Него јас сум на друга недоумица, овде сте најактивни па да се олеснам Првото го родив царски во 41 недела после неуспешни 20 саати провокации со 0 прсти отвореност и никакви контракции на ниедно цтг, освен од провокациите иако беа без никаков исход. Бебе 4200 воопшто неспуштено. Сега сум 33та недела, бременоста пак ја водам кај истата докторка и многу сакав ако има услови за природно да пробам природно. Докторката вика ако баш се е погодено и нормално сам почне процесот до најдоцна крајниот термин ок може да се проба ако ептен сакам. Но нејзиното мислење е дека многу тешко тоа да се случи и сепак препорачува втор царски. Овојпат пак прашав и за диоптерот кој ми е -8 и рече дека е дополнителна индикација да одиме со втор царски. Првиот пат ништо не ми спомна за диоптерот. Ама ок имам доверба и секако нема да одам со глава во зид. Многу сакав да имам искуство со природен пораѓај, но некако мали се шансите, а и ризикот е голем нели? Некако малку се разочарав иако потсвесно знаев дека пак ќе треба царски.
[ Синсеј ама само на веб има хеланки за трудници, два пара нарачав едните се подебели како пантолони другите се пообични
Сестра ми го роди второто природно, 4 години после царскиот, процесот и почна сам (и пукна водењак), така што возможно е. Ама ова со диоптерот плус не сум паметна да кажам колку менува, само споделувам искуство
Што е селско ако готвиш за јадење???? Ете и да не е на тераса готвењето, нека е дома под аспиратор, аспираторот каде ја испушта миризбата???? Пак надвор, така? Кога живееш во зграда така е. И џам некој да отвори од кујна ќе мириса.
И темата е труднички муабети, а не кој кај готви. Да, сега ни смета секој мирис поради бременоста, но се излегува од суштината
Јас хеланки нарачав од step.makedonija од инстаграм, супер ми се погодија, мислам дека цела бременост сум во нив. А за други работи, oversized купувам па комбинирам некако...
Vo Bunjakovec vo podrumot butik za trudnici ima. Ima izbor, samo e skapa. Imam kupeno nekolku parcinja ama ne vredat za parite. Od waikiki nesto ako nacekam zemam. Waikiki nema izbor ama ako nacekas nesto moze da zavrsi rabota I cenite se ok. Pred nepolna nedela od city mall kupiv fustan kako tekses 1200 den I maica 450 den. Pominuvaj pocesto se naoga po nesto. Od East Gate zemav farmerki I mini maica... nemaa ponormalni se so dizni likovi.
Ај леле душиче мало, ајде штом сте поминале родилна килажа ќе биде се во ред. Борец од мали нозе е она, само позитивна мисла. Ајде да си ја земеш дома, па после се ќе биде полесно сигурно
Не ме реплицирај за глупости. И ние готвиме дома па не корне секој ден цел влез од кај нас. И некои работи едноставно се неприфатливи кога се живее во зграда. Ај земи скара распали на балкон. Исто и папучи кога ќе распослаат пред стан или точаци или колички бебешки низ влез. Или гласна музика секојдневно да ти трешти од дома. Заеднички простор не можеш константно да узурпираш ни со смрад ни со галама ни со ѓубре пред врата, ни со ништо.
Не зборуваме за скара на балкон...и ако чувале количка, што ако чувале, можеби немаат место каде. Јас сум во зграда и воопшто не ми пречат количките, дај Боже само колички да има.
Тебе не ти пречат, но некому му пречат. Никогаш немам опнато количка пред врата, ниту ништо друго. Колку и да ти изгледа романтично и количката е узурпирање на заеднички простор. Секој стан има ходник, а има и гаража/подрумски простор.