Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. macufce

macufce Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2016
    Пораки:
    359
    Допаѓања:
    441
    Како се справувате со стресни ситуации? под стресни мислам, константен стрес.
    22ра недела сум, мајками е хоспитализирана. Прееска и бев во посета, дамла ме удри. Многу и е лоша состојбата.
    Не знам ни како да си помогнам да не сум под толку стрес...

2. Nuny

Nuny Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    289
    Допаѓања:
    234
    Здраво мајки
    Јас би сакала само да ви кажам дека сега е во ред до бременоста Амин Господе еве век 8+2 стигнавме... Слушнавме и срце и докторот вели се е во ред јас сеуште уплашена проверувам гради и исцедок на секое... Сега имам дилема во врска со матичен кога тогаш ќе ми треба морално ради мајчина книшка... Докторот каде што одам од дознавањето на бременоста е во државна болница и неможе да ми биде матичен. Инаку сум од Битола и др. Михајло многу ме охрабрува веќе срам ме фаќа кога ќе му пишам .... Матичен ми е др.Тони ве молам за мислења претходните пати многу незаинтересирано ми делуваше... Сакам да одам во Прилеп кај др. Моника. Мажена сум во Демир Хисар па сега не знам дали да одам кај др.Тони или да се префрлам кај Др.Моника.. Ве молам за мислења...

На Eho, ginger и Cvetce_ им се допаѓа ова.
  3. nate_93

nate_93 Активен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2024
    Пораки:
    188
    Допаѓања:
    191
    Во Локо Кроко има попусти на пумпи за измолзување, стерилизатори и грејачи, ако му треба на некој.
    https://www.facebook.com/share/19BU4btzXA/
    Јас ги гледав пумпиве искрено, ама што знам дали да земам или да си нарачам од Али експрес понатака :rofl: Ми викаат да не сум брзала, демек тоа после пораѓај се купувало ако има потреба...

4. Nuny

Nuny Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    289
    Допаѓања:
    234
    Само смирено знам дека ти е тешко... Пробај да се смириш.... Јас пред две недели разбрав дека на комшивче мое што цел живот живеевме жената се породила и бебето и починало поради операција што му ја правеле на хранопроводот..
    И веднаш исцедок црвен па кафеав се истрауматизирав од тие исцедоци веќе двапати истрауматизирана ама фала ногу пробав да се смирам... Пробај и ти знам дека е мајка и те боли и знам декс ти е тешко но поради душата што ја носиш мора да се смириш и на мајка ти ќ и биде тешко ако ти не си добра...

На Bum и Трагедијаупмм им се допаѓа ова.
  5. Autumn Love

Autumn Love Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2020
    Пораки:
    2.311
    Допаѓања:
    5.988
    Да знаеш што сѐ направив откако влегов во 9 месец, сите се чудат :lol:.
    Не знам, многу повеќе енергија имам оваа бременост, претходната со болки бев од 7 месец, не можев да спијам, ни да движам, сега се качувам по скали побрзо од тој со мене што оди :D.
    А качив бајаги повеќе кила споредбено со претходната.
    Терам 38ма.

6. Merten

Merten Истакнат член

Се зачлени на:
    31 мај 2020
    Пораки:
    645
    Допаѓања:
    1.066
    Се надевам дека состојбата ќе се подобри

За жал имав и јас сличен случај кој што не заврши добро и бев под стрес пред и потоа.. Во меѓувреме бев кај докторот на преглед и му кажав дека имам неубав период и дека ми е страв за бебето. Ми рече во смисла стресот си го чувствуваш ти, бебето гајле нема.. и се надевам искрено дека е така, си плачам кога ми се плаче, некои работи за жал не можеме да ги контролираме..
    Прашај случајно да не може нешто за смирување да ти препише, јас не прашав

7. 1RedLipss

1RedLipss Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2018
    Пораки:
    209
    Допаѓања:
    398
    Зашто да се брзало?
    Секој со своето мислење, но да слушав јас тоа има време не брзај немаше ништо до сега да си купам, а планирам пред бебуш да дојде да биде се спремено, па и пумпи и стерилизатори.
    7ми месец сум моментално и додека имам енергија се ќе си спремам :D а и не се малку работи што се потребни.
    Сепак секој како сака, но доколку има и попуст зашто да не го искористиш сега. Секако ќе бидат потребни тие работи дали сега или после.
    Не слушај никого како мислиш ти дека е правилно така прави си и уживај си во секој шопинг :D па макар биле и стерилизатори

На Anaroz1, nate_93, Puffy2019 и 3 други им се допаѓа ова.
  8. Autumn Love

Autumn Love Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2020
    Пораки:
    2.311
    Допаѓања:
    5.988
    Затоа што може нема да ти треба и џабе ќе фрлаш пари. Јас доев и пак немав потреба од пумпа, ја дадов после во меѓувреме, сега не планирам да купувам дури стварно не ми затреба.

