Јас се јавив си кажав кај моите сопругот се јави си кажа на неговите и тоа е то нема потреба да се нервираш бремена си уживај си во бременоста и со лесно
Во право си, сме имале многу пати вакви караници, каде што не попушта и е голем инат, ама треба да сфати дека во овој период не ми треба дополнителен стрес. Ќе пробам да разговараме смирено.. Фала ти
Јас мислам ако тој не запнел да кажете прво на неговата фамилија немало ни тебе да ти текне да водиш инат туку се ќе си течело спонтано. Дека е глупа причина за караница е, и во иднина со дете толку многу повеќе предизвици ќе имате што ако се фаќате за вакви ситници како тогаш ќе решавате поголеми проблеми? Тоа дека машката страна мора прво да знае е толку старомодно мислење. Не треба маж ти да ти прави дополнително стрес сега доволно е тоа што те очекува период кај што треба да се посветиш на себе и бебето. Малце толеранција и од негова страна треба да има. Јас одма после позитивен тест кажав на мајка ми и на сестра ми а на сите останати после еден месец кога се виде срцева реакција.
Знам, потполно се согласувам со тебе, и мене тоа ми е старомодно. И да, немаше да ми текне да контрирам, воопшто, да не спомнеше такво „правило“. Сега звучи глупо, но си направив голем стрес се осетив како да не ми ја почитува мојата желба, што прво сакам мајка ми да знае. Да сакав на телефон ќе и кажев уште на почеток..сакав да биде изненадување. Уште утре разговарам ќе видам што како ќе биде, фала ти многу.
Место да уживате вие се карате за глупости. Прво се јавив на моите, па сакав на неговите ама тој ме замоли тој да се јави и да и каже на мајка му. После и јас и се јавив. А зарем е битно кој прв ќе дознае. Никаков спектакл не направивме од тоа. Во тие моменти на среќа сакав целиот свет да знае дека сум бремена. Ми беше сеедно дали ќе соопштам преку телефон. Битно ми беше веднаш да знаат бидејќи сакав да ја споделам среќата. Зарем се мора да е по протокол? Земи јави си се на твоите, тој на неговите и после одете им на гости Или ако сакате баш како изненадување, соберете ги на едно место и на двете фамилии ид еднаш кажете им Мада и тој нека биде малку џенталмен и нека те заштити од вакви непотребни стресови…
Aj ne trosete energija na gluposti. Si ostanala bremena I so lesno da si isteras do kraj. Na forumot t.e vo sekojdnevieto kakvi prikazni ima sto ova za stvarno e preglupa I prosta tema za diskusija a ne pa za kavga Bidete srekjni za ova sto vi se slucuva I uzivajte. Bidete sigurni deka pogolemi predizvici ve ocekuvaat vo zivotot . Ne bi ti ja spodelila mojata istorija ama soopstuvanjeto za ovaa poglavje ne ni bese ama nikakov spektakal samo po telefon sekoj na svoite kaza. Uzivajte I raduvajte se na ova sto vi se slucuva. Ubavo rece clenkata pogore viknete gi na zaednicki rucek I soopstete I'm, koga veke na tow davate akcent.
Јас прва кажав на сите дома кај мене, прво на моите па на неговите оти моите ги осеќам за поблиски. Само што го направив тестот одма кажав, тој втор дозна оти јас таа вечер спиев кај моите Ниту се замараше тој за кога ќе дознаат. И сметам дека тоа е небитно кој кога ќе дознае, па морало и церемонии и триста чуда. Најбитен е компромисот оти за ова ако се фаќате, што стана за потаму кога ќе дојдат големи одлуки да се носат.
Lana, jas si vtorata bremenost imav takov problem, bev i na oftalmolog mi rece normalno bilo radi hormoni radi se. Koga ke izlezev nadvor kako dupki vo patot mi se pravea, znaesh kako koga nosish loshi plasticni naocari za sonce, mi se mateshe epten, mi se zamagluvashe vidot mnogu ne gledav podaleku od nekolku metra. A ne nosam naocari za daleku, samo za blisku i toa 0.75. Ki smetashe cudna svetlina, mi smetashe koga zaogja sonceto ona koga ne e ni den ni nokj imav glavobolki. Posle nekolku meseci od poragjajot mi se sredi vidot, okolu 3-4 meseci.
@LanaDelR Здраво женски, јас до сега сум немала проблем со видот но последниве неколку недели на десното око при дневна светлина ми се појавува сенка како трошка од леб. Не знам што може да е ова дали е од бременоста или стварно имам проблем. Дали да одам на доктор откако ќе се породам или не е нешто опасно? Се надевам ќе се повлече. Некои ми викаат парче од рожницата е, колку е ова вистина не знам. Инаку не носам наочари се друго ми е океј со очите.
@Kejt362 @Autumn Love @DreamOn @arwen93 @Baby warrior @Трагедијаупмм @fragaria @nate_93 @LaTama @Marijanche33 @LanaDelR @Dijana DM @WonkaMonkaa @Bum @ginger @majka majkicka @Anaroz1 @Aledarkali @nice-girl @Baby Girl123 Ви благодарам за честитките секаде само со убаво да се враќа
А зошто пример не ги соберете заедно и твоите и неговите па така да им кажете? Ете плус празник утре, уште поубаво. Ние ги собравме сите заедно и им кажавме и баш беше некако интересно не знам какви ви се односите помеѓу семејствата, ама понатаму ќе имате многу поголеми дилеми од оваа, и ќе треба да наоѓате компромиси наместо да се натпреварувате… уживај си во периодов, стрес најмалку ти е потребен ти посакувам лесна бременост и пиши ни како си поминала