Многу честа појава е кафеав исцедок до 12та Нед Ако не примаш терапија треба вообичаено да се прими утрогестан вагинално Ама мора гинеколог да ти препише Мирување и не кревај тешко Ц витамин Магнезиум Тоа е
34 та недела веќе неколку дена прениско ја осеќам. Скоро во препон... Малку паника ме фаќа ,немам болки ама сепак и мислам дека е прениско вака ... Исто до која недела стававте утрогестан за поддршка ?
Јас исто така имав траеше од 9та до 10та недела на неколку пати со терапија бев покриена на преглед бев се беше во ред немаше никаква причина. Си помина само, веројатно стара крв. Сепак отиди си на преглед.
Ми излегува и мене по некоја капка па страв ми е плодова да не истекува. Миле паника сум како се ближи ... Со првото пукање водењак не сетив ,баш на золва ми некни и викам немам поим како изгледа тоа Спојлер: Водењак од кое дупче тече од тоа за циклус или од тоа за мокрење ,она па 3 родено вика немам поим знам дека е топла вода во голема количина Цел ден мокрев по две капки буквално Породена сум 37 +6 а ми ја водеа предвремено и во инкубатор па сеа ми е страв да не се деси истото
Утрогестан не се става веќе 34 недела. Прекини го ако ставаш. Има продолжено дејство и ќе се отвориш никад.
Не ставам веќе ама се мислев да земам страв ми е да не се породам пред 38ма или или уште полошо пред 36 та не дај Боже. А гинекологот ми рече ако имам болки да ставам една... (за викенди и сл.) А ако не се смири на ГАК, бидејќи бев со болки во 7 ми месец.
Јок бре. Дури со мм во 4 ноќеска се натегавме за болница, ми вика па нели треба да ти пукне водењак. На таа и таа нели им пукал
Девојки, каква облека да купувам за летно бебе, август ми е терминот. Како треба да се облекува новородено бебе тој период, може глупаво е прашањето, но немам никакво искуство.