Како се справувате со стресни ситуации? под стресни мислам, константен стрес. 22ра недела сум, мајками е хоспитализирана. Прееска и бев во посета, дамла ме удри. Многу и е лоша состојбата. Не знам ни како да си помогнам да не сум под толку стрес...
Здраво мајки Јас би сакала само да ви кажам дека сега е во ред до бременоста Амин Господе еве век 8+2 стигнавме... Слушнавме и срце и докторот вели се е во ред јас сеуште уплашена проверувам гради и исцедок на секое... Сега имам дилема во врска со матичен кога тогаш ќе ми треба морално ради мајчина книшка... Докторот каде што одам од дознавањето на бременоста е во државна болница и неможе да ми биде матичен. Инаку сум од Битола и др. Михајло многу ме охрабрува веќе срам ме фаќа кога ќе му пишам .... Матичен ми е др.Тони ве молам за мислења претходните пати многу незаинтересирано ми делуваше... Сакам да одам во Прилеп кај др. Моника. Мажена сум во Демир Хисар па сега не знам дали да одам кај др.Тони или да се префрлам кај Др.Моника.. Ве молам за мислења...
Во Локо Кроко има попусти на пумпи за измолзување, стерилизатори и грејачи, ако му треба на некој. https://www.facebook.com/share/19BU4btzXA/ Јас ги гледав пумпиве искрено, ама што знам дали да земам или да си нарачам од Али експрес понатака Ми викаат да не сум брзала, демек тоа после пораѓај се купувало ако има потреба...
Само смирено знам дека ти е тешко... Пробај да се смириш.... Јас пред две недели разбрав дека на комшивче мое што цел живот живеевме жената се породила и бебето и починало поради операција што му ја правеле на хранопроводот.. И веднаш исцедок црвен па кафеав се истрауматизирав од тие исцедоци веќе двапати истрауматизирана ама фала ногу пробав да се смирам... Пробај и ти знам дека е мајка и те боли и знам декс ти е тешко но поради душата што ја носиш мора да се смириш и на мајка ти ќ и биде тешко ако ти не си добра...
Да знаеш што сѐ направив откако влегов во 9 месец, сите се чудат . Не знам, многу повеќе енергија имам оваа бременост, претходната со болки бев од 7 месец, не можев да спијам, ни да движам, сега се качувам по скали побрзо од тој со мене што оди . А качив бајаги повеќе кила споредбено со претходната. Терам 38ма.
Се надевам дека состојбата ќе се подобри За жал имав и јас сличен случај кој што не заврши добро и бев под стрес пред и потоа.. Во меѓувреме бев кај докторот на преглед и му кажав дека имам неубав период и дека ми е страв за бебето. Ми рече во смисла стресот си го чувствуваш ти, бебето гајле нема.. и се надевам искрено дека е така, си плачам кога ми се плаче, некои работи за жал не можеме да ги контролираме.. Прашај случајно да не може нешто за смирување да ти препише, јас не прашав
Зашто да се брзало? Секој со своето мислење, но да слушав јас тоа има време не брзај немаше ништо до сега да си купам, а планирам пред бебуш да дојде да биде се спремено, па и пумпи и стерилизатори. 7ми месец сум моментално и додека имам енергија се ќе си спремам а и не се малку работи што се потребни. Сепак секој како сака, но доколку има и попуст зашто да не го искористиш сега. Секако ќе бидат потребни тие работи дали сега или после. Не слушај никого како мислиш ти дека е правилно така прави си и уживај си во секој шопинг па макар биле и стерилизатори
Затоа што може нема да ти треба и џабе ќе фрлаш пари. Јас доев и пак немав потреба од пумпа, ја дадов после во меѓувреме, сега не планирам да купувам дури стварно не ми затреба.
Јас си земав од зегин единечна електрична 6.000 денари.. се надевам ке ја искорисам. Секој со свое мислење за тоа дали треба да се брза или не. Јас си ја земав да си го олеснам трошокот и ке се потрудам да ми користи. После на трудничко еден месец каснат еден месец ке пуштат пари па ке се чудам што попрво да купам. Еве некои си нарачуваат и од али експрес и се задоволни, некои поминуваат со рачни. Од локо кроко братучетка што зема рачна заврши работа ама јас ете се почастив
Devojki....site mi kazuvaat razlicni mislenja.....me frkna glava..dali smee vo bremenost da se pie uvin caj I caj od magdonos?....Fala vi...
Во 20 та недела сопругот ми беше хоспитализиран ,тој страв и стрес не можам да го опишам. Др тогаш ми рече бебето е заштитено во стомак ,какви сообраќајки бебиња преживеале... ама го виде ок беше се. Б6 рече може неограничено да си пиеме. А ако ептен сум вознемирена и дијазепам од 2 затоа шо ако мене ми е забрзано срцето и на бебето е. Вика има жени цела бременост пијат слични лекови ради одредени состојби кои ако им ги прекинеш е стварно проблем. Сепак консултација со матичен пред да се напиеш било што! И мене исто па ако не беше пумпицата и тоа рачна живот ми скрати ,немаше да имам млеко никогаш. Затоа сеа ништо друго немам ама пумпа електрична земав
Мене ми е Тони матичен. И мене ме иритира некогаш неговото ноншалантно понашање. Океј доктор е за матичен, и јас одам и кај Михајло и кај Тони, иако двајцата не се " мирисаат " Можи да ти ја води бременоста Михајло не е никаков проблем, Тони чувај си го за матичен, оди си паралелно и кај двата
Со билните чаеви треба да се внимава, поготово со увин и магдонос. Зошто пиеш увин чај ? Ако е заради бубрези или нешто пиј си брусница
Mi gi preporacaa zaradi pokaceni vrednosti na krvnata slika nekoi za cistenje na bubrezite....mi rekoa I do brusnuca da ne se preteruva...
И јас почнав да купувам полека, земав беби шкафче и нарачав ќебенце и гнездо. Сега од нареден месец ќе почнам и со покрупни работи. Сеа за сеа со ситниците ќе почнам... Инаку тука сме некаде значи, јас сум 27 недела
Ти благодарам Истото го мислам и јас.. Михајло е супер... Понекогаш баш кога имав кафеав исцедок и црвен резил цел ден му досадвав на крај човекот само срце ми стави.... Рече свекрва ми срамота не му досадвав веќе.. Терапија имаш пијам јади лежи и уживај