Мене последно ми беа 1852 ,ми даде аспирин и ми рече за 2 недели да видиме ако е останато така или малку зголемено ќе терам со аспирин ако е повеќе ќе треба клексан. И претходниот пат беа високи ама моментот сеа беше шо беа многу зголемени за само 1 месец. @Ariel.20 блазе ти со таква свекрва ,мене мојатаа ме изеде . Еве сеа ае разболе малата ,дека по кратки сум ја облекла завчера на 27 степени
Дали честа потреба за голема нужда и потечна столица можат да бидат знак дека ќе започне процесот веќе? Денес почнав да имам болки, ама не се на исти интервали и не се толку болни. А цел ден ми се оди во вц, и одам по многу малце само ама потечно е од обично. Утре во 10 треба да одам на клиника дури, ако не ме фатат силни болки претходно.
Да може да се тоа знаците ама не мора да значи дека одма ќе се породиш. И мене ми е моментално исто цтг е мирно се е ок.
Кога веќе спомнавме козметика за бебе и веледа, сега гледав на страната на дм во Германија цените се скоро дупло поефтини на некои производи на вечера. Мажот ми е таму, ќе му направам сега едно списоче
Симни ги апликациите на Rossmann и Dm имаш бесплатни подароци за трудници и бебиња. Не те пратам не знам што одлучи кај ќе се пораѓаш.
Јас па обратно од тебе, 6ти месец сум, а мислам дека сум голема како за 8ми месец, како топче се осеќам. За среќа па никој не ми коментирал, засега.
Здраво Дали е нормално 10.000 бхцг во 8ма недела од бременост? Пред четири недели 678 ми беше. Контрола имам дури во Петок… Инаку на ехо се беше во ред, слушнавме и срцева акција. Во меѓувреме ми се појави и уринарна инфекција со често мокрење и печење
Да ти кажам на сите им посакувам и свекор и свекрва како моите, како другари да ни се. Него луѓе кога почнуваа лажните контракции? Јас сум 21+4, денес ко да осетив на 10тина секунди цел стомак да ми се стврдне или можда нешто друго е?
Чудно ако било на ехо се океј. Индивидуална е вредноста може да варира. Прашај ја неа за сигурно не знам која е причината што те пратила пак да провериш, јас мислам е океј.
И мене ми е утре краен термин. Мирно цтг, има плодова вода... денеска докторот вагинално ме проверуваше, сум почнала да се отворам, меко грло... уште ми се плаче од тоа. Првото ми е царски, пробавме природно ама завршив царски. Мислев сега барем директно на царски да завршам, ама тешко... Сабајле пак треба да одам на цтг, баш сум во паника
Кај нас ова? После колку години од првиот царски? Кај мене не сакаат ни да пробаме природно, дека не сум се отворила претходниот пат и не им се ризикува.
Да да, на Гак, има 4год поминато од царскиот. Искрено не ме ни праша докторот зошто сум царски, дали сум се отворила и слично. Сама му напоменав, викам крупно бебе е и ова, првото ми е царски. Вика нема врска тоа, не мора да значи дека не може ова природно. И таква паника ме фаќа, зошто пред 2 недели бебе беше над 3700кг, денеска не ни прашав колку е, и не ни пишува на извештајот.
Да и јас знам така, дека ако има поминато доволно период не мора да биде претходен царски индикација за следен, и јас сум скоро 4 години и се надевав дека ќе одиме храбро, ама ме откачија одма . Убаво што те чекаат бар сам да почне пораѓајот, ќе видите како ќе оди, царски секогаш стои како опција. Со лесно, ќе си биде сѐ како што треба .