Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    6.770
    Допаѓања:
    21.369
    Препре рано ти е да се види било што на ехо. Почекај две недели.

На Eho му/ѝ се допаѓа ова.
  2. EnaEnA30

EnaEnA30 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 ноември 2020
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    191
    Исто и јас немав и баш генетичарот ми вели прашај во сите компании што нудат да ти набројат 3 операции во Македонија и регионот; И прашав и во Biosave & Ginekalix, немаа одговор, ми се прејавија и само ми набројаа трансплантации во Мк и регионот ама ниту една не е од матични клетки сочувани од папочна врвца. Единствен аргумент беше дека во Турција имало некои хематолошки трансплантации извршено ама и ова што ни го кажа генетичарот дека е полесно од сроден донор да му земат пола кило крв и да извадат што им треба отколку да ги садат во лаб клетките од 10-15мл крв.
    А дури и кај нас имало голема база на донори, до сега е праќано од Полска и Германија крв од сроден донор, камоли пак Турција и поразвиени држави.
    Ептен сум на два ума што да се прави..

На Altea1, ginger и fragaria им се допаѓа ова.
  3. fragaria

fragaria Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2016
    Пораки:
    321
    Допаѓања:
    349
    И мене не ми е баш јасно како оди после процесот
    Убаво што пиша ако некој знае ќе ни појасне можеби

На EnaEnA30 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. fragaria

fragaria Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2016
    Пораки:
    321
    Допаѓања:
    349
    Рано е
    Ќе појдеш пак на ехо
    Инаку имаш тема за прво тримесечје од бременоста за да си прочиташ повеќе искуства наназад пораки и слободно може да пишеш и тука и таму

На Трагедијаупмм му/ѝ се допаѓа ова.
  5. ginger

ginger Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2010
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    619
    Ти благодарам што сподели.
    Ние бевме во план во Биохеленика да зачуваме, баш ќе го поставам ова прашање следен пат кога ќе се слушнам со докторот.

На EnaEnA30 и fragaria им се допаѓа ова.
  6. EnaEnA30

EnaEnA30 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 ноември 2020
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    191
    Баш сподели ако каже нешто поразлично да имаме повеќе информации :)

На ginger и fragaria им се допаѓа ова.
  7. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    1.387
    Допаѓања:
    2.985
    За ништо немаат одговор само за продажба на пакетите и толку... Оваа од Панорама мислам врска нема со медицинава. Колегиве од Нифти само на памет тоа што научиле. Толку.. Секој сам да се едуцира е работава.

На Altea1, LiquidLuna, fragaria и 4 други им се допаѓа ова.
  8. Mimmi39

Mimmi39 Популарен член

Се зачлени на:
    11 ноември 2017
    Пораки:
    1.949
    Допаѓања:
    4.410
    За жал,го имам истиот впечаток.

На fragaria и Ladyme им се допаѓа ова.
  9. ginger

ginger Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2010
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    619
    Ист впечаток добив кога се информирав за пренатални, особено за претставничката на Панорама.

На fragaria и Ladyme им се допаѓа ова.
  10. EnaEnA30

EnaEnA30 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 ноември 2020
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    191
    Да апсолутно.. од Гинекаликс имам впечаток како некој рандом на кафе да сме седнале и ми продава магла.. ни самите не знаат и не веруваат во тоа што го продаваат. А за Панорама јас се имав слушнато со таа што претходно била одговорна за продажба и многу позитивен впечаток ми остави, многу професионално ми објасни, ама затоа и директно во Натера работи сега продажба… Сашка некои џам муабети ми правеше…

На fragaria, Guns N` Roses, ginger и 2 други им се допаѓа ова.
  11. fragaria

fragaria Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2016
    Пораки:
    321
    Допаѓања:
    349
    Истиот впечаток
    За жал, баш така

На Ladyme и jagoda777 им се допаѓа ова.
  12. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    1.052
    Допаѓања:
    2.042
    За матичниве клетки читав многу и странски форуми и тука… ништо потврдено … многу маркетинг. Ние одлучивме да сме позитивни дека ќе имаме здраво и право дете, и дека доколку не снајде недај боже нешто лошо ќе трчаме и реагираме тогаш. Друг факт кој го спомнуваат низ странскиве форуми исто што направи да размислувам е дека клетките кои се зачувуваат се со рок од триесетина години, потоа се неупотребливи а страните болести кои се јавуваат во човечкиот организам се претежно по 30та година кога веќе организмот преминува во активна фаза на стареење и да речам оксидација :| Не дека нема болни дечиња низ светов од поголемиве болести ама процентите кажуваат дека веројатноста за канцерогени и хематолошки заболување се покачуваат со староста што ми е нонсенс во однос на помислата дека би биле неупотребливи клетките кои ќе ги зачуваме баш за момент кога можда ќе притребаат во животот.
    8-| Недај боже никој од нас да не дојде до ситуација, ама вероватно ќе го превртиме светот за да најдеме соодветен донор за свое најмило.

На fragaria, ginger, EnaEnA30 и 2 други им се допаѓа ова.
  13. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    2.550
    Допаѓања:
    7.438
    Со позитивен тест на 30 дена од последен циклус, оваа бременост прв преглед за 3 недели ми рекоа. Минатата, со тест на 35 ден, после 2 недели. Двата пати бев 6+ недела и слушнавме срце. Тешко е да се чека до преглед, ама полошо е мислам да отидеш толку рано и уште повеќе да се стресираш. Нормално е да нема ништо уште, ќе биде добро :)

На jagoda777 и Трагедијаупмм им се допаѓа ова.
  14. Secret.women

Secret.women Истакнат член

Се зачлени на:
    13 септември 2020
    Пораки:
    790
    Допаѓања:
    1.530
    Каде можам да најдам распоред на доктори на ГАК за мај?

На Трагедијаупмм му/ѝ се допаѓа ова.
  15. BabyKala

BabyKala Нов член

Се зачлени на:
    3 јуни 2024
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    19

Прикачени фајлови:

16. jagoda777

jagoda777 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2014
    Пораки:
    579
    Допаѓања:
    906
    Здраво, дали има некоја кај др. Лазаревски со ивф? Каде продолживте во Систина, кај кој доктор? Др. Лазаревски гледа само до 18 недела...

На Надеж♥️ и DreamOn им се допаѓа ова.
  17. cocopuff

cocopuff Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    727
    Допаѓања:
    731
    Јас кога бев да ми земат крв, не можеа вена да ми погодат не знам колку пати ме испобоцкаа. И на крај Сашка вика дај јас ќе те боцнам, колку што сфатив работела анастезиолог во Систина на времето, може сум грешка. И ок ај да ме боцне, ни ракавици става ни ништо, пак 3 пати ме издупи, конечно успеа во дланка со беби систем да ми земат крв за на крај да си се боцне со иглата со моја крв.
    Па почна да паничи да не сум имала сида да не сум ја заразела :D Жено божја хахах

Па и тоа собчето клаустрофобично некако, а општо ко тралалајка ми беше она.
    Го направив пошо имам приватно здравјствено што ми го покри секако, а по препорака на гинекологот одлуката беше за Панорама. Не се каам, ама на толку пари мааааалку потака професионализам очекувам.

На Ladyme му/ѝ се допаѓа ова.
  18. vlaince

vlaince Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2021
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    22
    Zdravo,jas bev kaj Dr.Lazarevski so IVF i posle toa bidejki isto sakav vo Sistina da prodolzam ja odbrav Dr.Kornelija i sum zadovolna

На jagoda777 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. DreamOn

DreamOn Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2022
    Пораки:
    306
    Допаѓања:
    416
    Јас не сум со ивф оваа бременост ама си одев кај Лазаревски од почеток, и исто до 18та недела ме водеше, после продолжив кај Петровска по негова препорака ради близначка бременост.

20. DreamOn

DreamOn Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2022
    Пораки:
    306
    Допаѓања:
    416
    Девојки дали некоја има искуство со карпал тунел во последен триместар? Изгледа и тоа ми се појави, читав ради задржување на течности се појавувало при крај, ми се кочат двете раце навечер |( какво чаре има за ова да се олесни? Или нема :D