На Bulka12 и Ani93 им се допаѓа ова.
  9. Karanfilce14

Karanfilce14 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2022
    Пораки:
    299
    Допаѓања:
    429
    Јас си земав од зегин единечна електрична 6.000 денари.. се надевам ке ја искорисам. Секој со свое мислење за тоа дали треба да се брза или не. Јас си ја земав да си го олеснам трошокот и ке се потрудам да ми користи. После на трудничко еден месец каснат еден месец ке пуштат пари па ке се чудам што попрво да купам. Еве некои си нарачуваат и од али експрес и се задоволни, некои поминуваат со рачни. Од локо кроко братучетка што зема рачна заврши работа ама јас ете се почастив:D

На Mila0000 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Bum

Bum Истакнат член

Се зачлени на:
    17 март 2022
    Пораки:
    332
    Допаѓања:
    266
    Devojki....site mi kazuvaat razlicni mislenja.....me frkna glava..dali smee vo bremenost da se pie uvin caj I caj od magdonos?....Fala vi...

11. Трагедијаупмм

Трагедијаупмм Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2023
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    1.663
    Во 20 та недела сопругот ми беше хоспитализиран ,тој страв и стрес не можам да го опишам.
    Др тогаш ми рече бебето е заштитено во стомак ,какви сообраќајки бебиња преживеале... ама го виде ок беше се.
    Б6 рече може неограничено да си пиеме. А ако ептен сум вознемирена и дијазепам од 2 затоа шо ако мене ми е забрзано срцето и на бебето е.
    Вика има жени цела бременост пијат слични лекови ради одредени состојби кои ако им ги прекинеш е стварно проблем.
    Сепак консултација со матичен пред да се напиеш било што!
    И мене исто па ако не беше пумпицата и тоа рачна живот ми скрати ,немаше да имам млеко никогаш. Затоа сеа ништо друго немам ама пумпа електрична земав :rofl:

На Karanfilce14 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Cvetce_

Cvetce_ Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2024
    Пораки:
    417
    Допаѓања:
    571
    Мене ми е Тони матичен.
    И мене ме иритира некогаш неговото ноншалантно понашање.
    Океј доктор е за матичен, и јас одам и кај Михајло и кај Тони, иако двајцата не се " мирисаат "
    Можи да ти ја води бременоста Михајло не е никаков проблем, Тони чувај си го за матичен, оди си паралелно и кај двата

На Nuny му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Cvetce_

Cvetce_ Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2024
    Пораки:
    417
    Допаѓања:
    571
    Со билните чаеви треба да се внимава, поготово со увин и магдонос.
    Зошто пиеш увин чај ?
    Ако е заради бубрези или нешто пиј си брусница

На fragaria и Bum им се допаѓа ова.
  14. NewMember23

NewMember23 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2021
    Пораки:
    188
    Допаѓања:
    317
    Смее и двете.

15. ginger

ginger Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2010
    Пораки:
    456
    Допаѓања:
    578
    Мене матичен ми рече не овие, само брусница.

На fragaria му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Bum

Bum Истакнат член

Се зачлени на:
    17 март 2022
    Пораки:
    332
    Допаѓања:
    266
    Mi gi preporacaa zaradi pokaceni vrednosti na krvnata slika nekoi za cistenje na bubrezite....mi rekoa I do brusnuca da ne se preteruva...

На fragaria и jagoda777 им се допаѓа ова.
  17. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    3.866
    Допаѓања:
    16.774
    Не смее, особено не чај од магдонос. Земи си брусница чиста, безбедно е, и дозволено во бременост.

На Mila0000 и Bum им се допаѓа ова.
  18. nate_93

nate_93 Активен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2024
    Пораки:
    188
    Допаѓања:
    191
    И јас почнав да купувам полека, земав беби шкафче и нарачав ќебенце и гнездо. Сега од нареден месец ќе почнам и со покрупни работи. Сеа за сеа со ситниците ќе почнам... Инаку тука сме некаде значи, јас сум 27 недела :)

На Mila0000 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Meddy

Meddy Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2021
    Пораки:
    769
    Допаѓања:
    518
    Ne, magdonos mozes ama edna casa na nekolku dena ne preteruvaj

На Bum му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Nuny

Nuny Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    289
    Допаѓања:
    234
    Ти благодарам
    Истото го мислам и јас.. Михајло е супер... Понекогаш баш кога имав кафеав исцедок и црвен резил цел ден му досадвав на крај човекот само срце ми стави.... Рече свекрва ми срамота не му досадвав веќе.. Терапија имаш пијам јади лежи и уживај