Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Marge

Marge Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    895
    Допаѓања:
    3.524
    Не знам Лидл дали веќе има отворено во Мк или ако имате можност од соседните држави од Лидл, ги имаат убедливо најудобните труднички хеланки и панталони, цените се смешни. А и квалитетот е супер, со оглед на цените на хеланки кои што се околу 4,99 евра некаде. Јас имам уште од првата бременост, ги утепав од носење хеланките, дури сега во оваа бременост почнаа да пукаат, ќе ги сменам, а панталоните и комбинизонките нема да мрднат мислам уште 5 бремености да поминам во нив.

На Ladyme, jagoda777, fragaria и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    1.049
    Допаѓања:
    2.034
    Женски ги гледам гнездава, уште тоа ни фали вероватно све друга е изнакупено :D собата и е полна со количка, транспортер, релаксатор, две креветчиња пошто едното е за во спална кај нас ама ај да не ми смета уште сега и уште ова фалеше :rofl:
    Ело и виббоо ми ги фалеа другаркиве околу 3000се движат чисто онака консултација какви купивте вие и да се квалитетни и длабочки има гледам некои ефтини ама ептен плитки кога ќе почне да се врти во тоа нема шанса да е сигурна :?: и дезените некако така понеутрални ми се на ело и виббоо ама и други опции предложете од каде купивте и вие :call:

На Karanfilce14 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. ginger

ginger Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2010
    Пораки:
    475
    Допаѓања:
    612
    Сигурно си пишувала, ама не се сеќавам. Какви количка, транспортер и релаксатор зеде?

4. Baby warrior

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    1.049
    Допаѓања:
    2.034
    Од Солун нарачав количка на Anex flo, исто и транспортерот Anex, релаксатор на Mastela

5. Baby warrior

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    1.049
    Допаѓања:
    2.034
    Релаксаторот на Мастела ептен ми се свиѓаше дека е во три позиции може и како мини креветче додека е малечка во дневна да си спие, а подигнатите позиции полуседната/исправенка да си гледа, многу се нежни движењата и со електричен дисплеј е
    https://www.mastela.pk/swings/electric-swings/mastela-h-multi-motion-baby-cradle

А количката, одваааај чекам да ја сефтосаме, многу ми е фенси :D за најубава на мајка, во Скопје не сум видела никој да ја вози, вчера една Anex Eli видов низ City mall ама генерално низ Ск ги нема

На ginger и Karanfilce14 им се допаѓа ова.
  6. Karanfilce14

Karanfilce14 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2022
    Пораки:
    309
    Допаѓања:
    444
    Јас сум веќе решена за Ело, низ форумов што читав ептен ги фалат а пред некој ден и колешка ми прати си земала баш е големо и длабоко. Има и во bebe home, андреј компани ама некако откако ги видов од Ело ни едни други не ми се свиѓаат

На Baby warrior му/ѝ се допаѓа ова.
  7. ginger

ginger Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2010
    Пораки:
    475
    Допаѓања:
    612
    Ептен се убави, сега ја гледав и количката, не сум видела кај нас. Со здравје да се користат. :l:
    Од кај ја зедовте количката и колку, овде кај што гледам ја 1200 фунти.

На Трагедијаупмм му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Baby warrior

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    1.049
    Допаѓања:
    2.034
    Од kiddo.gr во февруари беше на промоција 950еур, сега да провериш како се движат иначе како бренд се ептен убави низ Европа ептен се популарни

На ginger му/ѝ се допаѓа ова.
  9. nate_93

nate_93 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јуни 2024
    Пораки:
    196
    Допаѓања:
    205
    Јас од Babybi нарачав, 1900 денари, чекам да стигне. Имаат продавница негде на пластичарска, ама прават и онлајн нарачки. Можда е плитко ама ептен ме маѓепса кога го видов и после што и да гледав не ми се допаѓаше :D Ти си бираш боја и дезен какво сакаш.

Прикачени фајлови:

На Ani93, ginger и Baby warrior им се допаѓа ова.
  10. Kala22

Kala22 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2014
    Пораки:
    972
    Допаѓања:
    1.237
    Јас ги утепав од носење цела бременост па и после бременост удобни ми беа дека со царски бев јас. Вредат за парите дефинитивно.

На cassiopeia999 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Kala22

Kala22 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2014
    Пораки:
    972
    Допаѓања:
    1.237
    Јас имам на Ело и дефинитивно ептен го искористивме, моето спиеше и дење и ноќе во него, малецка се роди па некако во него ми изгледаше како да е ушушкана во нешто. Сега веќе и го тргнав зошто многу сака да спие со раширени раце и веќе не и ги собира во него.

