Не, мене напротив гинекологот баш ми збори да не го мислам, да знам дека сум го осетила дента и толку, дека според книга и 4 пати некој ден ако мрдне било ок, тоа бил минимумот. Мене ми создаваат паника содржини што ми излегуваат на социјални медиуми од коишто за жал нема како да се избегне.
Nemoj da se sekiras i da si pravish stresovi i da broish kolku pati mrdnalo bebeto. Nekoj den ke bide poaktivno nekoj pomirno a toa kolku pati mrdnalo vo denot e sekogas razlicno. Dokolku povejke od 2 dena do 3 nema nikakvo dvizenje togas odete na dezuren ili kaj maticen Uzivajsi vo bremenosta uste malce ti ostana
Одлична вест. Сега уживај со бебушка и навикнувајте се. Сега барем ти е домче и знаеш дека никој не може да се грижи подобро за неа од тебе Гушки до двете.
И јас се жалев пред неколку дена за истото (иста недела сум). Како што се пожалив наредниот ден пак супер си беше си мрдаше, некогаш повеќе некогаш помалку. Сега на прегледот не можеше дури да го "фати" од толку мрдање. Така да според мене е нормално некогаш поактивно, некогаш не.
Јас минатата недела земав во аптека Матија спроти Лиса во Ново Лисиче, имаше уште една ќесичка ама рекоа редовно добиваат, околу 80 денари беше
Да, се најнормално . Не ми забранија ништо освен сексуални односи. Меѓутоа јас сама избегнував физичка активност од што ми беше страв. И гледав да одмарам повеќе .