Dali imate koristeno Evacol prasok kako laksativ? Maticniot mi rece deka bile na prirodna baza I ne stetele vo bremenost.
И кај мене е исто, а легнам на лева или десна страна, бебе страшно почнува да клоца како да му смета и не престанува додека не легнам на грб, а мене па така не ми е нај нај згодно. И кај мене е високо бебето и кога клоца веднаш под градите, а јас сум седната воздух снемувам и морам да се исправам. Инаку страшно ме болат препоните, на левата страна е константна болката, а на десната одвреме навреме, едвај се движам, а и ме здоболува коската долу кај вагината, мислам дека и претходно некоја мама се имаше пожалено на тоа, не ми текнува која беше.
Сте се распишувалее мешињаа...да ве поздравам ситее јас преубаво си минавме на свадба и играв и до крај си седевме немав никаков проблем Ве читам за спиење се жалите...еех не памтам кога сум се наспала во бременоста моја ...незнам се чудам како ми издржува организмот сеекој ден активнаа и по целааа ноќ не спијам...како што може да приметите еве 3 е сега...кај 7,8,9 може да дремнам 1 -2 саата и тооолкуу ми е...позиција ниту еедна...се навикнав станав Нинџаа- а нинџа никад нее спава ,само одмара
Да, јас го имам користено, веќе пишував за него, ми го препорачаа 2 докторки и една фармацевтка. Задоволна сум...ќе испијам 3-4 врекички (по една пијам после секој оброк), и недела дена ми е решен проблемот, и после пак од ново! Инаку не е ништо страшно, ОК е на вкус!
@Sunshine_1979 te molam kazi mi kako se rastvara, na grcki pisuva, ne razbiram nisto , znaci posle jadenje, tri cetiri kesicki posle sekoj obrog? Fala ti srcka mnogu
i jas kolku sto imam citano i mene mi kazaja deka ke se porodam porano vo pocetok na 9 ili kraj na 8 dali ti spomnaja da primas inekcija za zdreenje na plodovite mene mi kaza dr na ginikologija deka ke se porodam porano i deka ke primam inekcija za porano zdreenje na plodot i vo rok od 48h treba da se porodam dali tebe ti kazaja i dali znajs nesto vo vrska so toa
Ogledalce mene ne mi spomna nisto na posledniov pregled,a bev pred 3 dena na kontrola.I jas imam slusnato za tie inekcii ama mislam deka nema da gi primame dokolku vlezime vo devetti mesec, barem se nadevam.i plus ne ziveam vo mk pa soznam kako ke bide . Ti koja nedela si i zosto ti rekle deka mozi da se porodis i vo 8 mesec? Jas sega za sega gi nosam visoko bebinjava pa ke vidime da turnime do 9 mesec
jas sum 23 nedela i gi nosam nisko no imam i nekoj problem so slabokrvnost so visoko zelezo i koga bev na skrining spomna dr da se napraj konziliarno mislenje i da se porodam okolu 33 nedela zatoa mi rekoja za tie inekci i jas citav na net tie gi prima site predvreme rodeni bebina no kaj bliznaci gi prima majkata dokolku se znaj deka ke se porodi porano ti koja nedela si i dali si mn zdebelena jas ne sum mn okolu 10 kila nemam nikakov problem so spijanje samo gi osekam deka mn poveke mrdaat navecer nosam masko i zensko samo neka se zivi i zdravi pa za drugoto ne e bitno ova se momenti koi traat 9 meseci i treba da se uziva
мхм, нормално е, може и да ти стане жолтеникав или зелен пред да ти падне чепот, ти веќе и го помина терминот така да....ајде со лесно да поминете па ќе чекаме убави вести и мекици
Лелее мене ми почнаа “слатките“ маки а последна недела од 8ми месец терам. Досега немав никакви проблеми , ниту ми се лошело ниту стрв за храна имав ниту нешто да ме заболи. А еве сега веќе два дена кожава не ме трпи. Поправена сум 18кг а сега дизнава ми се отворила ми се јаде ми се лае. Само лупам краставици колку да го залажам желудников . Со спиење катастрофа! Сама спијам на спална опкружена со еден куп перници и место не ме држи. Да се свртам цела наука е тоа, да станам па на коленици па на страна ајдеее. И таман сум задремала ај во тоалет да идам..и пак одново се . Одвреме навреме почна и труднички ишијас да ме фаќа т.е да ми се кочи ниско од половината левата нога па и со одењето мака. Досега гегав како пингвин а сега како пијан пингвин . Мака ми е до продавница да се симнам од што така одам. За седење па ич муабет да не праиме ко арамбаша пред кооперација со нозете раширени уште јајца да имав па да ги подзачешав. Навечер плус и отекувам повеќе а и стомаков ми тежи па до тоалет со раце го држам!!! А уште еден месец имам пред мене .
