1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    2.190
    Допаѓања:
    5.285
    да, 23 та недела сум јас, ама така ми беше и минатата бременост, сега веќе почнува некако се тешко да ми станува и да ме фаќаат некои чудни болки, а и јас пробувам да си функционирам како пред бременост па се преморувам и навечер се ме боли, а првата бременост само лежев, сеа со тодлер оди застани, душата ми ја вади :D

На Трагедијаупмм и LanaDelR им се допаѓа ова.
  2. NewMember23

NewMember23 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2021
    Пораки:
    218
    Допаѓања:
    358
    На каиши од strapon :D

3. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.572
    Допаѓања:
    23.754
    Цела бременост пијам Лактогин пробиотик, и немам никаква мака со секрет, кандида итн.

Денеска 37 недела, бев на цтг овде во болницата, во недела да идам пак на контрола. Чекам да ми каже др дали да ги продолжам клексаните, уште за утре имам.
    Од петок овде е дежурен Алуловски, еден од двајцата доктори што ме породија со синко. Па се надевам ќе имам среќа пак.

На Ladyme и Cherry333 им се допаѓа ова.
  4. Аничкаa

Аничкаa Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2020
    Пораки:
    569
    Допаѓања:
    494
  5. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    1.087
    Допаѓања:
    2.108
    Женски магнезиум до кога пиевте, од утре почнувам 32ра недела, 400мг наврчер пијам, се изначитав дека зајакнува цервикс а генерално за сега немам проблем добра си е должината и затворено грло … си викам пополека да намалувам со магнезиумов да не направам беља да не се отворам на крај или потешко да оди самиот природен пораѓај ;)

6. dummy

dummy Активен член

Се зачлени на:
    21 август 2024
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    187
    и јас бев со мрежести гаки и вир влошки после царски во Систина дур лежев и супер ми беше раната. Веднаш штом дојдов дома се префрлив на обични гаки со висок струк и не ми пречеа раната веќе беше зарасната

На Mila0000 и АнаМаријаД им се допаѓа ова.
  7. Autumn Love

Autumn Love Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2020
    Пораки:
    2.364
    Допаѓања:
    6.086
    Ништо не е 400мг, рачунај не се ресорбира скроз. Јас уште пијам ама царски ќе сум, ако немаш индикации, болки, грчеви во нозе генерално мислам дека нема потреба во 9 месец, да се остави на грлото простор постепено да си се крати.
    Мада има многу што пиеле до крај па се породиле спонтано ама ако имаш цврст цервикс може да отежне.
    Види што ќе те советува гинекологот што те води, јас сметам дека беше грешка во претходната бременост што ме оставија до крај со магнезиум - до 38 го пиев.

На Трагедијаупмм и Baby warrior им се допаѓа ова.
  8. Lady*Bug

Lady*Bug Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2017
    Пораки:
    1.389
    Допаѓања:
    5.103
    Купив вакви повеќе организери, сакам да чувам облека за бебе, ама шубе ми е, како да ги исчистам има некој идеја? 20250423_172956.jpg

9. ginger

ginger Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2010
    Пораки:
    510
    Допаѓања:
    642
    Помини ги со влажна крпа, па со етанол 70%.

На Lady*Bug му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Трагедијаупмм

Трагедијаупмм Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2023
    Пораки:
    764
    Допаѓања:
    1.769
    И мене не ми одеше ама како шо пишале природно ти оде да ги стиснеш нозете. После не можев на гаќи да се навикнам (со епизитомија бев) :rofl:
    Ц од 1000 и гингивал гел ,можеш и со сода да миеш заби...
    Да ,јас мислев дека бебето се тегне... такво ми е чувството:D

33та од денес ,не сум спремна ич ич ,се некои глупости се случуваат... ;(
    Времето не дава да се кречи изгледа ќе треба да се помирам дека нема :^)
    Ќерката со тт 3 дена ,од денес и јас кивам и чудно се чувствувам се надевам нема да се разболам.
    Многу смешно во цела ситуација е шо ми се крева либидото :o :@

На Ani93 и Autumn Love им се допаѓа ова.
  11. olly14

olly14 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2010
    Пораки:
    523
    Допаѓања:
    723
    Jas so sinot do kraj piev 37+5 zoshto imav mnogu grcevi vo nozete, bukvalno mi se kocea. Mnogu teshko spiev. A eve gledam sega od zavcera i so nea pocnaa da mi trnat nozete koga lezam, moram specijalna polozba da baram :)

На Baby warrior му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Autumn Love

Се зачлени на:
    3 декември 2020
    Пораки:
    2.364
    Допаѓања:
    6.086
    Јас оптимистот 38 недела сакам да кречам :D. Мм ако го прашаш има уште време. Ама изгледа ко што велиш ништо од кречењево, бар ние.

