Девојки дали некоја од вас имала проблеми со воспалена гингива во бременост. Веќе 3 дена имам неиздржливи болки, краткотрајно ќе се смири и продолжува болката. Бев вчера на забар ми исчисти џеб и гингива, ама пак продолжува болката. Ноќеска не можев да издржам и се напив кетонал, страв ми е пак да се напијам. Користам најмека четка на curaprox, лакалут, испирам со камилица но ништо не помага. Има ли нешто што ви помогнало да пробам? Инаку 26та недела сум.
Си ја држев бе, со нозе. Се стегаш, не е квантна физика Како да ви објаснам не знам И си ја поднаместуваш тук таму, се издржува
Има еден гел на природна база гингифлавин мислам се викаше, прашај го докторот ќе ти кажи, мене ми дозволи да ги масирам непцата со него ама сепак консултирај се. Јас немав толку болки и не го користев, ама додека ги правев забите многу ми помагаше.
Жени како го правите медот со семето од коприва ? Синоќа го мешав кило мед со 100 гр коприва ама во две тегли ми дојде, лом се направив. Медот паѓа долу и тешко се меша
26 недела сум, знам дека е рано ама на комшивката исто така од 7 месец и кажа дека тесна карлица има и бебето било големиот за неа, 2800 е роди тоа па
Јас будалата за малку без гаќи од болница ќе излезев иначе Пошо 3 дена без гаќи, и земав да се облекувам само со влошка и нешто не ми штимаше, недооблечена
Мека четка, нај нежна паста (тоа веќе имаш) и испирање со чај од жалфија (само испирање, не смее да се пие) како што ти пишале И редовно на стоматолог Ц витамин секако ако веќе не пиеш
Taka ke stiskash ili koga ke dvizish so raka me ja drzish. Mene vo cair ne mi dadoa da oblecam ni gakji ni mrezesti ni nishto. Mi rekoa ke gi stiskash nozete
Дали имате искуство со користење на орален пробиотик за подобрување на вагинална микрофлора? Глава не можам да кренам од секрети во бременост, до пола уште не сум, имам 2 антибиотици орално и 2 локално искористено. Бев раат недела две, сега пак гледам зеленкаст секрет. Немам односи, буквално немам поима од каде све ова, се сомневам дека имам некој дисбаланс и сакам да пробам со пробиотик на своја рака. Го најдов biofeminn, има некој искуство, безбеден ли е? Не ми се оди кај матичниот за ова, не ми е нешто многу ажурен. Гледа само антибиотикот орално да го тупне, сакам да пробам некако од подлабоко да пробам да го решам проблемов.
Ne davat ni vo cair jas bev bas u soba so devojki sto bea carski i dve od niv nosea mrezasti i koga pomina doktor im rece da gi trgnat i da bidat samo so vloska vir
Де бе за проба стајте една влошка без гаќи, природно ќе ви дојде да ги стегнете нозете за да не падне Стварно не е неизводливо
За влошките не е воопшто тешко да се држи без гаки,стиснеш нозе и така еднаш два пати се научиш да одиш без проблем хаха.Сега друго сакам да прашам дали ви се случува да ве оптегаат страничните мускули на стомакот и доле ниско,не како болка,не како стврднивање туку како тегнење да осекам и многу ми е непријатно ме држи подолго време во текот на денот се додека не прилегнам да одморам па ми се стабилизира малку.Инаку 26 недела сум
И од самиот антибиотик се прави кандида.. и избегнувај да јадиш благо и тестенини, пиј многу јогурт и вода а конкретно за пробиотик имам искуство со Пробаланс пробиотик ама ги пиев 7 дена додека пиев антибиотик...
Biofemin го пијам скоро од почетокот по препорака на гинеколог. Пак си има секрети, не дека не, ама колку толку одржува Скрос е безбеден за во бременост.