Денес правев испитување за скриен шеќер. Малку ме загрижи резултатов со шеќерот на гладно. Ќе си пукнам до понеделник додека ги види матичнава моја....
Мене со сличен резултат докторката ми рече не треба терапија само да избегнувам тестенини, компир, газирано, од овошје да се избегнуваат банани и цедени сокови и благо. Јадам интегрални тортиљи и црн леб, протеини зголеми и тоа е тоа. Јас земав и апаратче ама како напредува бременоста така ми рече може и да се качува шекерот нели и плацентата си го прави своето ама јас си бев со терапија и пред бременоста така да ти ако припазиш утринскиот сигурно ке се поднамали. Мислам дека не е страшно
Zdravo zeni sakav da postavam edno prasanje vo vrska so porodilnoto odsustvo prva bremenost mi e i sega za nedela dena treba da otvoram porodilno sakav da podignam kredit od banka i moeto prasanje e dali bi mi gi soprele prihodite od porodilnoto ako go otvoram kreditot fala odnapred na odogovirite❤️
Fala vi na odgovorot no momentot mi beshe da ne gi prekinat prihodite za porodilno shto neli gi dava drzavata ako otvoram aktiven kredit me svakjate fala uste ednas
Има убави раб .Јас земав шпикозни за 3 пара шпокозни цените се движат од 1800 до 2200,земав бодиња 50бројче 5 за 1500 ден и чорапчиња 5 пара се 650ден.За квалитет вака на допир се ок како ќе се покажат ќе видиме.
Зависи од машина и програми кои ги има. Јас во мојата уште гарнитурата што не сум ја битнала да се суши. Ништо ми нема собрано.
Кои приходи? Ти откако ќе се породиш и откако ќе однесеш извод од бебе, тогаш почнува да ти тече породилно. И ништо не би ти преќинале. Само ќе си се одбива рата за кредит. Еве јас бев на породилно со кредит. Само ратата банката си ја повлекуваше и другото си остануваше.
Да сакам и јас 50ки да земам, имам многу малку нешто. Поголеми ми се другите работи. Исто планирав боди, чорапчиња, лигавчиња, некое капче и шпикозните многу им се слатки. Па да знам од прилика за цените да не го праќам мм за џабе. Фала ти
Има и кај нас ваква продавница ? Не сум знаела, пратете ми линк да зирнам премногу убави работи си имам бендисано од таму на нет, планирав Германија да ги порачвам ама се жалат во коментари за доставата
Да има во Diamond Mall само. Може на инстаграм да ги најдеш, напиши Next North Macedonia. Само за жал неможеш онлајн да нарачаш, само од продавница. Имам земено повеќе работи за беба и сите се со многу убав и квалитетен памук. Имат некогаш и намаление и тогаш ептен се исплаќа да земаш
Јас па 50 ки колку изнакупив, дека близнаци бев убедена мали ке се родат ама според докториве над 2,5 кг ќе бидат, секако ако издржам уште некоја недела а ништо не најавува дека нема да издржам така да ќе менувам облека по 6 пати во ден чисто да се искористат стварите
И мене ми е 5 утринскиот и ми рече да пазам на исхрана, а кога проверував скриен ми беше 4,7. Ама тоа пред месец дена, што велиш како напредува бременоста и шеќерот се покачува, па и притисокот покрај тоа што земам терапија ама се е тоа нормално.