Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.525
    Допаѓања:
    38.738
    @devojkaa86 прв пат ќе испитуваш или испита еднаш во 12 недела? Мене ми немаат речено за уште еднаш да направам брисеви, само тој за стрептокока во 36 недела ми спомна матичниот.

2. devojkaa86

devojkaa86 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2013
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    15
    пред да останам бремена испитував микроб.брисеви во бременост немам испитано

3. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Jas i so prvata i sega so vtorata bremenost ne sum ispituvala nikakvi mikrob.brisovi, ziveam nadvor od Mk i tuka nema takvi ispituvanja vo bremenost. Pa fala mu na Boga zivi, zdravi, pravi sme :)

На Fatalnata, m.i.g и devojkaa86 им се допаѓа ова.
  4. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.525
    Допаѓања:
    38.738
    Па јас мислам ќе се појави некој симптом ако има нешто, а и вагинално на почеток знаат да препознаат докторите при преглед ако има промена. Мене дури ми земаше брисеви ми рече нема да има ништо, чисто е.
    @devojkaa86 причекај сигурно ќе добијат за брзо реагенси, или прашај во некоја лабараторија што работат преку фонд поефтино е.

На devojkaa86 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. eliii89

eliii89 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2015
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    634
    I mene mi ispitaa vo 12 nedela pa i sega vo 31 ke mi ispita mi kaza pak,i spored mene moze da odlozis za kratko,a ako mislis deka nesto ne e vo red,da imas nekoj simptom ispitaj si

На devojkaa86 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.563
    Да се пофалам дека си качив 2 килца. Добро е како за 19 недела па се надевам до крајот нема да бидат повеке од 10. Нозете веке никаде не ми ги собира и цело време сум со апостолки. Патики си купив за 1 бр поголеми. Повракањето е уште тука, ама барем веке не е секојдневно. Вртоглавиците престанаа, ама за тоа киселини се појавија. Бебувчево си е сабајле најактивно, па после доручекот се смирува. Денес дури ми дозволи да изедам пола пица без проблем.
    Тоа е мешиња, ве гушкам сите. :*

На Fatalnata, Angel.Heart, juli rak и 10 други им се допаѓа ова.
  7. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    Извини @blesses2 што ти доцнам со одговорите, на викенд сме во Трпејца па баш не сум често со телефонот во рака а и мрежата е катастофа!
    Јас пиев 2 до 3 кесички на ден (по една после секој оброк) и обично после 3-5 кесички се покажува дејството и добро е што ефектот трае барем една недела!
    Поздрав па пиши почна ли да ги пиеш!

На blessed2 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. blessed2

blessed2 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јуни 2015
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    265
    @Sunshine_1979 , pocnav da i dobri se navistina

Bas ubavo sto ste se prosetale, taka treba :) , fala mnogu uste ednas

На Sunshine_1979 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Како јас да сум пишувала. Откако влегов во 8ми некако имам енергија за работа и чистење. Ама се заборавам дека ме боли кичмата и ко ќе ме фркне наеднаш. Особено ако се вртам на лево, ногата како боли, мислам солзи ми потекуваат. Почнав и ритуал за вртење во лево да развивам. :?::rofl:

На eliii89, <3 pleza4e <3 и mama89 им се допаѓа ова.
  10. Едно Чупе

Едно Чупе Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2015
    Пораки:
    453
    Допаѓања:
    1.068
    Цццц јас кога правев некаде март април беше немаше за микроплазма и кламидија.Кламидија во Костурски испитав мислам дека во сите лабаратории ја испитуваат а за микроплазма така ми остана во ниедна лабараторија преку фондот не ја испитуваат и сега му кажав дека микроплазма немам рече не е битна сега таа.Или на приватна клиника да си прашаш.Инаку 14 недела бев јас редно е да ги направиш :)

11. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Mamichki sakale ili ne, eve me mene pak nazad. Lesi se vracha kuchi.. Mnogu machni i teshki denovi pominav, lichni domashni problemi se pojavija,a i ne e bitno vekje.. najvazhno e deka pomina :) Sega sum vekje podobro pa odma na raport, mozhebi i vekje me podzaboravivte deka postoev vo temava ama tuka sum jas sekoj den ve chitam.. Ve gushkam za dobra nokj i se chitame utre so pozitivni postovi :hug:

На MargaritaD^2, Fatalnata, awl и 6 други им се допаѓа ова.
  12. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    Милоо ми е срцка што пак ќе не дружиш ,јас барем не те заборавив не сакав да те притискам и замарам прочитав домашни проблеми затоа се надевам се е под контрола :) Ти да не се нервираш и да си ми добричка и бебушот во тебе :* иначе си ги мислам јас германските чоколада секоја ноќ си ги сонувам : D лека ти ноќ миличка :*

На only44you, Eli23 и Mariangel им се допаѓа ова.
  13. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.209
    Допаѓања:
    106.357
    Добредојде назад @Mariangel баш те мислев вчера да ри кажам право, секогаш ко ќе видам чоколадо од муабетите кои паднаа за чоколади на форумов одма на тебе ми текнува;) Секаде има такви периоди на нервози и случувања по дома, но само со лесно да поминат и како што велам јас дури сме сите дома на број што и да е не е толку страшно!

