и да излезам секогаш имам мало пакување на слатки и шишенце вода во мене за секоја сигурност :)

На tweety26 и kristina.k им се допаѓа ова.
  2. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.525
    Допаѓања:
    38.738
    Ќе знам од сега спремна ќе излегувам со благо и вода, фала ви на одговорите. :* :l:

На fairy88 и blessed2 им се допаѓа ова.
  3. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    Да душо, прво почнуваат да ми се затнуваат ушите, потоа како да снемувам воздух и се препотувам...видот е последна фаза, но гледам да не дојде до неа - веднаш земам Добра вода! Но мислам дека не е ништо алармантно - ипак сме друго стање:*!

На kristina.k му/ѝ се допаѓа ова.
  4. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.209
    Допаѓања:
    106.357
    Два пати летово го имав ова, еднаш дури и пишав тука не знаев што да правам ќе викнев брза помош, ама сама со две деца да ги истрауматизирам подобро не, па зедов мраз во крпа и се ладев на глава и тил, испив кока кола и двете деца со мене в кревет и преспав. Денес па цел ден ме тресе ко студ, ме олат сите мускули, кичмата ме клука, ко бубрег да ме боли, ко менструални болки, дома сите прележаа стомачен вирус изгледа и мене ми дојде ред, сум се изнаповраќала дури се подмочав од напрегање:( сега чај и двопек!

5. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Mesinja jas pretezno na grb spijam. Nemozam na strana zatoa sto bebe me kloca dodeka ne legnam na stomak.
    Site mi vikaat ne bilo ubavo da se spie na grb. Imame mislam tuka i medicinski lica. Znae li nekoj da mi objasni zasto ne e ubavo da se spie na grb i dali moze nekakva steta da predizvika.

6. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.209
    Допаѓања:
    106.357
    Имајте в предвид дека во бременоста треба да се спие на лева страна, на тој начин крвта најлесно ќе циркулира до матката, а со тоа и ќе има непречен довод на кислород и хранливи материи за бебето.

Спиењето на грб и на стомак е нешто што треба да се избегнува во бременоста. Кога спиете на грб тежината на матката паѓа врз кичмата, цревата и ја попречува циркулацијата во големите крвни садови. Ова може да предизвика: болки во грбот, потешкотии со дишењето и обработката на храна, хемороиди, низок крвен притисок, нарушување на циркулацијата на крвта до срцето и снабдувањето со крв на матката и бебето.

Спиењето на лева страна пак ќе ја олесни циркулацијата, а со тоа и снабдувањето на бебето со потребните хранливи материи и исфрлањето на штетните материи преку вашите бубрези.

На awl, fairy88, Kiflicka05 и 5 други им се допаѓа ова.
  7. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Fala ti Bubale na brzinata. Kako spiete mesinja obicno, stavate pernici pod stomak od levata strana ili pozadi na grbot? Jas nemozam so pernici nikako da se namestam. :(

На ♡BuBaLe♡ му/ѝ се допаѓа ова.
  8. <3 pleza4e <3

<3 pleza4e <3 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    3.443
    Спијте додеκа можете. :D
    Јас веќе цела недела не спијам, неможам ни лево, ни десно ниκаκо. Гρчеви ме убиваат, само се пρевρтувам од една на дρуга стρана, κаκо κит се осеќам веќе :D:D

На fairy88 и Eli23 им се допаѓа ова.
  9. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.525
    Допаѓања:
    38.738
    @Eli23 и мене ме удира ако легнам на лево па се вртам десно и се смирува или помалце удира. Ама избегнувам на грб, јас дури и мислам ќе се угушам ако спијам така, погоре го носам и ми е тешко во дијафрафмата и во градите. Пробај прво на десно легнувај па смени страна може нема да се буни бебуш. Инаку јас ставам перница до стомакот вертикално и ја држам измеѓу нозете.

На m.i.g, tweety26 и Eli23 им се допаѓа ова.
  10. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Jas sekako spijam i na grb i na leva i na desna strana.....mene pak na grb nisto ne mi smeta tuku najmnogu se odmaram koga si legnam na grb, samo sto denovive na strana nikako da se odmoram me bolat kolkovite, znam i so prvoto vaka bese od 8 mesec, dodeka da se porodam sekoj den me bolea kolkovite :(

На Eli23 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.209
    Допаѓања:
    106.357
    images.jpg

На fairy88, Kiflicka05, Eli23 и 2 други им се допаѓа ова.
  12. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.209
    Допаѓања:
    106.357

На m.i.g, Sunshine_1979, tweety26 и 7 други им се допаѓа ова.
  13. sonja87

sonja87 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2010
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    85
    Jas legnuvam na leva strans so prenica megu noze i edna ja guskam taka pomalku me boli kicma.A nekogas se budam legnata na grb i cela sum ukocena ama ke izdrzam uste bar 2 meseci zasto doktorot mi rece bliznaci najcesto se ragale vo 36 + nedelapa ni dade nov termin skoro mesec porano

На m.i.g, blessed2 и Eli23 им се допаѓа ова.
  14. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.209
    Допаѓања:
    106.357
    Еее тоа е чудото на природата, малку по малку не припрема на неспиење за да се навикниме, кога ќе дојдат бебушите спиење во наредната година -две нема!

На tweety26, sonja87 и Eli23 им се допаѓа ова.
  15. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.668
    И јас мака мачам за спиење никогаш не сум спиела на грб сега спијам мажми само ме буди за да се свртам на страна на лева нему е згодно ни на бебето на десна мие најубаво,јас систавам перница и меѓу нозе и под стомак ама во последно време ме боли кичмата кога ке си легнам и мака мачам.

16. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Уф јас никако неможам перница да ставам под стомак, имам чувство дека го стискам стомакот.

17. eliii89

eliii89 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2015
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    634
    I mene mnogu me bolat kolkovi kako da se ukocuvam,ama se vrtam na leva strana,pak na desnà i jas cel nok se prevrtuvam uste sega 7mesec a do 9 :) nego se ke izdrzime :)

На kallias, Eli23 и ♡BuBaLe♡ им се допаѓа ова.
  18. Едно Чупе

Едно Чупе Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2015
    Пораки:
    453
    Допаѓања:
    1.068
    Јас до сега немам мака ако клоца на едната се вртам на другата и престанува на грб минута 2 колку за опуштање ама битно се немам разбудено на грб или на стомак од тоа ми беше страв оти така спиев цел живот.Повеќе мака имам кога ќе ми се вжештат стапалата а ми беа ладни дури и на лето некогаш, од 5 мин повеќе не можам да седам или лежечка или стоечка положба.
    Денес се изнаспавме со синко од 00 до 12времето само за спиење дури сега го чувствувам да клоца ноќна птица ми е нема на кој да се метни :lol::lol::lol:

На Eli23 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. eliii89

eliii89 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2015
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    634
    Koj mesec si :) i ja nemozam da sedam,ili legnata ili Stojam

20. Едно Чупе

Едно Чупе Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2015
    Пораки:
    453
    Допаѓања:
    1.068
    8ми сум ама 7ми кога влегов почна место да не ме фаќа во седењето, седнати на кафе со друштво и го буцав мм ај си одиме ај си одиме :headbang::lol:

На eliii89 му/ѝ се допаѓа ова.