Јас од тука нарачувам на next производи. За две недели стигаат. https://www.instagram.com/kids.fw?igsh=MWt5ZWZsOW16cTZqYQ==
Точно. Ништо не е морално, само да не ми е на мисла. Јас затоа го правев. Некогаш акаме пари за глупости , вака барем мирна ќе сум во главава Имам другарка што со 3 деца се има породено исто во Плодност, па не и рекле за ехо на срце за ниедно. Мене еве и за второто ми рекоа, па пре би да направам, него после дс ми остане на мисла
Изборот си е секако твој, какви испитувања ќе си направиш. Мене ми е премногу мачно да навлегувам во илјадници испитувања, кои реално се непотребни, доколку нема некоја посебна индикација. Познавам неколку жени, на кои за жал им установија аномалија на срце кај бебето, уште од обичниот скрининг, па ги препраќаа и на додатниот преглед само им потврдија, па беа во можност да ја прекинат бременоста.
Devojki ke se priklucam po vtor pat na temava, znam malku rano i rizicno ama sepak srekna sum sto bidna bez macenje ovoj pat. Napraviv bhcg na 2-3 dena kasnenje pa ispadna 3900. Neli e toa mn, ako ima nekoja majka bliznaci neka mi pise.
Те читам во темиве. Може си имала рана овулација, па сега бетата ти е висока. Не мора да значи дека се близнаци. А и да се, живи здрави. Имам познанички каде после прво дете брзо близнаци, а едн отиде на трето и близнаци. Сигурно е тешко, ама и весело.
Mozno e neredovna menstruacija imav. Ke vidime za nekolku dena za sigurno. Tuku imav i implantacisko krvarenje jas pa edvaj cekam da doznam.
Devojki zdravo Vi pisuva edna neodlucna vaga, pa mi treba vasa pomos da moze da premeri kako sto treba. Site imate razlicni iskustva vo odnos na prenetalnite testovi... I jas imam edno od pred 3 godini so nifty kade mi izleze daunov na pritodna bremenost na 33 god, no togas nifty ne se pravese vo makedonija a sega se pravi tuka, a sega sum so invitro vekje 10+ i neznam sega koj test da go napravam se mislam pak pomegju nifty i gualifite bio save 180. Sto bi mi preporacale vie? Da spodelite iskustva ili da mi dadete sovet.
Што пиете за настинка? 35+ сум, од вчера почнав да кашлам, затната сум. Утре ке одам кај матичната, но сакам уште сега да почнам да спречувам.
Зголемен внес на течности, витамин Ц, хипертоничен раствор за испирање на носот и може старински инхалации со чај од камилица. Сепак јави се на лекар и направи ККС со ЦРП, па според тоа ке се одреди и терапијата. Со лесно да ти помине..
Девојки дали се соочувате со болки во мускулите, коските низ целото тело, посебно во нозете? Од вчера чувствувам вакви болки. Инаку сум 28ма недела
И јас сум иста, 28 недела сум и јас. Почнав да имам грчеви во мускулите на нозете и ми трнат рацете од време на време и знае цело тело да ме боли од време на време. Почна уште од 26 недела тоа. Сите ми викаат Магнезиум да земам ама уште немам земено. Утре ќе се јавам кај докторката да ја прашам дали да земам Магнезиум, без нејзина консултација не сакам ништо да зимам на своја рака...
Здраво и од мене ме немало скоро 2години на оваа тема. Втор пат трудна и по долго размислување ќе го родам колку и да е тешко. Има ли мајка што останала трудна после 15месеци раѓање со царски? Секое добро и со лесно мамички
Исто 28 недела сум почнаа силни грчеви да ме фаќаат во нозете кога спијам,зголемив само магнезиум по препорака на гинекологот.
Здраво женски дали сте правеле свадба во 7ми месец од бременоста, се размислуваме со мм дали сега или после бебуш..
Зависи што ви е во план. Дали со сите салтанати или нешто мало. Многу правеле, за еден месец сме на свадба каде крај на 7 ми ќе биде невестата. Се зависи што сакате.
Jas co tocno 7mi ama beshe vreme korona i bea samo 20 lugje i normalno ne beshe cel den od 1 do kaj 6-7, bez crkvi bez takvi propratni ceremonii i slicno, vo vila vesnica. Zavisi shto sakash i kolku mozesh da izdrzish
Што ти треба тоа. Трудни свадби за мене е тотална глупост. Па уште и на топлово. Роди си го бебето, па после опуштено прави си свадба. Да си бидеш во полн сјај. Вака ми е плукни, залепи.