Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. EnaEnA30

EnaEnA30 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 ноември 2020
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    172
    Хелоуу, терам веќе 30та недела ама веќе неколку денови многу ретко чувствувам удари, повеќе се како движења низ стомак и скоро секогаш кога ќе ставам рака чувствувам како се мрда од внатре, не секогаш го перцепирам, доста намалено е со интензитет од минатата недела. Дали и кај други вака се менуваат движењата?

2. Cvetce_

Cvetce_ Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2024
    Пораки:
    414
    Допаѓања:
    570
    Тука ќе се пораѓам, задутре полагам испит за Германски и тешко да стигнам со виза макар и на прво да положам.
    25 недела сум веќе.
    А и кога размислив подобро тука ќе имам повеќе помош, таму сами со мажот ми, туѓа земја, прво дете, јас со терапии и контроли за тромбофилија. Знам дека условите таму се многу подобри ама во мојот случај е подобро да се породам тука, па по два месеци здравје Боже планирам да заминиме.
    Плодност иначе ќе се пораѓам

На Mila0000 и arwen93 им се допаѓа ова.
  3. Karanfilce14

Karanfilce14 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2022
    Пораки:
    298
    Допаѓања:
    427
    Јас 29та полна и ја почнав 30та и исто. На моменти ке осетам како се превртува ама поретко. Ке ставам рака ке осетам и се смирувам. Најверојатно е нормално. Бев на контрола се беше во ред само ми рече докторот маалку намалена плодова вода ама не значително

4. LaTama

LaTama Истакнат член

Се зачлени на:
    1 октомври 2019
    Пораки:
    579
    Допаѓања:
    630
    Девојки од каде купивте постелнина за креветчето?

5. Lady*Bug

Lady*Bug Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2017
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    5.049
    Јас земав од babybi.

На LaTama му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Aledarkali

Aledarkali Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2023
    Пораки:
    388
    Допаѓања:
    294
    Здраво денеска сабајле имав болка која траеше едно 5 мин па се смири, ме болеше лево како јајникот да ме боли, и сега исто ја имав таа болка само што ми помина и ви пишав, сабајле го прашав докторот ми вика ако се смирила и не почнала пак лажна болка е, ама чудно толку многу јака болка свиткана одев по дома иначе сум точно 38 недела

7. Ljiljana1986

Ljiljana1986 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2023
    Пораки:
    309
    Допаѓања:
    606
    Исто, 30 +5, неколку дена не ги осеќав како порано. За Велигден па ич, многу се нервирав, ама после прочитав дека можело да е и од инекциите за зреење а јас примив 2 дози. Денес се вратија во нормала, ама и нормално е послабо да ги осеќаме, како растат им се намалува просторот за движење.

8. Bum

Bum Истакнат член

Се зачлени на:
    17 март 2022
    Пораки:
    332
    Допаѓања:
    265
    Jas sum 32 nedela...I jas ka osekam poslabo posledjive denovi ama si vikam roa e mozebi zaradi stomacniot virus aro me.maci veke cela nedela....a sto se ne ispiv I plus na dieta..i navecer sro nw spijam.....kako I da mi rekoa utre krvna slika I da me vidat na eho...neznam kako ke dodrzam do utre...

9. NewMember23

NewMember23 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2021
    Пораки:
    188
    Допаѓања:
    316
    Не е точно дека никогаш нема да го имаш истото тело. Ако сакаш и ти е приоритет, можеш и подобро тело да имаш. Породи се, стави се на строг режим на исхрана, за целулити и вишок кожа операции се прават секако. Не се ни скапи веќе, а и кај нас се изверзирани докторите на пластика. Какво време дојде, сите трчаат по приватни клиники на пороѓај кај што да трепнеш е 2000 евра, па за свое тело и да се чувствувам добро во него не гледам зошто не би ги дала истите пари горе доле. :)

10. EnaEnA30

EnaEnA30 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 ноември 2020
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    172
    Исто да, мене во петокот наеднаш ми го снема, бев цел ден во движење и некако си мислев сум го осетила ама не сум перцепирала, си дојдов дома неколку саати абер нема, отидов на ГАК некако ме фати паника дека продолжен викенд, Ќаев беше дежурен и ме гледаше на ехо, вели бебето си мрда нормално, субјективно да не е чувството и не ми спомна за промена дека може да има… Се си беше океј на ехото.. и од тогаш забележувам дека на допир го чувствувам ама вака нема некои удари или нешто, некогаш кога си се шетка па да почувствувам повеќе.. ама еве кај неколку жени овој период истото е ваљда е нормално

Последна измена: 22 април 2025 во 23:27
  11. NewMember23

Се зачлени на:
    11 септември 2021
    Пораки:
    188
    Допаѓања:
    316
    На ГАК со прв царски те оставиле до краен термин? Чудно. И мене ми се поминати повеќе од 4 години, прашував за природно повеќе лекари од истата клиника и ми рекоа најдобро царски пак и така ако не се породам до 38 ќе морало царски ради претходна рана. Почеток на лето е па си реков подобро природно, кој ќе пази рана од сонце.