Јас сум 35+4 Последнава недела почнаа маки со спиењето, т.е. не-спиењето Ме фаќаат грчеви во нозете и кукот, па на секои пола саат се вртам од една на друга страна, така 3-4 саата додека не ми здосади и очите да ми се отворат скроз Би требало да мирувам, докторката да ме види ќе ме утепа Ама пусто неможам, место не ме држи Маж ми вика аман полека, оди малку како секоја трудница во 9 месец, доста трчаш ваму таму Киселини немам - фала богу, апетит за јадење па ич Стомакот ми е спуштен, бебуш се припрема изгледа полека Торбата за во болница ми е спремна, така да останува само да си чекам да видиме до кога Јас сум исто спремна, психички- немам гајле....и тоа е тоа
Мене пак се ме чеша и раце и нозе ама битно нозете ми се вратија како шо ми беа како никогаш да не потекле .Сите ми велат дека не одам долго сум личела како за пред пороѓај. Уште 1 недела во 9ти влегувам а сум личела како за веќе влезена и во секој момент да треба да се породам
Eve jas ja pocvam 29 nedela i odam kaj maticnava so mi e ginekolog i paralelno odam kaj specijalist zaradi pogolema kontrola bidejki se ednojajcani bliznacki so edna postelka a dva vodenjaci.Sega nadminavme tezina od 1 kg ,a jas do 4 mesec oslabev 8 kg , pa pokasno pocnav da se zdebeluvam gi vrativ tie 8 pa plus 7.se zdebeliv 15kg do sega vsusnost od moja kilaza na pocetok 7 kg. Eve sega poleka pocna da mi steznuva stomakov i daleku mi e pogolem otkolku so prvata bremenost so kerkami , a ti pazise i samo odmaraj do 33 ned, doktorite znaat kako , sto. Ako te interesira drugo nesto pisi slobodno
Ајде срцка само со лесно се како песничка да мине Јас со првото се породив точно на 39 недели и со 8 прста отворена па затоа малку повеќе ме засекоа а битно болки не осетив , ама ти си супер што немаш киселини Јас денес турбо го почнав денот со доручеци , чистење па теписон перење , и сега да одморам па идеме за Скопје сабајле коооонечно бебчо ќе си го видам абе многу сум возбудена лелееее како прв пат трудна да сум не можам уште да си поверувам дека за уште 4 месеци Никола ќе си има братче
Како јас да се читам хаха ми се иде памперс да си ставам со ова мочкањево ме притиска доле е со главчето а богами и мн клоца му викам синкооо рано е 31 сум недела...си се улежав 22 дена на одмор иии денес на работа 16 часот се ближи ми се плачее еее до 7 ми месец летаав трчав клекни стани играње метење џогирањее сеее ....а од денес незнам како...со децава од 1 септември по 3-4 родендени ќе има по 35 деца на роденден и 15-20 мајки...ууф а и мајстор белел во игротеката и направил хаос ии сега чистење ме чекааа од 16 ч а од 19 роденден ...а многу сум забавена снимка а работата е 200 на саат ...се испожалив мешиња простете ми но вие сте ми како сестрички.но овој септември како последен месец пред породилно да земам ќе биде лошоо Господ да не чува само
Девојки денес кога појдов во вц и да се избришам кога да видам крв бев на доктор се беше во ред немаше ништо у сега да појдам во вц пак крв ама не многу леле мн се нервирам 24та недела сум