Да прашам едно прашање може е глупаво ама не можам ваква да се гледам. Прв триместар сум, косата ми е плава се фарбам со бланш па фарба. Дали е паметно да се фарбам сега? Знам дека бланшот е штетен ама најдов некои поблаги варијанти, а и би се фарбала некоја техника која што не го допира скалпот. Дали вие се фарбавте во бременоста. Јас цел живот сум стокмена средена без шминка никаде не мрдам и сега се гледам ужас. Косата надоле плава а коренот пола бел пола црн на ништо не личам. Ко баба некоја а сакам секогаш да сум си стокмена плус што сега во мај имам и свадби. Па да кажете некоја алтернатива за плавуши или да се помирам и да се стрпам до следниот триместар.
Jas sum plava I od koga ostanav btemena koristam bez amoniacna boja. Od doktor mi e receno deka mozam da se farbam so bez amoniacna boja I da vnimavam da ne vdisuvam od hemikaliite , kiselinite so gi ima vo frizernicite . Taka da mozes da se farbas samo odberi bezbedna metoda. Ako mozes dogovoti se so frizerkata da odis vo period koga nema musterii koi se farbaat ili stavaat andolacija so kiselini ili pak blansiranja...
Isti i mene mi letaa crni troshki. E sega jas sepak otidov togash na oftalmolog, bremena bev koga bev na pregled mislam deka ne e stetno da pojdesh da te zirne. Ne znam od kade si, jas bev sproti gimnazijata georgi dimitrov vo skopje edno privatno, ne se cekase red, doagjas vo termin, mnogu cisto sredeno. Mislam 1000 beshe pregled ne se sekjavam kako se vikashe.
Кога ќе се пожалев така, мајка ми ми викаше слаба ти е крвта, железото ако гледаш црни точки како сенки... Колку е точно не знам
Јас исто сум до диоптер цел живот. Прошлата бременост приметив дека ми се покачи и бев на очен.Ми објасни докторката дека поради хормони може да се здебели рожницата на окото и ради тоа настануваат такви проблеми и може да ти се покачи диоптер. Мене ради астигмстизам и висок очен притисок ми препорачаа царски. Бев на лекар во Деница. После пораѓај и доење бев пак и диоптерот ми беше вратен во нормала.
Честитики на сите. Да ви се живи и здрави Пред празнични бебиња, гледам повеќето девојки Се надевам и јас за празникот да се олеснам, Велика да биде
@olly14 @arwen93 Изгледа нешто има поврзано и со бременоста,стварно не ми е јасно. Јас имам диоптер и не гледам во далечина и ги носам кога возам или кога ќе излезам надвор да прошетам или завршам нешто,инаку дома си функционирав нормално без проблем од блиску си гледав. Сега неможам ни од близу да гледам ми се мати,како во магла,дури и во далечина забележувам дека ми е намален видот дури и со очилата.Чудно ми е што така наеднаш сега овие два три месеци.