него некој да не знае дали е нормално да се качува холестерол во бременост? денес правев крвна слика, 24 та недела сум, гледам дека холестеролот ми е на горна граница, а никогаш не ми бил висок...
Имате ли искуство со бактеријава Enterococcus faecalis? 20 недела сум. Додека ми врати матичнава за терапија да си прашам
Нормално е, мене пред бременост ми беа под нормала триглицеридите за во бременост да стигнат до нормални
Пиев неколку пати ама никаков ефект немаше за кашлицата. Тоа повеќе за грло мислам е корисно да го омекне. Ама може пак да направам нема штета.
24ta nedela holesterol 7,5 Vcera bev na pregled dr afrodita rece sosema normalno bilo. I trombocitite mi se isto 2.1
Кај мене се малку над граница, исто во нормала ми беа. И тоа лдл холестеролот лошиот. Триглицеридите ми се добри. И цел живот пазам на храна скоро веган сум. И јас се зачудив како е можно бидејќи внимавам многу на храна. И во извештајот ми беше напишано да продолжам со клексан дека е и тоа еден фактор кој може да прави згрутчувања.
исто и мене секогаш ниски и триглицериди и холестерол сега наеднаш качени и ми падна чудно, викам да си прашам да не ве цитирам сите, фала ви женски
Леле ова железото опсесија ми стана, секој месец на контрола по една единица скоро паѓа. 26 недела сум и 9.60 ми е моментално, претходниот месец 10.1. А пијам флорадикс, цвекл, спанаќ некогаш, ама изгледа слабо јадам месо, треба секој ден да појачам телешко. Хемоглобинот и тој 116. Значи пробано е Глобифер таблети и флорадикс и нема резултати. Глобифер го земав и со витамин ц. Сирупот не оти пиши дека нема потреба на упатството.. Дајте совет со што би можела да го кренам. Почнав и мед со семе од коприва.
Да пробаш со Фероглобин? Мене многу ми помогна заедно со ц витамин по едно испиено кутивче ми се покачи значително железото.
И јас денес правев холестерол 6.25 И триглицериди прв пат 1.59 Нормално е да се креваат, сега да не е многу над границата. Плус празници сите на јагнешко и јајца бевме
Флорадиксот е слаб, земи нешто појако. Тотхема ампули или Ферогрин таблети, мене и тоа и тоа ми помогнаа, заедно со витамин ц.