Значи таму е стварно лудница. Ама што да се прави ако мора, мора. Од друга страна мислам на ГАК за бебињата негата е најдобра. Жал ми е што си поминала низ вакво искуство ама битно на крајот се е ок. Најбитно бебче и ти сте добри а другото ќе се заборави
Да Бејби остана, со тешко срце дојдов ама во добри раце е, гледам дека стварно се грижат еве и Веци истото ми го кажува. Почна да качува килажа, јаде, кака, мочка све што треба. Така да ќе идам од утре редовно да ја посетувам, мака со ранава боли многу ама ќе се истрпи и тоа.
Еј од тоа што се фалевме дека у 5сите сме станати ради бебињава, денес ко за беља сега тек станувам разденето сега ќе исфарбам 3 црвени ко за адет па продолжувам во сабота со другите шаренки
Dobro utro jas sum nova sakam da zabremenenam ama nikako ne mozi kolku je mozno so edno jajceno kletka da ostanis bremena ve molam za sovet
Е сеа малку претера, каде бе мирисал сув памперс. И цената не го определува квалитетот, тоа што му одговара на твоето бебе, тоа ќе земеш и ќе користиш. Тоа е и најбитно, да не му смета.
Користам Премама Дуо таблети, 7+3 сум. Последните денови имам дијареа и грчеви на стомакот. Дали некоја има слично искуство со овие таблети?
@Baby warrior Хаха даа баш тоа сакав да пишам, чим сите ранобудни сите бојадисале, ама ги нема уште спијат @Dijana DM @olly14 јас сварив 15 ама успеав само 3 да бојадисам
Да не си фатила стомачниот вирус? Јас ги пијам ама немам проблем никаков со нив. Освен магнезиум директ кога почнав да пијам од него има потечна столица ... фала Богу не е запек беше мачење
Dzabe gi ofarbav jagoda, ne pamtam koe beshe prvoto crveno skroz izumiv na toj moment. Sega gi krieme od maliot fokusiran e da gi somele. Pee pesnicka od darko biberko cukni ti so jajceto i place po niv
Јас откако пишав дека стануваме во 5ч после тоа секој ден стануваме во 8-9ч. И малава осеќам како поксно се буди, мада можеме ритка во 5ч ама дека спијам не ја осеќам.
Ај и ја да се придружам дека станувам околу 5, па може ќе ми се посреќи да поспијам. Јајца немам вапцано, изгледа в сабота ќе правам, сабајлево бев да го направам ОГТТ, за сите што се плашат ко мене, да ви кажам не е страшно. Не ми беше гадна ниту течноста. Според првичните мерки супер бев, чекам официјални резултати се надевам ќе испаднат во ред.
@ginger да не те плашам ама јас од после имав мака. После тестот фино културно си отидов на кафе , се супер, ама вечерта....некоја подуеност, некои киселини до тогаш не искусено, катастрофа. Дај Боже да немаш мака ама за секој случај спреми се со рупурути, кисели води, јаболка Девојки, посебно @Ladyme (знам дека главата не знаеш кај ти е од свои маки, ама ми требаш) сношти направив нешто и сега имам грижа на совест. Утре сум на контрола ќе и кажам и на докторката. Луѓе цела недела немам спиено, не знам дали 8 часа можам да соберам. Во нозете некое гадно чувство, како трпки, морам да ги преместувам на секое, многу грдо. Не можев веќе да издржам, не функционирам воопшто, и стресив еден Дијазепам, спиев конечно ама жива се изедов денес. Па и некои појаки менструални болки, дали растат бебки, 30 полна сум. Какви се тие брекстон хикс и кога се јавуваат? А не сум ни спремна, после празников ќе варосуваме , и да купиме се што треба, а јас енергија 0. Колку само далечен ми изгледаше овој период... Постов попара го направив ама морам негде да си ги кажам маките Иначе сношти си вапцав 3 јајца и станав во 5и 30 да ги извадам
Засега сум ОК, а инаку читав дека отпосле може да се јави гадење. Се надевам ќе помине без. Инаку ко ја испив течноста, првиот пола час ми беше чудничко, после помина. За дијазепамот, 100% ништо не ти е. Баш некни една другарка ми кажа дека за нејзина потреба гинеколог и рекол да се напие дијазепам. ***едит: Бракстон хикс некни јас за прв пат имав, стомакот ко да ми се здрви, и ми отиде на една страна цел. Мислев дека бебето се движи, ама после прочитав дека можеби се тие. Не траеше многу, се потпреместив и се врати во нормала.
Утре ќе ја прашам докторката, дали барем еднаш неделно смеам, да истуркам некако уште еден месец. Не ми се потечени нозете, ама ми се нервозни
Душо за дијазепсмот не знам, нема искуство со тоа. Но за ова како мравки лазење во нозете, кај мене се јави на еден ден ама не како трпки туку како нешто да ме апе постојано а убод нема. Кога и пишав на др Симонида ми рече да прибам со лортадин и да мачкам синопен крема и ладни облоги. Мене за саат два ми помина така да не пиев лоратадин. Ова ми звучи како од циркулација да ти е. Пробај стави нозете на перница.