Денес го подизбришав плакарчето, утре ќе перам 8).

На Baby warrior му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Bum

Bum Истакнат член

Се зачлени на:
    17 март 2022
    Пораки:
    351
    Допаѓања:
    291
    Jas pijam over 5 mesec. Magnezium od 1000 ..posro imam grcevi nozete racete..I plus Toro relax...mislam deka I toa na momenti mi e malku.....pak ne spijam od tie trpki po nozete navecer.....posto mav stomacen virus ne piev nekolku den nisto...mi pokaza na krvna slika pokaceki leukociti I crp 9 ,9....mi rekoa ne terapija sega za sega...samo.mnogi voda i uvin caj I can od magdonos....I mi naglasija pak da zemam magnezium .....e sega neznam....mojava e karlicno postavena sekako odam so carski...za nekoj den vleguvam 33 nedela...nekogas I so vitamijive da ne se znae sto e pravilno....nekoj slicno iskustvo....da ne sum piela mnogu Magnezium

14. Трагедијаупмм

Се зачлени на:
    2 ноември 2023
    Пораки:
    764
    Допаѓања:
    1.769
    38 ма без еден ден се породив со првото ,види ти сеа дали да кречиш 38 ма хахах.

Па чекам да се искречи сакам со чистач на пареа да поминам низ дома,плочки мочки... креветчето и душечето.Да го склопам плакарчето и да перам. Џабе сега ко во кречењето пак ќе се испраши... Треба и да ги отворам ќесите од под кревети да видам што имам ,што да купам. Немам ни за од болница нешто земено. Ништо ич :headbang:

15. olly14

olly14 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2010
    Пораки:
    523
    Допаѓања:
    723
    Jas so maliot piev po 800 poslednite dva meseca. Do den pred poragjaj. E sega ne znam dali e mnogu ili ne, taka mi rece togash ginekologot. Sega sum skoro 24ta i pijam po 1000 sekoj den od 12ta po preporaka na povekje ginekolozi megju koi i dr. Afrodita na koja bezrezervno i veruvam no imav drugi indikacii za 1000ta ne e radi trnenje i grcevi

На Bum му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Autumn Love

Се зачлени на:
    3 декември 2020
    Пораки:
    2.364
    Допаѓања:
    6.086
    Епа затоа ја до сега не фатив ништо, ќе кречевме божем 8).
    Ама таман се ослободивме од обврски, фатија празници, па еве сега времево и си реков дај батали, уозбили се. Секако со тодлер дома пак ќе е хаос, не се притресувам многу :D.
    Ко ќе ми текне првата бременост се ми беше стокмено и плакари, алишта, сите ситници за бебе и торба за во болница спремна овој период.
    Ама па се средува во еден ден си викам и така си врви времето :rofl:.

На Anaroz1, Puffy2019 и Трагедијаупмм им се допаѓа ова.
  17. Mimmi39

Mimmi39 Популарен член

Се зачлени на:
    11 ноември 2017
    Пораки:
    1.972
    Допаѓања:
    4.433
    Секоја чест ако можеш да подзачистиш и переш во 38ма недела.
    Јас бев со огромен стомак во 38 недела и ништо не можев да правам. :$ Тогаш се породив.

На Puffy2019, Autumn Love и Трагедијаупмм им се допаѓа ова.
  18. Трагедијаупмм

Се зачлени на:
    2 ноември 2023
    Пораки:
    764
    Допаѓања:
    1.769
    Исто.
    А до кај си сеа?

На Autumn Love му/ѝ се допаѓа ова.
  19. bybeDkid

bybeDkid Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2014
    Пораки:
    1.303
    Допаѓања:
    3.816
    Јас во првата бременост глава не кренав од кандида, исцедоци. Немаше пробиотик што не се напив, вагиналети што не ги ставив и пак и пак ја имав. Сеа во втората бременост истата работа. Во првата бременост имав и гестациски дијабет така да внимавав и на исхрана и пак џабе. Единствено што ми помагаше беа премивки со една виолетова течност (Генцијана) што ми ги правеа на ГАК. Со 3 последователни премивки бев мирна месец/месец ипол.

Од вагиналните пробиотици најмногу ми помогнаа Ациодосалус. Тогаш ми ги фалеа и Лактогин ама беа дефицитарни, сега гледам ги има ги има и орални и вагинални по аптекиве.
    Пробај па кажи пошо и јас глава не можам да кренам а и јас не сум ни до пола бременост :smirk::hug:

На Cherry333 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    6.809
    Допаѓања:
    21.465
    Мене ми рекоа да си облечам мрежасти, ама немав. За втората вечер обични си облеков. Фала Богу никој не те ни гледа на Гак де :D