12. Em4e711

Em4e711 Популарен член

Се зачлени на:
    11 август 2010
    Пораки:
    642
    Допаѓања:
    393
    Леле кај налетав јас на доктор што природно ќе ме чека. По препорака од матичниот сум кај него. Јас сакав царски, зошто и за скрининг кога бев, кај др докторка исто на гак ми рече кај со оваа карлица природно ќе раѓаш толкаво бебе. Сега еве и ова е поголемо бебе, прв царски, а овој природно ќе ме чека... оф налет

13. NewMember23

Се зачлени на:
    11 септември 2021
    Пораки:
    188
    Допаѓања:
    316
    Ух не знам што да ти кажам. Искрено се зачудив што до крај те оставил, а и бебето е големко. Обично ако имаш еден царски не те ни прашуваат за природно повеќе и по 38 воопшто не чекаат за операција.
    Сепак ако ти е шубе и не сакаш да чекаш, имаш право да си побараш царски врз основа на претходниот.

На Em4e711 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Cvetce_

Cvetce_ Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2024
    Пораки:
    414
    Допаѓања:
    570
    А кога отприлика има индиции за дали ќе биде царски или природно ?
    Досега на еден куп контроли ниеден доктор не ми спомнал ништо, нареден пат баш ќе прашам.
    Јас последниве месеци мака имам многу од ишијасот, и дека сум со клексани ради тромбофилијата се ми се врти дека царски ќе ме бапнат, плус и во Плодност планирам да раѓам ...

15. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    2.154
    Допаѓања:
    5.232
    рано ти е, зависи бебето како ќе се намести :)

На Cvetce_ му/ѝ се допаѓа ова.
  16. arwen93

arwen93 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2017
    Пораки:
    432
    Допаѓања:
    603
    За вежбање тоа да ќе се вратам пак на вежбање ама нема да ми е приоритет да ги тргнам стриите можеби понатаму ако многу ми сметаат а уште помалку би се нафатила на tummy tuck или како и да се вика, или пак отстранување на вишок кожа во делот на стомакот тоа ниту е ефтино ниту пак сум celebrity да се замарам до толку да изгледам перфектно ниту па некогаш би одела под нож за такво нешто. Ете тоа ќе ми биде reminder дека сум имала 9 преубави месеци. :)

На DreamOn му/ѝ се допаѓа ова.
  17. NewMember23

Се зачлени на:
    11 септември 2021
    Пораки:
    188
    Допаѓања:
    316
    Сакав да кажам, постои опција, доколку ти пречи ептен. А за скапо дека е, не е скапо. Баш ги гледав цените, кај нас е околу 70тина илјади. Па пороѓај во приватна клиника е ѓавол ипол реално, минимум 1500, 2000 евра, па за себе не штедам ако сметам дека цел живот ќе се гледам и нервирам.
    Секако, ова не треба на секого, ќе си видиш во која форма ќе ти биде телото после пороѓај. Знам жени кои и со исхрана и со вежбање се вратиле само, некои и сами од себе.
    Муабетот ми беше дека е мит тоа дека после бременост телото нема да ти е исто, се е ствар на дисциплина. :)

18. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.599
    Допаѓања:
    17.382
    Од 36та сум си меко грло и 1цм отворена, претходната недела бев 1,5. Кај мене бебе го водат една недела поназад, претходната недела беше 3300 некаде. Синоќе ме фатија болки, едвај ја успав поголемата, ама пуштија и сум заспала. А колку се надевав дека ќе фатат (facepalm)

На Em4e711 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. hristinan12

hristinan12 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2014
    Пораки:
    1.116
    Допаѓања:
    1.485
    Зависи и таму секој доктор има своја политика
    Јас кога одев на контроли ја слушав Чибишева ги прашуваше тие со прв царски дали сакаат да пробаат природно со второто, па ете можеш кај нејзе да си закажеш да видиш можеби ќе пробате природно

На Autumn Love му/ѝ се допаѓа ова.
  20. gwenst

gwenst Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2015
    Пораки:
    1.195
    Допаѓања:
    1.192
    Која недела си? Мене од 7ми месец ми велеа дека ќе бидам царски, и така и испадна. На првата контрола во Плодност докторот рече дека има шанси и за спонтано. На следната веќе и тој ми потврди за царски. Бебе не беше спуштено долу, и мерките на ехо го покажуваа многу големо.
    А си се роди 3110:)