На ginger и Baby warrior им се допаѓа ова.
  12. Bum

Bum Истакнат член

Се зачлени на:
    17 март 2022
    Пораки:
    347
    Допаѓања:
    288
    Cestitki do new baby....I do mamickite....da se zizi I zdravi I da rastete.....srekni presrekni:l:

13. Bum

Bum Истакнат член

Се зачлени на:
    17 март 2022
    Пораки:
    347
    Допаѓања:
    288
    Devojki Sakav da ve prasam dali vi vlijae vremevo.......cel den sum kako zasemwtena I me vrtat koski...aj navecer mi e ocekuvano sekako si vrtam krugovi....ama preku den....a duplo pijam magnezium.....nemam sila za nisto.......

На Aledarkali му/ѝ се допаѓа ова.
  14. fragaria

fragaria Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2016
    Пораки:
    318
    Допаѓања:
    345
    Мене ми влијае ама со главоболка и тоа се додека не заврна страшна главоболка после ме пушти
    Пијам течности и гледам нозете малку нагоре
    И тоа малку си трпам
    Оти не сакам да пијам апчиња колку можам

На Трагедијаупмм и Bum им се допаѓа ова.
  15. dummy

dummy Активен член

Се зачлени на:
    21 август 2024
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    183
    Не бев сигурна во која тема да пишам па ај тука дека најактивна е. Во врска со крварењето после пораѓај, 3 недели ми се поминати од пораѓај и последниве 2-3 дена некако не крварам туку имам некој жолткаст лигав исцедок. Дали е нормално?

16. Kala22

Kala22 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2014
    Пораки:
    972
    Допаѓања:
    1.237
    Да и јас имав така и мислам дека тој исцедок подолго ми траеше од самото крварење, барем кај мене.

На dummy му/ѝ се допаѓа ова.
  17. ginger

ginger Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2010
    Пораки:
    475
    Допаѓања:
    612
    Од досегашниве временски промени, мене полошо ми влијаеше затоплувањето. Четвртокот ми беше најтешко, страшен припек беше, излезена бев и на пат мислам цркнав од саклет од сонцето.
    Се плашам од затоплување.

Дождов некако попријатен ми е, и полесно ми е движењето надвор на свежичко.

На Cvetce_, Bum, jelo и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. NewMember23

NewMember23 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2021
    Пораки:
    201
    Допаѓања:
    337
    Времето е одвратно, особено денес, цел ден ме боли глава, ми се повраќа и врти. Преку к... ми е од ова нестабилно време, еден ден лето, друг ден кај се јакните. Најлош период за трудни е овој, март-мај, мислам ќе скренам ако уште еднаш се смени времево!

Што е со различното доживување на железото на авицена и синлаб? Синлаб вика дека си анемичен ако железото ти е испод 9, а авицена испод 7ипол. Мене ми излезе 8.6, според мерките на синлаб сум анемична, а во авицена кога правев исто околу 8 и нешто ми беше, вика нормален.
    Сомничава сум во врска со резултатите на синлаб, во врска и со други работи.
    И уште едно прашање: Дали на некоја и се влошуваат киселините од кесичките магнезиум директ што се со портокал? До сега пиев некој обичен германски 2по 250 милиграми, решив да сменам дека при крај сум магнезиум директ 375 ќесичка и еве веќе два три пати по испивање имам ужасни нагони за повраќање и киселини. А го фалеа доста дека баш бил за трудни.

На Bum му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Mimmi39

Mimmi39 Популарен член

Се зачлени на:
    11 ноември 2017
    Пораки:
    1.946
    Допаѓања:
    4.405
    7,5 или 9 или 8,6 тоа е многу сличен резултат. Обично под 10 веќе може да се смета за ниско.
    Како ти е хемоглобинот? Еритроцитите? Се заедно се гледа пред да ти кажат дали си слабокрвна.
    Беше на лекар? Ти предложија нешто?

Магнезиум директ е магнезиум оксид. Најлошата форма на магнезиум која најслабо се апсорбира во организмот. Најдобри форми се органските, пр. магнезиум цитрат или магнезиум глуцинат. И двете форми би ти ги препорачала, нема да згрешиш која и да ја одбереш.

На Ani93, Bum и NewMember23 им се допаѓа ова.
  20. NewMember23

NewMember23 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2021
    Пораки:
    201
    Допаѓања:
    337
    Еритроцотите ми се ОК (4.3), хемоглобинот низок 11.7. Прво тој почна да паѓа и имав вртоглавици и ми се стемнува. Инаку надвор од бременоста имам доста јак хемоглобин и железото ми е секогаш над 20. Ова ми доаѓа како шок. Задутре сум кај матичната и ќе ја прашам за суплемент железо дали ќе ми даде, со оглед на тоа дека сум веќе 33-34.

За магнезиумот, хм... Не знам дали допрва да почнувам ново шишенце, бидејќи по 35та нема повеќе да пијам, ќе го допијам германскиот кој не ми правеше проблеми вакви. Ме зачуди директот, еднаш уз муабет со една лекарка што само што се породи правевме муабет за магнезиум и ми го препорача овој. Дефинитивно нема да го пијам, одвратен е и ми се повраќа од него. Плус е некако преблаг. Можеби на некоја и одговара, мене воопшто.