Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. fragaria

fragaria Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2016
    Пораки:
    326
    Допаѓања:
    352
    На Baby warrior и Autumn Love им се допаѓа ова.
  2. EnaEnA30

EnaEnA30 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 ноември 2020
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    193
    Така било законски, матичен да ти ја аплицира. И јас на преглед бев Ремедика 27ма недела и исто сакав да ми ја аплицираат тогаш и др Афродита ми кажа дека нема да ми вратат пари ако ми ја аплицираат таму, морало кај матичен. И тоа мора дента кога си ја купил во аптека истиот ден матичната да ти ја аплицира. Па го превртев цело Скопје да ја најдам, поголемиве аптеки никаде ја немаше, ја најдов во една Ани Фарм, па само една беше, па унапред ја плаќав и ми ја чуваа додека се договорам со матичната кој ден да појдам, за тој ден да ми издадат фискална.. Хаос. А инаку аплицирав во фзо пред скоро 5 недели уште ми немаат рефундирано а пак за патолошката одма ми исплатија, дури позитивно се изненадив, на 28ми поднесов, на 10ти ми пуштија плата од фонд. Веројатно различни оддели и различни началници.

На fragaria му/ѝ се допаѓа ова.
  3. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.560
    Допаѓања:
    23.527
    Од утре сум полна 38 недела.
    Денеска бев на цтг, мирно е, плодова вода има, постелката зрее.
    Проблемот е што настинав многу, кивам, нос ми тече, грлото ме боли. Ова ми е сигурно 10 пат како настинувам оваа бременост, имунитетот нула. Гинекологот ми вика Алмацин да земам, и да е вирус вика подобро ќе ти е. Ја прашав за риностоп, рече не.
    Утре да одам кај матичната да ме прегледа, да видам што ќе каже и таа, кое е помало зло, антибиотик или риностоп, што побрзо ќе ме крене.

4. LanaDelR

LanaDelR Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2016
    Пораки:
    1.241
    Допаѓања:
    2.231
    Некој скоро што примил инекција рогам за рх негатив,дали се прима сега на ГАК во 28 недела со упат од матичен и со резултат од кумбс тестот а не како порано сами купувавме па рефундација во фондот.Ова од матичниот ми е пренесено,дека се прима на гинекологија сега и дека не се плаќа не ми е јасно

Последна измена: 29 април 2025 во 22:29
  5. Autumn Love

Autumn Love Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2020
    Пораки:
    2.346
    Допаѓања:
    6.022
    Најубаво направи крвна слика утре и ќе се консултираш со матичната дали си за антибиотик или не.

На happygirl му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Secret.women

Secret.women Истакнат член

Се зачлени на:
    13 септември 2020
    Пораки:
    791
    Допаѓања:
    1.530
  7. Lady*Bug

Lady*Bug Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2017
    Пораки:
    1.375
    Допаѓања:
    5.063
    Иста ситуација беше и кај мене. Негде накај 38 недела, грло, нос, шлајмови, зелен секрет и си трпев едно 7,8 дена викам кај ќе одам по лекари едно не можам во гужва да чекам, друго викам некој стомачен нешто додатно да не закачам. Али не било така, после 10 дена ситуацијата ми се влоши ајде на пулмолог во систина. Не правев никакви испитувања одма ми даде сумамед, уште едни таблети и спреј. За некој ден треба да се породам, мораше на крај и да се разболам, малку ми беше патолошката. Така да совет не чекај ко мене оди на лекар. Не спомнав дека пред да одам у систина, бев и на матичен, добив впечаток дека ко да бегаат од трудна жена, ниту ме прегледаа ниту ништо, од ракав антибиотик ми пишаа, од широк спектар, нормално пулмологов ми го прекина.

