Mene mi bese sekjerot 5, a granica vo bremenost mu e 5.1 i doktorkata me prati da ispitam... A tebe ti e dobar sekjerot, taka da mislam nema potreba da proveruvas... Mnogu grda procedura e proverka na skrien sekjer... Jas srekja tetka blisku do adrialab i lezev kaj nea, inaku kje umrev mislam a koga bi ispituvala, zasto privatno?
@mariz во јуни ми беше 5.4 па во јули 4.6 а ете сега најнизок, а и тогаш ми рече матичниот нема потреба. А и денес лаборантот ми рече дека е многу грда процедурата и да размислам. Па од друга страна на другарка ми и беше покачен скриениот шеќер и никаква терапија не и дале, само да не јади леб, тестенини и благо.
Zdravo.Jas kako stomatolog bi te posovetuvala pravec kaj maticniot stomatolog i da go videte zabot.Ako ti e se vo red so bremenosta i nepies nekoi lekarstva za cirkulacija na krvta moze da go izvadis zabot sepak postojat anestezii i za trudnici.Podobro e edna anestezija i izvaden zab negoli postojano apcinja za bolka koja nema sama da pomine duri ne go sredis zabot samo moze da ti se vlosi i poloso da ti bide i za tebe i za bebceto bakterii da go poplavuvaat,bidejki se sto ima vo nas ima i kaj nego. Ako nesaka maticniot neka te preprati na oralen hirurg tie se za toa sepak specijalisti.Pozdrav
Koja nedela si? Ako si vekje pri kraj nema potreba stvarno... Moze togas si jadela nesto vecerta pa zatoa bil pokacen... A terapijata taa e.. lekovi ne smee, nema sto drugo da napravat. Epten grda procedura vo koja mora da veceras vo 8 vecerta i posle nisto ne smees do sabajle, pa sabajle do kaj 10,11 pak nema da si jadena i kje se mrdnes
Скоро 29 недела сум. Ќе видам уште еднаш ќе прашам кај матичниот дали да проверам, ако речат нема потреба тоа е. Фала ти
Epa dobro imas dosta do kraj, moze da proveris Ako imas skrien bebce debelko kje rodis i toa e toa mene rezultatite mi ispadnaa deka nemam, a rodiv bucence so obrazi ogromni
Zdravo devojki. Jas denes pocnav da pijam i Tothema za zelezo, da ne padne do krajot. Denes udriv na shoping, ams sliki vo dr.tema ke postiram.
Па не сака, затоа и прашав. Бев за друг заб јас пред 2 месеци вика после 7ми месец не работам со трудници. Ништо, ќе ја замолам да ме прати негде на друго место, многу ме боли. Ја викам кога ќе се пораѓам нема да знам што повеќе ме боли.
mene ke mi go proveruvaat skrieniot seker kako eden redoven pregledn vo bremenosta a i ginekolot sto mi objasni treba 3 saata da sum tamo vo ambulantata, 3 pati ke mi zemaat krv, treba da ispijam 1l slatka voda nekoja sto ke mi ja dadat i od vecerva nisto da ne jadam do utre dodeka da zavrsam
https://www.facebook.com/OfficialFu...4446452713479/458048634353258/?type=2&theater Aiii dusha, Kako ste mi deneska mesina? Rastite ? @Pcelka94 Pu pu mashala, srcka shubo e zastanato
@kristina.k mila ti zaviduvam na vrednosta na hemoglobinot mojot edvaj so apcinja i stog rezim na ishrana go odrzuvame okolu 90,a sega moze uste mi e padnat
бидеки ми помина терминот за порагај докторот ми рече среда за на цтг и ке ме прегледвал ? вагинален преглед е или ? некои ми имаат кажвано дека ја ставал раката внатре и така прегледвал ме интересира ако знај некој каков преглед би мозело да биди зш многу се плашам
Да вагинален со прсти ќе види дали ти е омекнато грлото и дали се отвараш. Ее ако од тој преглед се плашиш... хехе, ме е страшен ич
@mdenkov порано стално имав многу јака крв, како мала и на горна граница ми бил хемоглобинот, а да ме видиш бледа колку сум. Ајде ќе биде подобро и кај тебе ќе се нормализира се надевам со апчињата.
Само да ве поздравам мешиња, ве читам редовно и чекам во темите бебе Верена не се грижи вагиналниот преглед не боли, мене ми викаа страшен е ама везе нема. Ич не боли. Поздрав до сите и продолжете да растете!
Поз до сите мамички.малце помоћ.10 недела сум ама имам многу мака со колковите.дали не која имам сличен проблем.