На Fatalnata, Eli23, blessed2 и 2 други им се допаѓа ова.
  14. mdenkov

mdenkov Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2013
    Пораки:
    394
    Допаѓања:
    619
    @devojkaa86 brisevi obicno site doktori zemaat okolu 12 nedela, jas bidejki imav praveno vo januari pred da pravime invitro,ne sum pravela-maticniot mi bara sega da pravam-jas ne sakam,plus kaj privatniot kaj sto odam znae detalno se okolu bremenosta i pred da ostanam bremena i me sovetuvase,da ne pravam mikrobioloski brisevi-mi kaza deka moze da pravam pri kraj na bremenosta,a i togas ne mora-sekako pred 8meseci bukvalno so mm nemase nesto sto ne mi bese ispitano i ni bese vo red-zosto sega da mi brka ginekolog,plus pa i od pred 3 meseci mi e nov maticen.Mene do 3mesec mi bese zabraneto odnosi so mm, posle toa doktorot mi kaza mozeeeee ama ne cesto,nezni da bidete(5 mseci do sega apstinencija):D ........zivi i zdravi samo da bideme,se drugoto ke se istrpi za ovaa dusa vo mene..pozz mila

На Sunshine_1979 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. slovenka24

slovenka24 Активен член

Се зачлени на:
    14 април 2015
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    70
    Dobar den i od mene mesinja, ovde e smrznivacka deneska ubavo za disenje :)I jas imam davano brisevi vo 12 nedela i vekje ne sam a sega sam 24 nedela utre ke odam skrien seker da mi ispituvaat a iskreno ovie drugive raboti sto gi pisuvate za ispituvanje ne znam dali se pravat ovde i koga a i deka jazikot uste ne go razbiram pa mozebi mi gi pravat a jas da ne znam (facepalm) pozdrav mesinja imajte ubav den :hai:

16. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    4.390
    Како сте мешињааа :hai:
    Јас сум ептен одлично си го видов бебушчето :) конечно :rofl:
    По менструација сум 23 и 5 г.н а по тоа од кога сум почнала со односи сум 20 недела , а и бебчо е по таа недела голем 500 грама тежи и е екстра гимнастичар на мама :) ноџињата на чело му беа , а рачињата на обравчиња :D
    Коруновски од А до Ш конечно све ми објасни , ми пушти и во боја ми се кривеше синко:P и се прозеваше спанко на мами|-)
    Терминчето се помести од 30 декември до 6-7 јануари :D
    Но битно синко е одлично и ми дојде срце на место :D
    Друго ми кажа дека освен овошје и зеленчук други дополнителни витамини , минерали или магнезиум не ми се потребни се било одлично исто и постелка , папочна врвца , органите и цервикс :D
    На сликичките е копија на братчето поголемко :D дури со истите пози :rofl:душички на мама и тато се они:inlove::l::inlove:

Имајте убав ден миличкиииииии:*:*:*:*:*:*

На newring86, tweety26, MargaritaD^2 и 18 други им се допаѓа ова.
  17. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.525
    Допаѓања:
    38.738
    Добар ден и од мене, јас испитував крв и мокрача денес, хемоглобинот 130 ми е :D очекував да е многу понизок, шеќер 4,2 , а друго се во нормала. Тромбоцитите ми се намалени од претходниот месец ама пак се во границите. Сега се мислам да проверам скриен шеќер на приватно, сите испитувавте или стварно нема потреба?

На Едно Чупе и mdenkov им се допаѓа ова.
  18. SelinaKyle

SelinaKyle Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    254
    Допаѓања:
    2.149
    Леле моево абер нема за излегување, ја па дека нестрплива, ден вечност ми е... ^_^
    3600 пред 4-5 дена беше кога бев на лекар. Дуца.

Сакав да ве прашам што може ја да испијам за забоболка? Ми испадна заб, ама така ми се скрши, коренот и мал дел од забот уште стојат и многу ме боли.... :worried:

На okcenzi, Едно Чупе, Fatalnata и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. eliii89

eliii89 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2015
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    634
    I jas nemam ispitano ,a ne mi ni spomna maticnata

На kristina.k му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    4.390
    За забоболка кога веќе ти се скршил иди и доизвади го ;)
    и јас сега ќе почнам сите заби да ги пломбирам додека не сум се породила , а здравје во осми месец еден заб тогаш ќе го вадам зашто одозгора е здрав а од внатре директно коренот скапал :) нечинело премногу анестезии да се ставаат или многу смрдливи и штетни лекови поправање заб не е ништо или да се вади кога се мора :)