Zdravo @malo duse I mene me bolat kolkovite, na spienje, bidekji spijam samo na strana, gi menuvam celo vreme
Во тој период и мене ми се јави болка во колкови, ептен супер ми дојде перницата за доење од Анжи што ја купив, долга е со врвки и дава потпора на скочни зглобови, колена и колкови. Фактички ја јавнуваш. Ја користев до 7 месец после жешкото фати.
Bev vo wc mochkav, se brisham imav malku krv mnogu malku.. pred dva dena isto, vecherva pak. Minatiot pat imav tapa bolka vo stomakot a sega samo kapkata krv. Ima li prostor za panika shto da pravam? Mozhno li e od nervozi od denovive ili shto e prichinava? Ne znam shto da pravam lezham miruvam pomognete
Барај доктор да те прегледа утре, не треба да има крв ама и не значи дека е лошо само мора да се види зошто и од каде е крвта.
Душо темна светла крвта е крв за да се смириш и ти и да се осигураш да одиш на преглед и плус со то шо ке одиш можиш само да си помогниш и да спречиш недај боже нешто да се деси со бебенцето.позз и пиши те мислиме
Мојата ја купив од Анжи, спроти градска болница, инаку Сон е произвидителот... Мислам околу 500-600 денари беше.
Јас никако да се навикнам да спијам на лева страна, ке легнам така и одма се здрвувам и несвесно се вртам на грб и најубаво ми е така спиењето, а знам дека на грб не треба...
Добро утро мешковци јас од наутро како госпожа сум нозете кренати во вис мојов крева кревет,прави кафе,мие садови мести доручек и си пее папучар сум папучар а јас од дневна се кикотам баш сум безобразна. @coconaut И јас немозам уште да се навикнам на лева страна на грв никогаш несум спиела сеа се на грб се будам но кесе навикнеме и на страна.
Што направи @Mariangel? Сигурно прогестерон ќе ти дадат и мирување ќе ти препорачаат. Само со помин да биде и да се среди се! Јас како сум удрила на шетање деновиве, да надокнадам за цело лето што се криевме дома и да искористам шанса уште малку дури можам да се шетам. А вчера по сета жештина сме шетале, какви сме изгорени ко ракови, и тоа надокнада за цело лето сонце шо не не виде. Инаку ко ќе се движам ме боли некако долу ниско, не баш страшно нешто, ама ко да ми се спуштени цревата имам таков осет а матичниот ми е уште на одмор, се надевам ништо страшно не е, ми годи шетањето мада после сум ко претепана, нозете ми се ко крофни нараснатиж ме стегаат балетанките, колковите ме болат, кичмата исто ама ко ќе ја довлижам главата на перница заспивам одма. И друго, многу имам ко прозирен одлест исцедок, ќерка ми некогаш ме забележува,преку пантоли се гледа и ми вика хехе мама се измочка не се сеќавам дали претходно ми беше така!?!?! Нормално е зголемен исцедок, ама ко подмочана ? Навистина трето ми е, ама некои работи се заборавале ајде кој е за , ми се пие зш ми се спие, да можам да си спијамммммм ама нема! Поздравче и ајде да прочитам некоја фалба, некоја радосна вест, нешто убаво!! Ај @Bebulleee изрувај не срцке!! @mama89 , @<3 pleza4e <3 , @monik55 каде сте???
Dobro utro mesinja. I jas imam zgolemen iscedok. Vcera se utepav od setanje. Denes se me boli, od kolkovi, dolu sramnata koska, se. @Mariangel duso, odi na lekar i izvesti ne.
Почнав да пијам Мама Вит пред некој ден и приметувам дека ми се смени бојата на урината накај зелена, а читам тоа било од вишок на Б витамин. Ги пие ли некој овие витамини? Кои витамини ги пиете?
Doooobaar den trudnickiii.. kako mi stee, navrativ da ve pozdravam. Gledav edno video i mi tekna na vas... <3 https://video-fra3-1.xx.fbcdn.net/h...=c8f71dbf609ffe7345cfc6208c8c390e&oe=55DC5A7B
Мамички како сте? Ние само што го испивме кафенцето, па полека полека ќе се спремам за на работа. Инаку вчера се испонервирав за сите пари од глупости. Бев кај матичната за брисеви да ми земе, закажана се со ред, се најде една госпоѓа која ме замоли да влезе пред мене само едно прашање да ја праша докторката и влезе и прашањето и траеше цели 45 минути, кога излезе ми идеше да ја Таа излегува и нели јас сум на ред и во исто време на вратата се бутка уште една, само резултатите да си ги зела, е нема и јас со неа влегов, двете на вратата се збуткавме. Конечно ми дојде ред, завршив за 5 минути и од таму со брисевите ги однесов на микробиологија, таму на шалтер имаше еден маж, нешто на човекот не му беше јасно ја удави жената со прашања на шалтер, таа му објаснува, тој не сваќа, јас му ја сватив целата ситуација, а тој уште не сваќаше. Ја масираше жената пола час се препоти сирота мораше на лист да му пишува што и кај треба да оди, и како да не беше доволно ова кога отидов во аптека да си купам премама и таму гужви, чекање, леле ми се плачеше цел ден чекај ваму чекај таму, ама помина, утре одам да си ги земам резултатите, се надевам дека се во ред. И така мами, се извинувам за долгиот пост, имајте убав ден
Eve sum i jas mesinja, se vrativme od plaza pa sega kulirame domce, cekame rucekot da bide gotov pa da rucame(ama sum bezobrazna, sto e ubavo koga nekoj drug kje ti zgotvi a? ) i taka razmisluvam deka leka poleka kje treba da pocnam da se spremam i ne znam za oktomvri mesec zimski raboti li da podgotvam za bebuska? Aj tie koi rodile togas otprilika neka pisat dali na dolgi raboti se da si spremam? Ustvari i posle zima fakja pa sakas nejkes pak se zimsko kje treba da bide.....
Да за октомври зимски да си спремиш, бебуши нежни мора во топличн0ко да се облечени, покриени, затоплени... Некој октомври знае и за греење да биде. Јас пак во најголемите студови ќе се породам, баш на новогодишните денови!! Е сега не е за тука ама најмногу читателки има, па да прашам, нели првиот четврток после излегување на болница се прима првата вакцина, дали може да се одложи и колку???? Често има вакцини на почетокот знаете, а баш најладното ќе биде, ми е страв да вадам бебе на тие минуси Од сега му ја мислам на се, пред некој ден на мм му реков да ми ги подаде бебешките алишта да подспремам а тој само му досадувам како ќе правиме што ќе правиме , хехе
Konecno stignaa rezultate imam kandida ama ke me napravale serklaz utre ne bila strasna ovaA infekcija...