На happygirl му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Aledarkali

Aledarkali Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2023
    Пораки:
    396
    Допаѓања:
    318
    Здраво се породив и јас на свет дојде нашата втора принцеза, ви посакувам на сите лесна бременост и лесен пораѓај, да се стабилизирам па ќе ви пишам како поминав

На Eho, Autumn Love, sexymia и 18 други им се допаѓа ова.
  9. ginger

ginger Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2010
    Пораки:
    485
    Допаѓања:
    622
    Честитки, да ви е жива и здрава! :l::l::l:

10. Ljiljana1986

Ljiljana1986 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2023
    Пораки:
    316
    Допаѓања:
    616
    Жива и здрава да е :l:

11. jagoda777

jagoda777 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2014
    Пораки:
    582
    Допаѓања:
    908
    Честиткиии! :l:Жива здрава!:l:

12. nice-girl

nice-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2010
    Пораки:
    918
    Допаѓања:
    680
    Честиткии!!! да е вечна

13. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    2.172
    Допаѓања:
    5.263
    честиткии :inlove: да е жива и здрава!

14. olly14

olly14 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2010
    Пораки:
    511
    Допаѓања:
    710
    Devojki edno prashanje. Po vtorata bremenost i zagubata na deteto od teshka depresija i stres dobiv gangrena i morav da izvadam del od zabite. Gi srediv site minatata godina, staviv zirkonium navlaki, odev 7m na zabar, prezadovolna se super. Nemav nikakvi bolki nishto. Sega so tretava bremenost, Poslednive nedela dena imam jaka bolka gore na 7ca i 6ka no SAMO koga pijam neshto ladno ili mnogu toplo. Vaka normalno dzvakam, stiskam na mestoto, plaknam se e ok, ne custvuvam nishto. Nepcata mi krvarat bash tamu. Mozno e zabite da se rasipani pod navlakata a ushte 1god nema pominato od koga gi fiksirav navlakite, ili mozebi nepcata se vospaleni ili pushtil lepakot pa vlaga tecnost gore?
    Inaku sum rizicna bremenost i ne sum vo moznost sega da odam na zabar, ako e se ok bi mozela posle 28 nedela.

Znam deka ima posebna tema, no ovaa e najaktivna pa zatoa i tuka pishav.

@Aledarkali cestitki, da ste zivi i zdravi <3

15. Cvetce_

Cvetce_ Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2024
    Пораки:
    441
    Допаѓања:
    588
    Непцата се осетливи во бременост и нормално е некогаш да се раскрварат и да се воспалени.
    Посети стоматолог да не има некоја храничка влезено, можи ќе треба забен камен да исчистиш, јас така се спасив, сличен проблем имав.

16. hihigimi

hihigimi Нов член

Се зачлени на:
    21 март 2025
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    sto mislite za testot ne sum sigurna dali gleda bleda crta ili ne

Прикачени фајлови:

• IMG_4217.jpeg
      IMG_4217.jpeg
      Големина на фајлот:
      234,4 KB
      Прегледи:
      10
  17. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    1.389
    Допаѓања:
    2.986
    Ѕвони во Жива 2, набавуваат од грција ако нема по други аптеки.

Прикачени фајлови:

На Ena0310 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    1.389
    Допаѓања:
    2.986
    Нема, мене вработена ми е блиска таму , ми ја врати потврдата од ремедика и кажаа на шалтер тие дека ќе ми ја одбијат, и звонев кај општа матична и она ми даде потврда, зошто мојот гиниколог матичен ми рече неможел да ми даде потврда чим сум била ремедика.. а лифтот не работеше во железничар за да се качам на 5ти, јас грло скратено и му викам што да правам, вика иди прими негде и после неможело.. филмови.

19. Karanfilce14

Karanfilce14 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2022
    Пораки:
    316
    Допаѓања:
    449
    Јас прашав сестра од таму дали може така ми рече не. После пораѓај да ама сега не. Можеби ете мене така ми кажале препрашај. Јас си прашав дали може културно со упат ете бидејки секако на преглед требаше да одам ама ништо па ја купив и ја примив во систина АМА знаеш дека посебно таму има посебни правила за секој хах прашај си пак.
    @Ladyme во државна институција кога ке им спомнеш систина или ремедика како косата да им се крева, имаат некој проблем дефинитивно. Мене матичниот ми е на 3ти спрат со скали и немам отидено до сега. Еве изгледа специјално требаше да појдам за таа потврда нивна страшно.

20. nate_93

nate_93 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јуни 2024
    Пораки:
    198
    Допаѓања:
    206
    Честитки, да е здрава и жива, голема да расте и да ве радува цел живот :l::sun: